Şimdi Ara

Yaş 25, hedef 30k(tm) tavsiyelerinizi bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Ben 2012, 2014, 2016 da sınavlara girip çeşitli okullar kazanıp hepsini yarım bıraktım evlilik, çocuk, düzensizlik derken. Şimdi hayatımı düzene sokunca oğlum da büyüyünce tekrar sınava girip hayallerimin peşinden koşmak istiyorum. Ancak yeni sistemle vd çalışma düzeniyle ilgiki bir kaç sorum var. Türkçem çok iyi (36 net altına düşmedim hiç) Mat1 ve sosyal de iyi. Ama mat2 ve edebiyat neredeyse 0.

1-) nasıl çalışmalıyım? Mat1in yarısını bitirdim. Eylül de mat1 i bitirip geometriyi yarılayıp ekimin ortası gibi mat2 ye başlamak ve yılbaşına kadar full mat2 konu çalışması ve mat1 denemesine ayırmayı düşünüyorum. Ocakta mat2 bitince de edebiyat tarih ve coğrafyayı halledip nisan mayıs gibi denenelere başlamak istiyorum. Muhtemelen çok doğru bir program değil. Edebiyat ve sosyale daha erken başlayıp matematikle beraber mi çalışmalıyım? Yoksa ocağa bırakıp mat2 yi oturtmaya mı odaklanmalıyım?

2) 2012 de 5-6 tane fen çözerek 19k yapmıştım tm de. Ama sanırım artık ağırlık değişmiş. Tam karar veremedim fen çözmeden 30k yapabilir miyim yoksa biraz çalışmalı mıyım?

3) mat2, edebiyat, coğrafya ve tarihten hangi hocalardan izleyerek çalışıyorsunuz. Sosyal de izlemek mi kiraptan gitmek mi not tutmak mı ne tavsiye edersiniz?

4)elimdeki eski kaynaklardan çalışacağım bazı konuları. Eklenip çıkan konularda güvenilir bir kaynak bulamadım. Ösym nin açıklaması falan var mı?

5) Ekstra olarak benim gibi eski mezun birine nelere dikkat etmeyi önerirsiniz yeni sistemde?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hangi bölüm istiyorsunuz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sizin bu kadar aradan sonra, önce üniversite sınavına tekrar hazırlanmaya alışmanız gerekiyor bence. Ritim kazanmanız yaklaşık 1 ayınızı alır. Ben 20 yaşındayım, bir yıl ara vermeme rağmen tekrar sınava kanalize olmak için biraz zaman geçmesi gerekti. Bu son sorunuza cevaptı aslında ilk o gözüme çarptı. Dediğim gibi önce ilk bir ayınızda çok büyük verim beklemeyin, ritim kazanıyorum gibi düşünün ve bu süreyi nasıl öğrendiğinizi tekrar hatırlamaya, sınav için sorumluluk kazanmaya ayırın.

1) Edebiyat sosyal planlı çalışmayla gayet rahat 4 ayda biter. Ocakta başlamanızda bi sorun yok öyle rahat edecekseniz.

2) Fen çözmeden 30k gayet mümkün. Elzem değil, ama puan puandır neticede denemelerde falan bir göz gezdirseniz, bir şeyler aklınızda kalırsa kar kalır size.

3) Nasıl çalışacağınız tamamen size göre değişir. Mesela ben işittiğimi daha rahat hatırladığım için sözel dersleri dinlemeyi ve soru çözmeyi tercih ediyordum. Saydığınız metotların hepsini bu az önce bahsettiğim 1 ayda deneyin, nasıl rahat ettiyseniz öyle devam edin. Edebiyatta hocalara geldik onur soğuk, coğrafyada yavuz tuna öneririm. Matematik için epey alternatif var, yine hocalara geldik hiç fena değildir, tunç kurt'un da övüldüğüne rastladım forumda.

4) Eski kaynaklardan özellikle tyt ve ayt matematik için çalışmanızı pek önermem. Soru tarzları değişti, daha hikayeleştirilerek ve günlük hayata uyarlanarak soruluyor. Klasik cebir soruları mesela kalmadı artık, üslü sayı sorusu dahi muhakkak bir hikayeyle geliyor. Kaldı ki ayt matematikte türev ve integral oldukça sadeleşti, 2017'de öğrendiğim şeylerin yüzde 60-70'ini kullanmadım öyle söyleyeyim. Tam ayrıntılı şu var bu yok dersem yanlış olur ama internetten rahatlıkla bulabilirsiniz. Bazı youtube kanalları da video yapıyor müfredatla ilgili hocalara geldik gibi misal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1AB9A40D5 -- 21 Ağustos 2019; 15:50:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: GenelKültürAbidesi

Hangi bölüm istiyorsunuz?
    Yaşadığım şehirdeki psikoloji bölümünü

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1AB9A40D5

Sizin bu kadar aradan sonra, önce üniversite sınavına tekrar hazırlanmaya alışmanız gerekiyor bence. Ritim kazanmanız yaklaşık 1 ayınızı alır. Ben 20 yaşındayım, bir yıl ara vermeme rağmen tekrar sınava kanalize olmak için biraz zaman geçmesi gerekti. Bu son sorunuza cevaptı aslında ilk o gözüme çarptı. Dediğim gibi önce ilk bir ayınızda çok büyük verim beklemeyin, ritim kazanıyorum gibi düşünün ve bu süreyi nasıl öğrendiğinizi tekrar hatırlamaya, sınav için sorumluluk kazanmaya ayırın.

1) Edebiyat sosyal planlı çalışmayla gayet rahat 4 ayda biter. Ocakta başlamanızda bi sorun yok öyle rahat edecekseniz.

2) Fen çözmeden 30k gayet mümkün. Elzem değil, ama puan puandır neticede denemelerde falan bir göz gezdirseniz, bir şeyler aklınızda kalırsa kar kalır size.

3) Nasıl çalışacağınız tamamen size göre değişir. Mesela ben işittiğimi daha rahat hatırladığım için sözel dersleri dinlemeyi ve soru çözmeyi tercih ediyordum. Saydığınız metotların hepsini bu az önce bahsettiğim 1 ayda deneyin, nasıl rahat ettiyseniz öyle devam edin. Edebiyatta hocalara geldik onur soğuk, coğrafyada yavuz tuna öneririm. Matematik için epey alternatif var, yine hocalara geldik hiç fena değildir, tunç kurt'un da övüldüğüne rastladım forumda.

4) Eski kaynaklardan özellikle tyt ve ayt matematik için çalışmanızı pek önermem. Soru tarzları değişti, daha hikayeleştirilerek ve günlük hayata uyarlanarak soruluyor. Klasik cebir soruları mesela kalmadı artık, üslü sayı sorusu dahi muhakkak bir hikayeyle geliyor. Kaldı ki ayt matematikte türev ve integral oldukça sadeleşti, 2017'de öğrendiğim şeylerin yüzde 60-70'ini kullanmadım öyle söyleyeyim. Tam ayrıntılı şu var bu yok dersem yanlış olur ama internetten rahatlıkla bulabilirsiniz. Bazı youtube kanalları da video yapıyor müfredatla ilgili hocalara geldik gibi misal.
    Çok teşekkür ederim cevabınız için merak ettiğim noktaları aydınlatmışsınız.

Tyt matenatik için karakök çözüyorum 2018 basım ancak bahsettiğiniz tipte pek soruya rastlamadım. Bizim zamanımızda da öyle hikayeli sorulardan soruyorlardı ancak sanırım şimdiki kadar ağırlıklı değildi. Tyt matematikte hız sorunum var bu yüzden o tip sorular geri bırakıyor beni. Mat1 için o tür soruların bol olduğu kaynak öneriniz var mı?

• KahveFiltresi K kullanıcısına yanıt
    Çözüm 3d matematik oldukça ideal bir kitaptır. İçinde hatırı sayılır yeni nesil soru, az miktarda da olsa klasik soru barındırıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    50k-80k arası sistem tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.