Şimdi Ara

Yaşasın Kapitalizm!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
2
Favori
569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kim ne kadar çalışırsa o kadar alır
    Çalışmayan düşük olur
    Azim gösterip çalışan kazanır
    Mantıklı olanda bu
    Fakat demeyin yok maddi durumu yetersizdi yok babası yoktu annesiyle temizlikçiydi
    Eğer kendisi çok isteseydi başarabilir okula gidebilirdi
    Çalışmayan kişiler(dilenci vb) hiçbirisi bu yaşamı istemezdi
    Fakat demekki çalışmamayı sevip kolay yoldan paa kazanmak istiyorlardı
    Fakat bu dediklerim ciddi istisnalar için geçerli değildir
    Fakat babanız asgari maaşla çalışıyor ve okuyamamamızı buna bağlıyorsanız ezilmeyi siz seçmişsiniz
    Ve de şöyle bir olgu da var parası olan yeni nesil k*çını koyuyor baba parası bekliyor
    Ama benim çok zengin tanıdığım bar gerçekten Zeki olup birşeyler için çabalamak
    Eğer zengin iseniz ve okumuyup orada burada takılıp dersleri boş veriyorsanız üzgünüm kaybetmeyi siz seçmişsiniz
    Yani çalışmanın durumu yoktur tek gereken biraz azim ve disiplin
    Not: ben burada kendimi övmüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crashman649 -- 4 Ocak 2015; 17:23:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İnsanın doğası zaten kapitalizmdir bunu reddeden cahildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Crashman649

Bence çok mantıklı
    Kim ne kadar çalışırsa o kadar alır
    Çalışmayan düşük olur
    Azim gösterip çalışan kazanır
    Mantıklı olanda bu
    Fakat demeyin yok maddi durumu yetersizdi yok babası yoktu annesiyle temizlikçiydi
    Eğer kendisi çok isteseydi başarabilir okula gidebilirdi
    Çalışmayan kişiler(dilenci vb) hiçbirisi bu yaşamı istemezdi
    Fakat demekki çalışmamayı sevip kolay yoldan paa kazanmak istiyorlardı
    Fakat bu dediklerim ciddi istisnalar için geçerli değildir
    Fakat babanız asgari maaşla çalışıyor ve okuyamamamızı buna bağlıyorsanız ezilmeyi siz seçmişsiniz
    Ve de şöyle bir olgu da var parası olan yeni nesil k*çını koyuyor baba parası bekliyor
    Ama benim çok zengin tanıdığım bar gerçekten Zeki olup birşeyler için çabalamak
    Eğer zengin iseniz ve okumuyup orada burada takılıp dersleri boş veriyorsanız üzgünüm kaybetmeyi siz seçmişsiniz
    Yani çalışmanın durumu yoktur tek gereken biraz azim ve disiplin
    Not: ben burada kendimi övmüyorum

Kesinlikle kardeşim...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Daha yeni kayıt oldum beynimi sulandirdin gidiyorum.

• katılıyorum.
    Çalışan kazanır çalışmayan daha az kazanır bir doktorla çaycı(kücümsemiyırum) aynı değildir.
    ama devletinde çalışamayana çalışamayacak durumda olana bakması gerekir.
    Günümüz şartlarında 4 aileli bir eve en az 4.000 lira girmesi gerekiyor devlet baba çalışamıyor ise 2.500-3000 lira vermesi gerekir.
  • "Bence çok mantıklı
    Kim ne kadar kandırırsa o kadar alır
    Kandırmayan düşük olur
    Azim gösterip çalışan sömürülür
    Mantıklı olanda bu
    Eğer kendisi çok isteseydi başarabilir bencil olabilirdi"
  • Sırf seni seviyor diye ekledim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sosyalizm niye yaşayamıyor
    geçen ay açıldı
    Kapitalizm Giderek Kuduruyor
    4 ay önce açıldı
    Toplum çok yozlaşmış
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crashman649

Sırf seni seviyor diye ekledim

• Stalin neredesin gel de şunları bir as
    NEREDESİN EY KİM SUNG
  • Yaşasın komünizme
    Kahrolsun abd emparyalizmi

• Kominist gericiler gelmeden kıvrılalım şuraya

• Kapitalizm nedir biliyormusun? Kapitalizm sabah akşam reklamını yapıp kilo aldıran burgerleri satmak, sana sattıgı burgerlerden gelen kiloyu vermen için para verip spor salonları-pilatese gitmeni sağlamaktır. İşte dostum kapitalizm budur.

• Ne güzel işte

• Komünist yağmur gibidir herkese eşit yağar, rüzgar kapitalisttir zayıf olanı yıkar.

Paranın padişahlığı, karanlığını yobazın ve yabancının roketini yenecek işçi sınıfına selam! Türkiye işçi sınıfına selam! Selam yaratana!
  • Benim Aklımda kapitalizmden daha iyi bir sistem var kominizmden de iyi, kitap yazıyorum şuanda bununla ilgili.

• Dünyada açlık,sefalet,hastalıklar,çevre kirliliği ve savaşlar varsa nedeni kapitalizmdir.O çok sevdiğin mülkiyetçi sistem.
  • Tabi canım. Torbacılar çok azmetmiş, helal olsun millet vekillerine..

Her meslek grubu değerlidir. Doktorlar tabi ki değerli fakat bizim pisliğimizi temizleyen çöpçüler bence daha değerli.
    Mimar da değerlidir fakat bu kadar işi inşaatta çalışan amele(!)ler yapmıştır, unutmayalım.

• Kapitalizm sömürmek demek değildir. Hatta şuan ki ekonomik ve sosyal sistemin devamı için gayet de gerekli bir şeydir. İnsan güce tapar, gücü sever. Gücü eline alan daha fazlasını ister çünkü insanın doğasında bu vardır. Yani eleştireceğiniz şey kapitalizm olmasın, siyasileri eleştirin.

He tamam eşitlik, kardeşlik çok güzel kavramlar olsa da bu kavramları bize getirebilecek hiç bir sistem yok.

Edit: İnsanın insana değer verdiği ülkelerde belirli bir ekonomik refaha ulaşılmıştır. İsviçreye bakın, sonra dönün herhangi bir Ortadoğu ülkesine bakın. Ortadoğuyu kapitalist ülkeler karıştırıyor gibi basit savlarla gelmeyin lütfen. Ekonomik kalkınma olmadan sosyal kalkınma olmaz. Bu bakımdan komünizm hem işlevsel açıdan yetersiz bir sistem, hem de insanın doğasına aykırı bir sistem. Belki ben Engels ve Marx kadar bilgili bir insan değilim ama realist bir insan olduğumu düşünüyorum. Naçizane fikirlerim bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1D6287671 -- 4 Ocak 2015; 18:36:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Sırıtan Adam

Komünist yağmur gibidir herkese eşit yağar, rüzgar kapitalisttir zayıf olanı yıkar.

Paranın padişahlığı, karanlığını yobazın ve yabancının roketini yenecek işçi sınıfına selam! Türkiye işçi sınıfına selam! Selam yaratana!

Komünizm sahra çölündeki yağmur gibidir, yağmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Loner Gun

Kapitalizm nedir biliyormusun? Kapitalizm sabah akşam reklamını yapıp kilo aldıran burgerleri satmak, sana sattıgı burgerlerden gelen kiloyu vermen için para verip spor salonları-pilatese gitmeni sağlamaktır. İşte dostum kapitalizm budur.

Herşey insanın iradesine bağlı, kendini tutamayıp da fastfooda abandıktan sonra duba gibi gezen insanla sağlığına dikkat eden insan aynı konumda olmayı ne kadar hakediyor sence?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.