Şimdi Ara

Yaşasın Kapitalizm!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
2
Favori
569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Loner Gun

Kapitalizm nedir biliyormusun? Kapitalizm sabah akşam reklamını yapıp kilo aldıran burgerleri satmak, sana sattıgı burgerlerden gelen kiloyu vermen için para verip spor salonları-pilatese gitmeni sağlamaktır. İşte dostum kapitalizm budur.

Bu adamı takip edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Loner Gun

Kapitalizm nedir biliyormusun? Kapitalizm sabah akşam reklamını yapıp kilo aldıran burgerleri satmak, sana sattıgı burgerlerden gelen kiloyu vermen için para verip spor salonları-pilatese gitmeni sağlamaktır. İşte dostum kapitalizm budur.

Olay bu. Senin dediğin doğal seçilim, kapitalizmle alakası yok.
  • Kapitalizm'in üretimin çoğu zorla artırılan tüketim içindir,her şey reklam ve tüketim üzerine kuruludur,böyle bir sistemi insancıl bulmuyorum
  • Eğer zenginsen, parayla milleti hallediyorsan kapitalizm iyidir, eğer paran yoksa halledilen kısımdaysan doğal olarak kapitalizm kötüdür...

Dünya nüfusunun zaten %90 ı toplam gelirin %10 u ile geçiniyor ve hala kapitalizm iyidir diyorsa orada bir anormallik vardır. Ne zaman bu işler düzelir, zenginin yediği içtiği yaşadığı gibi fakirlerde yaşarsa düzelir.

Kimse çok çalışıyor ,okuyor ayağına yatmasın, dünyada ameleden çok çalışan, kazma kürekle yapılan işten zoru yoktur. Denemek isteyen bir kamyon çimento boşaltsın, bakalım belini doğrultabiliyormu?

Bir amele 1-2 senelik eğitimle ameliyata girer, ne bileyim memleket yönetebilir, şirket yönetebilir, kimse bulunmaz kumaş değildir, yeterki imkan verilsin. Ama öyle bir sistem kurulmuş ki kaymak işlere hep elitler getirilir, garibanlar köle düzeninde, çile içinde, hep yokluk şeklinde yaşamaya mecbur bırakılır!

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Günde 12 saat çalıştırıp asgari ücret veren sistemin ALLAH belasını versin

not: ben 1500 alıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: selamivural

Eğer zenginsen, parayla milleti hallediyorsan kapitalizm iyidir, eğer paran yoksa halledilen kısımdaysan doğal olarak kapitalizm kötüdür...

Dünya nüfusunun zaten %90 ı toplam gelirin %10 u ile geçiniyor ve hala kapitalizm iyidir diyorsa orada bir anormallik vardır. Ne zaman bu işler düzelir, zenginin yediği içtiği yaşadığı gibi fakirlerde yaşarsa düzelir.

Kimse çok çalışıyor ,okuyor ayağına yatmasın, dünyada ameleden çok çalışan, kazma kürekle yapılan işten zoru yoktur. Denemek isteyen bir kamyon çimento boşaltsın, bakalım belini doğrultabiliyormu?

Bir amele 1-2 senelik eğitimle ameliyata girer, ne bileyim memleket yönetebilir, şirket yönetebilir, kimse bulunmaz kumaş değildir, yeterki imkan verilsin. Ama öyle bir sistem kurulmuş ki kaymak işlere hep elitler getirilir, garibanlar köle düzeninde, çile içinde, hep yokluk şeklinde yaşamaya mecbur bırakılır!

Bunun üstüne söz söylenemez.

• kapitalizm çalışanı sömürür. çalışan değil çalıştıran kazanır. paran varsa kazanırsın. ayrıca insanları da değiştirir. zihniyetlerini bozar. kapitalizmi sevmelerini sağlar.

şöyle ki. başkası adına çalışırsan tek yaptığın çalıştığın kişiyi zengin edersin. sen de aylık belirli bir ücret alırsın. asıl kazanan emek değil sermayedir. tabi ki risk de sermayede daha fazladır. fakar çeşitli katakulliler ile bunu da önlerler. çünkü o ülkeyi yönetenler de genelde kapitalistlerdir.

kapitalizm statu farkı oluşturur. en alt tabaka geçmişte kölelerin olduğu tabaka yani bugün işçilerdir.

kapitalizmi savunan bir insanın kendi işini yapması gerekir. en azından fabrikator olması gerekir.
  • "para kazan gerisi yalan", bu kadar düşmüş insanlar ancak kapitalizmin en iyi sistem olduğunu savunur.
    para kazanmak zor değildir. mühendis olursun. işçinin yaşamıyla kârı maksimize etmek arasında seçim yapman gerekir. işte o seçimin senin paranı ve kişiliğini belirler. ve maalesef ters orantılı.
  • AL KAPİTALİZMİN GERÇEK YÜZÜ.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.