Şimdi Ara

Yarışma : Monster Abra A5 V4.1.2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • https://www.youtube.com/watch?v=gaKgAKWmGgs

Monster V4.1.2 nin incelemesini yaptık umarım beğenirsiniz :)

İyi seyirler !

• Monster yarışması için hazırlanan video incelemeleri vakit buldukça takip ediyordum ama ne yazık ki almak istediğim versiyonla yani Abra A5 V4.1.2 ile ilgili 1 tane inceleme bulabilmiştim sadece. O yüzden bu inceleme ilaç gibi geldi. İnceleme güzel olmuş elinize sağlık. Özellikle sondaki sıkça sorulan sorular bölümünü iyi düşünmüşsünüz. Kafamdaki soru işaretlerini bi nebze de olsa giderdi. Yarışmada bol şanslar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel inceleme olmuş, teşekkürler.

• Soruları giderebildiysek ne mutlu bize . Teşekkür ederiz :)
  • Güzel inceleme olmuş

• Gercekten guzel bir inceleme olmus tesekkur ederiz. Sormak istedigim bir soru var bilginiz-deneyimleriniz dahilinde cevaplarsaniz bana cok yardimci olmus olacaksiniz. Gtx 960m ekran karti ust seviye ekran kartlarinin giris seviyesinde bir kart hepimizin bildigi gibi. Ben 4gb ve 2gb arasinda cok kararsiz kaldim bu kararsizligimin sebebi 2gb modelin 1 sene en fazla 2 sene sonra yeni cikan her oyunda yetersiz kalacagini dusunmem cunku suan bile gta5 hihg-very high ayarlarda 2gb civarinda bir bellek kullaniyor 2gb buna zar zor yetiyorken seneye veya 2 sene sonra her oyun 3 gb istemeye baslayinca cok yetersiz kalacak ve 10-20 fps dusus yasanacak zaten cok iyi bir kart olmadigindan ekran kartimiz angaryaya cikacak buyrun size cop. Fakat 4gb olan modelin ileride 2-3 sene rahat rahat yetecegini dusunuyorDUM taki "960m 4gb isleyecek gucte bir kart degil. 970m bile 3 gb isleyemiyor" ben bu ifadeden 2 sene sonra bile 4gb in 2 gbtan farkinin olmayacagini alacagimiz o 2 gb farki hicbir zaman kullanamayacagimizi dusunuyordum. Fakat bu gorusumude zayiflatan bir ifade daha okudum ki teknik bilgisi ve deneyimi olan sizlere sorma ihtiyaci duyuyorum ifade su "960m in dx.12 cikinca yuzde40-yuzde60 bir performans artisi olacagi soyleniyor yani aslinda 960m dx.12 icin tasarlanmis oyuzden suanda bu karti sadece "yeterli" olarak nitelendirebiliyoruz sizin gorusleriniz nelerdir ekran karti bellegi ve dx.12 ciktiktan sonraki durumu hakkinda yardimci olursaniz sevinirim benim icin cok onemli cunku bu yazilari okuya okuya 970m li modellere yonelmeyi dusunuyorum fiyatlarina bakmaya basladim bile 1000 liralik bir artisi da bosuna yapmak istemiyorum lutfen yardimci olun.

• Öncelikle videomuzu izlediğiniz için teşekkür ederiz. Sorunuza gelecek olursak ;
     Yarışma : Monster Abra A5 V4.1.2

Resimde 4 GB GTX960M' in GTA5 oyunundaki bellek durumunu göstermek istedim. İşin mantığını araba örneği ile verebilirim. Geniş hacim olup da yük arttığında araba yavaş kalacaktır dolayısıyla aracın motor gücünün de fazla olması lazım. GTX970M ise GTX960M'deki zayıf kalan motorun güçlendirilmiş hali. Ekran kartında yalnızca bellek boyutundan ziyade cuda sayısı , transistör sayısı , clock hızı yüksek olmalı. Karışılaştırmalara bakacak olursanız GTX970M her şekilde 960M den daha güçlü kalıyor ve örnek vermek gerekirse GTA5 i 1080p'de 4GB lık GTX960M high ayarında 33-50 fps arasında oynatırken 970 bu parametreyi arttıracaktır. Sebebi belleğinden ziyade diğer teknik özellikler sayesinde bu değerlere ulaşıyor.

Bu arada internette GTX 960M in directx 12 ye uyumlu olduğundan söz ediyor %40 lık performans artışını göremedim malesef :)

Özetleyecek olursak Geforce zamanında 8600gt ya da 9600gt bu ekran kartı seviyesindeydi dolayısıyla 8800gt ve 9800gt her daim en üst seviyeyi temsil ediyordu şu anda da durum aynı onların yerini gtx980 aldı.

Karşılaştırmaları incelerseniz aslında ne kadar ileriye dönük bir ekran kartı alacağınıza karar verebilirsiniz.

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-970M.126694.0.html

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-960M.138006.0.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raxx36 -- 1 Temmuz 2015; 20:06:59 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SATILIK MONSTER ABRA A7 V12.1.1
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bebespidey B kullanıcısına yanıt
    Sn. bebespidey;

GTX960M 'in 2GB ve 4GB 'lık versiyonları bulunuyor. Ancak ekran kartı belleği dışında saat hızlarında ya da diğer teknik özelliklerde herhangi bir değişkenlik bulunmuyor. Ekran kartı belleği günümüz son çıkan oyunlarında önemini ortaya koyuyor. Özellikle GTA 5 ve ondan sonra çıkan The Witcher 3 gibi oyunlar ekran kartı belleğine oldukça aç oyunlar. Ancak GTA 5 ile 1-2 ayarı kapatarak ya da düşürerek bellek sorunundan kolayca kurtulabiliyorsunuz. Bu iyi bir özellik. Ayrıca The Witcher 3 'de de özellikle saç efektleri ekran kartına aşırı yük bindiriyor ve birden bire daha çok poligon hesaplaması devreye girdiğinden ekran kartı belleğinin yüksek ve grafik kartının da güçlü olması gibi kriterler belirleyici olabiliyor. Ancak bu özellikle 3.Dünya oyunlarında gerçekçiliği daha çok arttırmak ve oyuncuyu adeta yaşayan bir dünyada oynamasını sağlamak için koyulan ek özelliklerdir. İsterseniz saç efektlerini kapatabilir ve daha akıcı grafikleri de elde edebilirsiniz. Bu sizin elinizde olan bir şey.

GTX970M çok daha güçlü bir ekran kartıdır. Şöyle ki GTX960M ile aralarında bariz %20-25 'lik bir performans farkı bulunuyor keza GTX970M ile GTX980M arasında da bir o kadar daha performans farkı olduğunu söyleyebiliriz. Burada şu yanılgıya kapılmayın ben notebooku satın aldıktan 1-2 yıl sonra yeni çıkan hiçbir oyunu ultra ya da yüksek ayar oynayamayacağım çünkü bellekler yetersiz kalacak. Bu bizce yanlış bir düşünce çünkü oyunlar her sene onlarca sayıda yüksek kalitede karşımıza çıkmıyor. Belki seneye 1 ya da 2 adet ama gerçekten çok iyi grafiklere sahip oyun çıkacak ama bu demek değildir ki eski ekran kartları bu oyunları hiç oynatamayacak ya da çalıştırmayacak. Yukarıda da söylediğimiz gibi optimal ayarları deneyerek bularak 2 sene sonrasında bile yeni çıkan oyunları en az kayıp ile yine oynayabilirsiniz. Burada bütçeniz elveriyorsa bugünden elbette daha hızlısını almak sizin için yararlı olabilir ama burada hassas fiyat / performans dengesini iyi kurmanızı tavsiye ediyoruz.

Saygılarımızla,

MONSTER Müşteri Hizmetleri

• Tesekkurler aradigim cevap

• MonsterMusteriHizmetleri kullanıcısına yanıt
    10 numara anlatmışssınız. Helal olsun.
  • bence ekran kartı belleğinin yüksek olması o ekran kartının işlevini en rahat şekilde yerine getirebilmesini sağlar..
    yani ekran kartı belleğine yüklenen oyunlarda o ekran kartının verebileceği maksimum performansı vermesini sağlar.
  • Ekran kartı düşük olsun isterse 18 gb belleği olsun hiç bir faydası yok. Nvidia' nın satış politikasıdır bu biraz da, yoksa yeni kart sattırmak için elinden gelen bir şey yok. Bir kaç sene içinde önemli hale gelebilir. Adam 840m ' e 4 gb bellek koymuş.Düşünün bakalım neden. 840m' de 4 gb bellek olsa ne olur olmasa ne olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi immortalizmm -- 2 Temmuz 2015; 15:37:13 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.