Şimdi Ara

Yaşadığımız evren niye bu kadar anlaşılmaz (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
4
Favori
1.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: aschil

Bununla ilgili bir paradox vardı hatırlayamadım. Mesela ışık hızında hareket etsek zaman bizim için çok daha yavaş akmaya başlayacak ve geri eski konumumuza döndüğümüz de çevremizin bize göre daha yaşlı olduğunu fark edeceğiz. Benim aklımı da en çok kurcalayan konu bu. Ortalama ömür olarak verdiğiniz yıllar aslında insanda var, fizyolojik ve psikolojik etkenlerle 70 veya 90 da ölüyoruz, neyse.
    Ben insanoğlunun gelecekte ölümsüz olabileceğini düşünüyorum. Bedenen değil bilinç olarak, bilinç transferiyle. Bilinci dijital olarak aktarma da diyebiliriz. Tabi böyle olursa zenginler beden satın alır vs.
    Bu ve buna benzer bir yapıyla insanoğlu bir şekilde daha çok kendi kafasında türettiği o ''tanrıya'' yaklaşacak.

Olumsuzlugu bedenin bitip firm degistirmesi veya sonsuza dek yiyip icip ureme faaliyetine devam etmesi debkleminde bakarsaniz kesfedebikecegimizi sanmiyorum.

Bence ogrendiginis onraki kusaklara aktarma olarak bakmaliyiz.

Bu durumda insan oglu yaziyi bike kesfetmeden olumsuzlugu zaten kesfetmis yazinin kesfi ile bunu resmiyete dokmustur.

Hemen akliniza yeryuzunde yadamis sadece portrelerden tanidigimiz tarihi bir suru buyuk zat ismi sayip nerdeler diyebjlirsiniz.

Luther kingin karl maxa

Tyson greyin carl sagana

Ali nin muhammede

Hakaret ettigjni hic duydunuz mu..

Materyalist ve sekilci bir yaklasimla olumsuzluge yaklasmak insanin ister ve arzularinin sonucudur aklinin degil diye dusunuyorum.

Yanibasimizda tum sisteme enerji saglayan koca cisim milyarlarca yil yasayip olecekken biz 300.000yil sonraki cnc den cimiscasina guzel hatun hayaliyle kendinizi avutmammaliyiz..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu soruya neden kimse birşeyler yazmamış

Bence insan akıl, fikir, duygu, düşünce vb. özelliklere sahip olduğu için yaratıcıya böyle bir soru yöneltme hakkına sahiptir tabiki ama yaratıcı hiçbirimize bunu sormaz.

Bu dünyayı bir imtihan dünyası olarak görenlere merak ettiğim bir soru soru sormak istiyorum bende 50-60 yaşına kadar yaşayan bir insan ile 10 yaşına göre gelmeden ölen bir çocuk bu imtihan dünyasında aynı şartları yaşamadan öteki dünyada nasıl bir sorguya çekilecek.

Burda sormak istediğim çocuk günahsız olduğu için sorguya çekilmeden cennete gider mi yoksa o da sorguya çekilir mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: adanali741

Bu soruya neden kimse birşeyler yazmamış

Bence insan akıl, fikir, duygu, düşünce vb. özelliklere sahip olduğu için yaratıcıya böyle bir soru yöneltme hakkına sahiptir tabiki ama yaratıcı hiçbirimize bunu sormaz.

Bu dünyayı bir imtihan dünyası olarak görenlere merak ettiğim bir soru soru sormak istiyorum bende 50-60 yaşına kadar yaşayan bir insan ile 10 yaşına göre gelmeden ölen bir çocuk bu imtihan dünyasında aynı şartları yaşamadan öteki dünyada nasıl bir sorguya çekilecek.

Burda sormak istediğim çocuk günahsız olduğu için sorguya çekilmeden cennete gider mi yoksa o da sorguya çekilir mi ?

Islam inancinda idrak yetenegi tam olmayan cocuk ve cestiki hastaliklara sahip bireyler gunahalrindan dolayi yargilanmayacaktir.

Benim sorum ise insanin dunyaya gondermesi sureci nasil islemktedir.

Tanri yallah der ve yollar mi yoksa sadece ruhuna veya vucut bulmus haline bu imtihan ortamini kabul ediyormusun diye sormaktamidir

Soruliyorsa evet hayir secenekleri soz konusu olmalidir.

Bu durumda hayir cevabi verenlere ne olmaktadir.

Nereye gitmektedir...

• Yazınızın bir kısmını imla sebebiyle anlayamadım.
    Hocam canlıların nihai amacı zaten dünyaya egemen olmak, karıncadan tutun bitkilere kadar. Bilinenin aksine çoğunluk olarak insan hakim değil yani nihai amacına tam olarak ulaşmış bile değil. İletişimin yazıya dökülüp kalıcı hale gelmesi çok kısmi ölümsüzlük benim kastım burada var olan bilginin irade ile form değiştirmeye devam etmesi, yani düşünme eylemine devam edebilmesi. İnsanoğlunun çoğalıp dünyanın doğasını bozup kendi doğasını yaratması kaçınılamaz bir şey ki dünya aslında çok küçük miniminnacık bir yer.
    İnsanoğlunun dünyayı bitirip başka gezegenlere atılım yapması içinde bir neden olarak görüyorum, diğer türlü evreni anlama ve anlamlandırma da herhangi bir neticeye ulaşamayacağız.
    Diğer bir aşamada ölümü (aslında tam olarak yok oluş değil) durdurabilen insanın sıfırdan birey oluşturması da söz konusu olabilir. Geriye o kalıyor nitekim. Şuan çoğumuza saçma gelen bu durum, gelecekte mümkün olabilir.
    Tıpkı yapay kanat yapan insanın çevre tarafından şeytanın işi diyerek taşlanması gibi bir durum burada konuşulan.

• çocuklar deliler veya aciz kimseler yargılanmayacak lafzı bence makul değil. ha gidip de torun torba sahibi ya da 200 ıq lü adam muamelesi de yapmazlar kanaatindeyim. ancak sorgu mümkün. bir elma verirler paylaşıp paylaşmadığınla, eline 50 tl verirler yakıp yakmadığınla denerler o ayrı.

......................

imtihan ve deneme denen şeyin mahiyetine bakmak lazım. tecavüz açlık kıtlık bunlar deneme vesilesi değil. siz bir sobanın üstüne otursanız ispat edeceğiniz tek şey 10 dakikada kavrulan ve kemiğe kadar dayanan ateşin gücüdür. bu minval acılarla insan denenmez.

......................

insanın en büyük denenme aracı bir şeyi verip alma konusundaki tavrıdır. kadın açısından erkek birey onun evlat diyeceği ( aslında kendisidir bir bakıma) şeyi rehin almıştır.

kadın da erkek bireyin evladını( aslında kendisidir) kendi ilminde(rahminde) taşıma konusunda iktidar sahibidir.

bu güç ve rehin alma oyununda ortaya çıkan zaten eril ve dişilin kopyası yani bir cacık çıkmıyor.

ancak bu esnadaki satranç hareketleri kişinin ne olduğunu göstermekte. bu imtihan insanın insana karşı denenmesidir.

.....................

ilahi kudretin denemesi denen şeyin mesela kitabi olarak düşünülmesi halinde hz.cebrail ve hz. meryem arasındaki hususla (aleyhisselam) olduğu düşünülebilir. yani öyle her adam denenmez ve denenirse yine mesela o katımızda emin ve çetin bir kişilik idi gibi denenmiş ve vasıl olmuş bir kişilikten bahsedilir.

......................

ilahi kudret denerse şunu bilin ilahi kudret asla kendi kudretine mugayyir bir sonuca neden olmaz. yani hep kazanır. ancak bu kişinin zahiri ile batını arasında fark varsa bu özelden hesaba dönüşür ki bu hesaplar kişisel dünyalarda mevcuttur ve yaşanmaktadır.

.............................

• Olayı Allah yaptı tartışmaya gerek yok görüşü 21.yy da hala söylenmesi büyük ironi . Anadan babadan laflarla buraya gelmeyin kardeşim

• meşgulken anca bu kadarına bakabildim..
    http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=2640

alttaki linkte daha tatmin edici miktarda veri mevcut lakin doğruluğu iyice araştırmakta fayda var.

düşüncelerimin bazıları ile uyuşsa da yeterince araştırılmaya layık bir konu olduğu kanaatindeyim.
    https://sorularlaislamiyet.com/kaynak/kalu-bela

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 16 Şubat 2018; 1:0:57 >

• Link bana;
    Kanka bu senlik değil, sakın ola tıklama gerilme.
    Diyerekten bangır bangır bağırıyor.
  • quote:

Link bana;
    Kanka bu senlik değil, sakın ola tıklama gerilme.
    Diyerekten bangır bangır bağırıyor.

Bu kadar ön yargılı olmayın..

(doğrumu anlaşmışım)
  • Doğru, yeteri kadar tanrıya şans verdim kredisi tükendi ne yazık ki.
  • quote:

Doğru, yeteri kadar tanrıya şans verdim kredisi tükendi ne yazık ki.

Onun allah belasını...

birilerinin dediği gibi

yuvasını kaybeden karıncaya üzülen bir yüreğin

cennete girmesi için pantolon eskitmesi tesbih koparması hayvan boğazlamasına gerek olmadığını düşünüyorum.

fakat emin olamıyorum.

zira herkesin düşüncesi doğru olsaydı bu kadar yanlışı yapan kim..
  • Bu dünyada ölürken delirmiş durumda olanlar ile çocuklar sonuçta bilinen inanç sisteminde cennetlik oluyorlar ve cennette de deli deli dolasmazlar herhalde yada çocuk halleriyle sonsuza kadar bu da sonuç itibariyle imtihana giren diğer insanlara haksızlık oluyor herhangi bir yerde bunların farklı bir imtihana tabii tutulacağı falan da yazmıyor bildiğim kadarıyla

• adanali741 A kullanıcısına yanıt
    Delilik ve çocukluk yani saflık bu dünyanın gerçek şeklini görmek için gereklidir. Ancak kalıcı akıl hastalığı ve çocukluk değil.

Gerçek şekli gorulen inşa ise akil şekilde değerlendirilir denebilir.

İlahi kudretin tanımlanan insanı yaratmadığını düşünüyorum.

Yarattığı olası varlıklar arasında bana göre inşa yok diyebilirim.

• Kendi yarattığı " değersiz "canlılarla böyle gereksiz konusmada bulunan tanrı olamayacağını dusunerekten linki kapatmış bulunuyorum.

Melekler yaratıcının dediğini yapmakta hüküm değil mi ? Neden soru soruyor ki? Hatta yaratıcı her şeyi yapabilense neden melek yaratıp işlerini yaptırıyor. Konudan biraz saptı ama maalesef böyle

• Keşke insanlık tüm dünyada bilime gereken değeri verse ve keşke bilime merakı olan insanlar olarak okusaydik araştırsaydik bilime hizmet eden insanlar olsaydik ama ben kendime bakıyorum etrafı izleyip hiçbir şey yapamıyorum ve boş bir hayat geçirdiğimi düşünüyorum.

Tabi ufak tefek yaşanmışlıklar dışında.

• adanali741 A kullanıcısına yanıt
    okusaydik

toplumumuza küfür ve hakaretlerinize devam ederseni sizi dava etmek zorunda kalacağım...
  • sayısal bir veriyi maddileştirsek ya da duygusal bir durumu somutlaştırsak sayısal veride mantıklı sonuç duygusal veride bizi yanıltabilir mi?

bana göre materyalist akıma bir şekilde sayısal veriyi somutlaştırma imkanı sunuldu ve insan ortaya çıktı. zira insan gerçekten de maddesel bir varlıktır en azından cismen öyledir.

bu nedenle bana göre materyalist anlayışın bir kısım insana dair sonuçları red etmesi sonradan anlaşılacağı üzere kendi tezlerine aykırılık taşıyacak şekilde maddileşmiş olmalıdır.

.................

bir kısım veriler tıp biyoloji fizik verileri insanda somutlaşınca neden bu verileri red edebilme imkanı ortaya çıkıyor veya neden bu verilerde oynama yapılıyor?

tüm insanlık için ortak veriler var ve eskimodan kızlderiliye ordan bir aborjine veya siyahi kökenli bir kimseye kadar bu mutlak değişmez olarak göze çarpıyor.

bu açıdan anlaşılmazlık bana göre kasten yapılıyor diyebilirim.

• evren anlaşılmaz değil bizim erişebildiğimiz seviye bu sorularının cevabını vermeye yetmiyor sadece.
  • quote:

Doğru, yeteri kadar tanrıya şans verdim kredisi tükendi ne yazık ki.

Bu denli sitem dolu mesaj sonrasi dinlemekten hoslanacaginizi disundugum bi parca..

Eskileri karistirirken buldum..

https://youtu.be/K5_hOwPFggY

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.