hız: bu bilgisayar hız olarak gazyet başarılı bir performans bilgisayardaki 240 gb ssd 16 gb ram bilgisayarın hızını ne kadar iyi olduğunu zaten ortaya koyuyor hız olarak i7 3.40 ghz işlemci kullanan monster bu konuda birazcık cimri davranmış gibi işlemciyi biraz daha yüksek tutabilirdi ama hız konusunda monster a puanım 10 üzerinden 8.9
ekran özellikleri: ekran konusuna ayrı bir pencere açmak istedim çünkü monster 2 x 4GB GDDR5 nVIDIA GeForce GTX 680M 256-Bit DX11 kullanmış bu ekran kartı bence canavar niteliği taşıyor ve gerçekten çoğu oyunda bu ekran kartı banamısın demiyecektir bu konuda monster ı tebrik ediyorum ekran boyutları olarak 3D Ready 120Hz 17.3" Full HD mat ekran bulunmakta bilgisayarda bu da başarılı bir ekran ama ben ekranın biraz daha büyütülmesini isterdim çünkü dizüstü bilgisayarlar bu konuda oyun oynarken biraz eksik kalıyor ekran konusunda monster a puanım ekran kartı üzerinden 10 üzerinden 10 fakat ekran boyutu yüzünden biraz puan kırıyorum puanım 10 üzerinden 9.8
disk kapasitesi: disk konusunda monster ssd yi çok iyi seçmiş fakat oyuncular hatta her insanın belli bir dosyaları oyunları resimleri falan var 750 gb Seagate biraz az bir kapasite olmuş yine az değil baktığımızda 750 gb yeterli bir miktar fakat bence bu kapasite 1.5 tb-2tb arası olmalı bu konuda monster a puanım 10 üzerinden 8.8
ses-hoperlör-kamera: ses konusunda monster THX TruStudio PRO ses kartını kullanmış bence kaliteli bir ses kartı bu konuda monster ı tebrik ediyorum fakat kameraya geldiğimizde 2mp ön kamera bulunmakta bu bence bayaa yetersiz bir kamera bu konuda monster biraz cimrilik yapmış hoperlör e baktığımızda 1x Subwoofer + 2x Speaker kullanılmış bu da iyi bir hoperlör bence bu konudada monster ı tebrik ederim bu üçlemede puanım 10 üzerinden 7.9
klavye-batarya-güç adaptörü: klavye bakımından klavyeyi incelediğimde gerçekten güzel bir klavye gördüm klavyeyi çok sevdim ve beğendim bu konuda monster i tebrik ederim batarya kısmına baktığımda 76.96WH bir batarya gördüm bu da bilgisayarın özelliklerini destekleyen bi batarya olmuş güç adaptörü 220 w sistemi destekleyen bir güç adaptörü olmuş daha iyisi yapılabilirdi bu üçlemeye puanım 10 üzerinden 8.5
bilgisayarı genel değerlendirdiğimde bana göre güzel hızlı bir bilgisayar olmuş bilgisayarın fiyatı 10.000 civarı bence parasını hakediyor genel olarak bilgisayara puanım 9.1