nasıl yok dişi balık yumurtlar erkek döller her ikisinide yapan balık var mı?
quote:
Orjinalden alıntı: lidyum
nasıl yok dişi balık yumurtlar erkek döller her ikisinide yapan balık var mı?
balıkların çoğu demişim, yanlış balıkların bazılarında balıkların bazılarında döllenmeyi kendi kendine yaparlar
quote:
balıkların çoğu demişim, yanlış balıkların bazılarında balıkların bazılarında döllenmeyi kendi kendine yaparlar
TERCİHİ KİM YAPTI ?
Bu arada su anda aminoasitler bolca var .. Herşey uygun neden yeni tek hücreli canlı yada RNA olusmuyor diye konusan arkadaslar olusmadıgını nereden biliyorsunuz ?? Olusmadıgına dair kanıtınız varmış gibi konusuyorsunuzda o yüzden soriyim dedim ?? Dünyanın her mm2 sini kontrol altında tuttugumuzu ve izlediğimizi bilmiyordum ögrenmiş oldum ..
Şimdi 44 kromozomlu bir canlı var diyelim ve gün geliyor bu canlı 46 kromozomlu bir canlı türü oluveriyor. Milyarlarca yıl boyunca ufak değişimlerin peşpeşe eklenmesiyle yani türler oluşur desek bile bunu açıklamaya yetmiyor çünkü bu kromozom sayısı değişimi çok ani bir değişim... 44,1 44,2 ... 45, 45,2 ... 46 şeklinde bir değişim söz konusu olamaz. 44 kromozomludan direk 46 kromozomlu bir canlının oluşması gerekir. Bir pazar sabahı 44 iken pazartesi öğleye doğru 46 olmaktan başka seçeneği yok.. Evrim hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar bunu açıklayabilirler mi acaba? Bu bana imkansız gibi geldi. Ayrıca eğer çok ani bir değişim varsa bile bu değişimin populasyondaki tüm bireylerde aynı anda olması lazım. Sanırım evrimcilerin atlama, sıçrama dedikleri ve açıklayamadıkları olay bu... Burada bunun sorumlusu tanrı demekten başka seçeneğim kalmıyor benim.
quote:
Olusmadıgına dair kanıtınız varmış gibi konusuyorsunuzda o yüzden soriyim dedim ?? Dünyanın her mm2 sini kontrol altında tuttugumuzu ve izlediğimizi bilmiyordum ögrenmiş oldum .
bu hiç de bilimsel bir yaklaşım değil ....
ben de sana bir tez atayım sen de kainatın her noktasında araştırma yap tezimi çürütmek için ...
bu bilimin mantığı değildir ...
bilim tezini deneyler ve gözlemlerle desteklemek zorundadır ...
bilimin masaldan farkı budur ....
quote:
Orjinalden alıntı: Deep Impact
quote:
Olusmadıgına dair kanıtınız varmış gibi konusuyorsunuzda o yüzden soriyim dedim ?? Dünyanın her mm2 sini kontrol altında tuttugumuzu ve izlediğimizi bilmiyordum ögrenmiş oldum .
bu hiç de bilimsel bir yaklaşım değil ....
ben de sana bir tez atayım sen de kainatın her noktasında araştırma yap tezimi çürütmek için ...
bu bilimin mantığı değildir ...
bilim tezini deneyler ve gözlemlerle desteklemek zorundadır ...
bilimin masaldan farkı budur ....
Yahu bunun nesi bilimsel değil. Sen kalkmıssın diyorsun dünyanın hiçbiryerinde su anda yeni canlı yada yeni hücre olusmuyor aminoasitlerden yada yeni rna olusmuyor diyorsun.
Bende sana o yazımla sunu demek istedim bu söylediğin kanıtlanmış birseymi ?? Dünyanın her tarafını inceliyormuyuz milyonlarca bilim adamı dünyadaki bütün sıcak su kaynakları kaynayan killeri arastırıyormu yeni canlı olusup olusmadıgı hakkında ??
Sen kalkmıssın olusmuyor diyorsun. E kendin demişsin deneyler ve gözlemlerle desteklemek zorundalar diye. Nerede senin olusmadıgına dair gözlemlerin ve deneylerin ??? Dünyanın her tarafını arastırıyormu senin bilim adamların ?? Yeni canlı olussa bile bunu nereden bilecek incelese bile ?? Sen kalkmıs bana bilim hakkında afra tafra yapıyorsunda kendin daha ne dediğini bilmiyorsun. Bu kadar bilim hakkında ders verdin eger bana burada kalkıpta dünyanın herhangi bir yerinde yeni bir canlı olusmadıgının bilimsel kanıtlarını cıkartamazsan bu yazını ve bundan önceki bütün yazılarını hiçte samimi olarak yazmadıgına inanmaya başlayacagım ..
quote:
Orjinalden alıntı: cins
Şimdi 44 kromozomlu bir canlı var diyelim ve gün geliyor bu canlı 46 kromozomlu bir canlı türü oluveriyor. Milyarlarca yıl boyunca ufak değişimlerin peşpeşe eklenmesiyle yani türler oluşur desek bile bunu açıklamaya yetmiyor çünkü bu kromozom sayısı değişimi çok ani bir değişim... 44,1 44,2 ... 45, 45,2 ... 46 şeklinde bir değişim söz konusu olamaz. 44 kromozomludan direk 46 kromozomlu bir canlının oluşması gerekir. Bir pazar sabahı 44 iken pazartesi öğleye doğru 46 olmaktan başka seçeneği yok.. Evrim hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar bunu açıklayabilirler mi acaba? Bu bana imkansız gibi geldi. Ayrıca eğer çok ani bir değişim varsa bile bu değişimin populasyondaki tüm bireylerde aynı anda olması lazım. Sanırım evrimcilerin atlama, sıçrama dedikleri ve açıklayamadıkları olay bu... Burada bunun sorumlusu tanrı demekten başka seçeneğim kalmıyor benim.
Kromozomlar nereden geliyor ?? Nasıl olusuyor ?? Bunların fazla oldugu az oldugu durumlar su anda günümüzdede varmı ?? Varsa sonucları neler ?? Zararsız oldugu durumlarda varmı ?? Kromozomlar ne işe yarar ?? Eger bize sadece dna daki genler yetiyorsa neden kromozomlar var ?? Kromozom sayısının genetik yapı üzerindeki etkileri neler ??
Özür dilerim soruna soru ile cevap verdim ama bence ilk önce bunları bilmeliyiz senin soruna cevap verebilmek için. Ben buradaki sorulardan bazılarını bilmiyorum .. Bilen bir arkadas cevaplayabilirmi acaba ..
Ayrıcana eğer evrim varsa evrimde cevabını bilmediğimiz bir cok sey var. Bazı seylerin olusması için gercekten hop diye ortaya cıkması gerekiyor. Mesela gözün ilk versiyonunun ısık reseptörü oldugu düşünülüyor ama bu niye ortaya cıkmıs yada hangi amacla cıkmıs bilinmiyor .. ilk sinir hücresi nasıl ortaya cıkmıs ?? herşeyin en basit versiyonu ilk nasıl ortaya cıkmıs bilinmiyor ?? ama nasıl oldugu bilinmiyor diye bir teori cürütülemezki ..
Allahın nasıl canlıları yaraattıkları bilinmiyor, nereden geldiği bilinmiyor, nasıl bu güce sahip oldugu bilinmiyor ama bu onun olmadıgı anlamınada gelmiyor. Etrafımızdaki bircok sey onun oldugunu gösteriyor. Bizde kalkıp bu olan seylere onun kanıtı diyoruz. Ve bu cok dogru bir yaklasım zaten
Bende aynı seyi evrim için söylüyorum, bircok yanı gizemli olmasına ragmen etrafıma baktıgımda on milyonlarca canlı türü gördügümde, bunun bir 10-15 katınında soyunun tükenip gittiğini düşündüğümde bu kadar çeşitliliğin bir kurala baglı oldugunu düşünüyorum.
Hatta bizim allahın en sevdiği kulları oldugumuza inanmıyorum, bu dünyayı bizim için yarattıgınada inamıyorum. Bunlar insanoğlunun kibirinin bir sonucu. Eger bu dünya bizim için yaratılmıssa bizden önce yokolan canlılar, soyları tükenen canlılar neden yasadılar, yokoldular , yasadılar , yokoldular .. Sacma geliyor bana eger evrim yoksa. Burası sanki bir bilgisayar oyunuymus gibi bas bir dügmeye yeni canlı yarat bas bir dügmeye yok et. Bas bir dügmeye yagmur yagdır vas bir dügmeye ateş yagdır .. Ohooo nede olsa hakemimiz var 7 serden iki takım kurup mac yapalım hafta sonu o zaman gencler ..
La Harbiden istanbulda olanlar bir mac yapakmı kültür-bilim forumu olarak .. ??
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme