Şimdi Ara

Yatak Eksperi: Yataklar Hakkında Hersey (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
783
Cevap
70
Favori
472.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Çok teşekkürler.
  • Visko düşünüyordum ama petrol yan ürünlerinden üretildiği ve terleme sorunları nedeniyle, doğal madde olan Lateks almaya karar verdim

Peki lateks yatak alırken nelere dikkat etmek gerekir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shadow Fox

Visko düşünüyordum ama petrol yan ürünlerinden üretildiği ve terleme sorunları nedeniyle, doğal madde olan Lateks almaya karar verdim

Peki lateks yatak alırken nelere dikkat etmek gerekir ?

Lateks maddelerin üretimi zordur. Ormanlardan hammaddesi temin edilir. Türkiyemiz'de de orman ve orman ürünlerinin imkanı az olduğu için yerli yapım lateksler biraz sıkıntılı olabilmektedir.

Şu an için lateks düşünmemeniz taraftarıyım. Özellikle nedeni belli olmayan alerjik problemleri hala çözülemedi.

Visco teknolojisi önemli derecede gelişme gösterdi. Terleme konusunda ise yüksek sirkülasyon sağlayan yatak kılıfları önemli ölçüde terlemeyi minimize etmektedir. Bir düşünün derim.

Daha başka soracaklarınız olursa cevaplamaktan memnuniyet duyarım.

• Yalnız Visco nun petrol ürünlerinden üretilmesi soru işareti..Alerjiden daha önemli bence...
  • yaşım neredeyse 18 olacak 1-2 senedir az da uyusam cok da uyusam halsiz kalkıyorum sırtım bacaklarım komple ağrıyarak kalkıyorum yatağın eskiliğinden mi ki? kelebek kullanıyorum 7-8 senelik var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam iyi günler kolay gelsin.
    Yakın zamanda yatak almayı düşünüyoruz.
    Daha önce boyun ve beyin ameliyatları geçirdim.
    Şuan sadece boyunda çok az bir gelirme sorun var.
    Doktorlarda herhangi bir yatak tavsiyesinde bulunmadılar.
    Sizce hangisini tercih etmeliyim.
    Zaman ayırdığınız için teşekkürler.
  • Gıcırdamayan yatak nasıl seçilir ? Gıcırdayan döşek mi baza mıdır ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • evlenmeden önce viscolove 3d visco yatak aldım.
    2 yılş oldu eşimin ve benim bel ve boyun ağrılarımız inanılmaz arttı.
    hayrına bu yatağı alıp yerine yarı ortapedik yatak verecek olan varsa iletişime geçebilir arkadaşlar.
    bir arkadaşımdan daha duydum o da izmirde 6 aydır kullanıyorum demişti. artık salonda kanepede uyuyoruz ağrılarımızdan sebep demişti.
    kişisel fikrimdir kimseye visco yatak tavsiye etmem.
  • Yatak Esprileri Diye Okudum Espri Arıyom Yazıda Töbe Ya :):) Hadi Ben Kactım :)
  • Yatağım ful ortapedik ve visco mevcut ancak alalı 2 ay olmasına rağmen orta kısım hafif içe doğru meyilli gibi oldu. Bu normal mi ?
  • Yatakların üstünde sık lıkla yatağı ters çevirin yazıyor bu doğrumudur doğruysa bu sıklık ne kadar olmalı ben aldığımdan beri aynı.Birde yatak ömrü ne kadardır yatağımın markası yataş ortopedik.
  • sizin yatağınız nasıl
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

Yatakların üstünde sık lıkla yatağı ters çevirin yazıyor bu doğrumudur doğruysa bu sıklık ne kadar olmalı ben aldığımdan beri aynı.Birde yatak ömrü ne kadardır yatağımın markası yataş ortopedik.

Yatakların üstünde sık lıkla yatağı ters çevirin(rotasyon) bu ibare doğrudur. Bu işlemin amacı aynı yüzeye yatmaktan ezilme-çökme olmaması için yapılması gereken bir işlemdir. Ayda bir yapılması tavsiye edilir. Yatak ömrüne geldiğimizde ise 10 yıl içerisinde yatağın değiştirilmesi gerekir. Yatakta herhangi bir eskime, deformasyon olmasa dahi vücudumuzdan dökülen deri parçacıkları bakteri ve mayt oluşumuna neden olur. Hastalıklardan korunmak için 10 yılda bir değiştirmek uygun olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bediboy

Yatağım ful ortapedik ve visco mevcut ancak alalı 2 ay olmasına rağmen orta kısım hafif içe doğru meyilli gibi oldu. Bu normal mi ?

Bu normaldir. Kullanılan iç dolgu, yattığımızda oluşan basınçtan dolayı ezilip oturmuştur. Oluşan ezilmenin derinleşmemesi için yatağınızı ayak ucu baş ucuna, ters düz kullanımına uygunsa ters çevirerek kullanınız. Bu işleme rotasyon denilmektedir. Kullanım klavuzunda da belirtilmiştir. Bu arada bu ezilme ortalama 2 cm ye kadar normaldir. Daha fazla olur ise teknik servise başvurmalısınız.
  • buqra_ B kullanıcısına yanıt
    Gıcırdayan genellikle baza veya karyoladır. Nadir olarak ise yatakta gıcırdar. Yatağın gıcırdaması içinde bulunan süngerin (süngerde kabuk kalmasından) veya yayın birbirine sürtmesinden kaynaklanır. Her iki durumda teknik arızadır. Yeni alınan bir ürün ise garanti kapsamında işlem görmesi gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thrax

Hocam iyi günler kolay gelsin.
    Yakın zamanda yatak almayı düşünüyoruz.
    Daha önce boyun ve beyin ameliyatları geçirdim.
    Şuan sadece boyunda çok az bir gelirme sorun var.
    Doktorlarda herhangi bir yatak tavsiyesinde bulunmadılar.
    Sizce hangisini tercih etmeliyim.
    Zaman ayırdığınız için teşekkürler.

Bu tür rahatsızlık durumunda yatakları kontrol ederek almanız daha sağlıklı olacaktır. Sert ve Yumuşak bir yatak alma! İkisi arasında orta sertlikte bir yatak al. Ancak mutlaka yatağın üzerine yatıp kontrol et.
  • JohnnyCash kullanıcısına yanıt
    Yataktan kaynaklı olması muhtemel. Bir gece kanepeye yumuşak bir şey sererek yat. Mesela battaniye sererek yat bakalım. Sabah kaltığında kendini nasıl hissedeceksin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shadow Fox

Yalnız Visco nun petrol ürünlerinden üretilmesi soru işareti..Alerjiden daha önemli bence...

Petrol ürünlerinden hayatımızın her anına girdi. Elyaf, polyester, plastik kaplar vs. Ancak şimdiye kadar visco süngere karşı alerjik reaksiyon gösteren birisine rastlamadım. Kaldıki visco direk deriye yani vücuda temas etmiyor. Henüz görmediğimden ve rastlamadığımdan yazıyorum bu alerjilerin ise kumaş kaynaklı olduğunu düşünmekteyim.
  • hocam at kılı yatakalr pahalı..

at kılı yatak gerçekten farklı bir konfor sunuyor mu ? yoksa marketing cilası mı ?
  • 1.72 boy 60 kilo rahat edeceğim konforlu bir yatak önerebilirmisniz?
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.