Şimdi Ara

Yasuo Hakkında Genel Bilgiler (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
1
Favori
17.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SpyNerology

quote:

Orijinalden alıntı: TheB0SS

gündem de değil derken nasıl bu kadar eminsin kaynak gösterebilir misin? Bence üzerinde oynanır ciddi anlamda W skill'i OP

Olmayan bir şeyin kaynağını göstermekte iyiymiş.

Bu aslında rework yemiş hali. Riot (adını unuttum) takımı bu şampiyon için çok uğraştı, herhangi bir rework yada nerf ŞUAN gündemde değil.

Ben bu yazından bahsediyorum sen neden bahsediyorsun anlamadım ama çok eminmiş gibi rework yada nerf gündemde değil demişsin ben bunun bir kaynağı varmı niye bu kadar kesin konuşuyorsun diye merak etmiştim, her neyse...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheB0SS -- 23 Kasım 2013; 19:26:13 >
  • Madem mid herosu şunu bjergsen felan bir oynasında görelim :) Mekaniklerini.
  • quote:

quote:

quote:

gündem de değil derken nasıl bu kadar eminsin kaynak gösterebilir misin? Bence üzerinde oynanır ciddi anlamda W skill'i OP

Olmayan bir şeyin kaynağını göstermekte iyiymiş.

Bu aslında rework yemiş hali. Riot (adını unuttum) takımı bu şampiyon için çok uğraştı, herhangi bir rework yada nerf ŞUAN gündemde değil.

Ben bu yazından bahsediyorum sen neden bahsediyorsun anlamadım ama çok eminmiş gibi rework yada nerf gündemde değil demişsin ben bunun bir kaynağı varmı niye bu kadar kesin konuşuyorsun diye merak etmiştim, her neyse...

Foruma girersen Riot'ların yazdıklarından görürsün zaten.

Certain'in takımı bu şampiyon için çok uğraştı, daha öncede denemeler yaptıklarınıda belirtti bu şampiyon için.

Ben herhangi bir Riot cevabıda göremedim nerf/buff durumu için.

• 0RK kullanıcısına yanıt
    Öyle bir yazmışsın ki heyecanla beklediğim herodan soğudum hatta üzüldüm
  • quote:

Heyecanla beklenecek kadar var, eksik yönlerini belirtmek istedim ben. Yoksa genel bir göz atan insana aşırı güçlüymüş gibi geliyor, bana da öyle gelmişti Ama oynaması gerçekten çok zevkli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0RK

quote:

Heyecanla beklenecek kadar var, eksik yönlerini belirtmek istedim ben. Yoksa genel bir göz atan insana aşırı güçlüymüş gibi geliyor, bana da öyle gelmişti Ama oynaması gerçekten çok zevkli.

PBE de denedim ping olmasa oradan oraya atlıyacam e ile ama işte ultisi değilde ultisinden sonra verilen özellik yönünden çok vuruyor zırh değeri kadar mı ne zırh delme veriyor öyle bir şeyler var 6 dan sonra 1v1 de çok iyi hale geliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: yastik1

quote:

quote:

PBE de denedim ping olmasa oradan oraya atlıyacam e ile ama işte ultisi değilde ultisinden sonra verilen özellik yönünden çok vuruyor zırh değeri kadar mı ne zırh delme veriyor öyle bir şeyler var 6 dan sonra 1v1 de çok iyi hale geliyor

%50 zırh delme veriyor.

• yasuo bi master yi olamayacak gençlerin gönüllerinde tek tık herosunun bir adım önünde sevindim
  • SpyNerology kullanıcısına yanıt
    İşte ultiden sonra tf lerde korunursa çok iş yapar diye düşünüyorum kritik daha fazla vurması falan da var yani oynayan adama göre şekillenir ya batıracak yada yüceltecek
  • useless te olabilir op ta olabilir cok oynayınca anlasılabilecek bişey gibi duruyo
  • Şimdi oynadım PBE'de, tam solotop karakteri. mid de olabilirmiş ama range'i mid'e göre çok kısa. Jungle içinse çok yavaş ve düşük canlı. Fakat top'da Xin, Fiora gibi bir şey olabilir. Ama o kadar noob-friendly değil
  • quote:

quote:

quote:

Ultiyi atana kadar burst heroları tarafından yok edilir kolayca, 1v1'de iyi sayılmaz 6 olsa bile. Assasin gibi dizayn edilmiş fakat 1v1'de burst'ü çok zayıf. Benim anladığım kadarıyla Riot daha fight başlamadan ölen carryler olmasını istemiyor, bu yüzden bu tarzda assasinimsi bir hero çıkarmışlar. Fight başlayınca rakibin tankına 2 kere Q atması gerekiyor, çünkü zayıf rakipleri öldürebilecek burst'e sahip değil ulti olmadan. Sonrasında carrylere knockup yapan Q'yu atıp ultiyi atacak. Yani assasination olayını farklı şekilde uygulamış Riot Yasuo'yla.

• onu bunu bilmem de zorluk seviyesi yüksek el koordinasyonu gerektiren bir şampiyon geliyor.Ultiyi kullanmak için ne şekilde olursa olsun sürekli q hazırda tutmalı ve ço hızlı olmalıyız.Benim merak ettiğim şu: duvardan zedin gölgesiyle veya master yi q ile geçilebiliyor mu ?
  • quote:

Pbe'de denedim bugün. Çok eksik yönleri olduğu gibi çok da güçlü yönleri var.

Öncelikle early'si epey kötü. Yanlış bakmadıysam melee olup da base ad'si Yasuo'dan daha düşük olan sadece Amumu var. İlk 2 levelda idare eder bir damage'e sahip base damage bakımından. Fakat sonraki levellarda yeterli değil verdiği hasar. Yani early'de tek amacımız Q ile farm yapmak, W ile de kendimizi korumak. Pasif de yardımcı oluyor bu konuda, ama sürekli hareket etmeniz lazım.

Statikk + IE alınca %90 crit'e sahip oluyor. Başka bir hero olsaydı bu 2 itemı alınca oyun bitiyor diyebilirdik fakat Yasuo'da rakipleri bir anda öldürebilecek herhangi bir burst mekaniği ya da sürekli AA yapmasını sağlayabilecek bir cc, ms boost vs. yok. Airborne olayını denemedim, eğer bizim dışımızda başka takım arkadaşları tarafından havaya savrulanlara ulti atabiliyorsak evet güçlü bir burst'e sahip. Ama tek başınayken all-in'leri kazanması oldukça zor. Neden olduğuna gelirsek ulti atmak için 2 tane Q stack'ine ihtiyacımız var, bu da 5-6 saniye gerektiriyor cooldown beklediğimiz için. Yani arkadaşların üstte yazdığı gibi E-Q-Q-R ya da Q-E-Q-R gibi bir olay yok. 3. Q ile rakipleri havaya savuruyor, o zaman ulti atabiliyoruz. 3 Q atılacak sürede W ve E skillerini iyi kullanmak oyuncular arasındaki farkı belirleyecek gibi duruyor.

E skill'i ise çok enteresan, rakip için sinir bozucu olabilir. Fizz Q'su ile aynı mantıkta çalışıyor (On-hit değil). Yani yakındaki birine E atarsak daha uzağa yerleşiyoruz, max range için kullanırsak rakiple aynı konuma yerleşiyoruz. Sinir bozucu yanı bunun cooldown'ının early'de sadece yarım saniye olması. Aynı hedefe 10/9/8/7/6 saniye boyunca E kullanamıyor fakat lane'de yerinde durmuyor Yasuo bu skill sayesinde. Düşünün en az 6 tane minion var lane'de, bu da E'yi her 10 saniyede 6 kere kullanabileceğiniz anlamına geliyor. Renekton E'si ile aynı mantıkta kullanırsak lane'de E (ileri) - Q - E (geri) şeklinde harass yapabiliriz. Ayrıca bu pasifimizin de kolay dolmasını sağlıyor. Late game'de zaten E'yi kullanmazsak pasif çok zor doluyor.

Başka ilginç bir nokta Q'nun cooldown'ının saldırı hızına bağlı olarak azalması. Ne kadar cdr aldığımı hatırlamıyorum fakat 1,5-2 saniye cooldown gördüm heroyu denerken, normalde 4 saniye.

Bana sorarsanız güçlü özellikleri, güçsüzlere oranla çok daha ağır basıyor. Hani early'si kötü falan ama manaless olması, pasifinin shield vermesi, W ile önemli skilleri blocklayabilmesi ve cooldownlarının kısa olması sebebiyle safe bir şekilde farm yapabilir gibi geliyor bana. 6 leveldan sonra ise 3 adet gap closerı (Q stackleyip airborne + R (1), miniona E (2), adama E (3)) ile kill potansiyeli yüksek denebilir.

Not: Bence jungle oynanılmaz. Core itemları (statikk + Ie) pahalı ve gap closerın mesafesi oldukça düşük. Herhangi bir cc veya ms boost yok. Farm konusunda da iyi değil, early'si yüzünden jungle 1v1'lerinin neredeyse hepsini kaybeder.

güzel açıklamışsın hocam eline sağlık

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ultiyi atana kadar burst heroları tarafından yok edilir kolayca, 1v1'de iyi sayılmaz 6 olsa bile. Assasin gibi dizayn edilmiş fakat 1v1'de burst'ü çok zayıf. Benim anladığım kadarıyla Riot daha fight başlamadan ölen carryler olmasını istemiyor, bu yüzden bu tarzda assasinimsi bir hero çıkarmışlar. Fight başlayınca rakibin tankına 2 kere Q atması gerekiyor, çünkü zayıf rakipleri öldürebilecek burst'e sahip değil ulti olmadan. Sonrasında carrylere knockup yapan Q'yu atıp ultiyi atacak. Yani assasination olayını farklı şekilde uygulamış Riot Yasuo'yla.

Aga knock up olan tüm şeylerle oluyor diye biliyorum ultiyi yani janna + yasuo süper olur

• quote:

Orijinalden alıntı: nm0

onu bunu bilmem de zorluk seviyesi yüksek el koordinasyonu gerektiren bir şampiyon geliyor.Ultiyi kullanmak için ne şekilde olursa olsun sürekli q hazırda tutmalı ve ço hızlı olmalıyız.Benim merak ettiğim şu: duvardan zedin gölgesiyle veya master yi q ile geçilebiliyor mu ?

İlk sayfada engelleyebildiği bütün skilleri yazdıydım, hiç mi bakmıyorsunuz. Ben aslında varım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prodigal

quote:

Orijinalden alıntı: nm0

onu bunu bilmem de zorluk seviyesi yüksek el koordinasyonu gerektiren bir şampiyon geliyor.Ultiyi kullanmak için ne şekilde olursa olsun sürekli q hazırda tutmalı ve ço hızlı olmalıyız.Benim merak ettiğim şu: duvardan zedin gölgesiyle veya master yi q ile geçilebiliyor mu ?

İlk sayfada engelleyebildiği bütün skilleri yazdıydım, hiç mi bakmıyorsunuz. Ben aslında varım

azda değil yazdıklarınız kör oldum herhalde

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Aga knock up olan tüm şeylerle oluyor diye biliyorum ultiyi yani janna + yasuo süper olur

Tamam işte Zed, Fizz gibi herolar tek başına daha fight başlamadan carrylerden birini aradan çıkartabiliyordu. Yasuo'nun assasin görevini yapabilmesi için ya takımın yardımına ihtiyacı var ya da zamana. Bunu anlatmaya çalıştım.

• 0RK kullanıcısına yanıt
    Ben anlamamışım tamam ve dediğin gibi gayet güzel oldu assasinler kendi başına taşıyamıyor snowball olsa bile tek başlarına o kadar da etkili olamayacaklar yani yeni çıkacak assasinler
  • Main niz olunca ne oluyo onu bana biriniz açıklasın lütfen
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.