Şimdi Ara

Yatak Eksperi: Yataklar Hakkında Hersey (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
783
Cevap
70
Favori
472.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yatak araştırmalarım sonunda visco yatak aldım ama rahat edemeyince ve sağlığa zararlı yan etkilerini duyunca geri verdim....
    1 aydan uzun süredir yatsan whisper kullanıyorum....
    doğal pamuk ve doğal yün kullanılmış çok kaliteli bir yatak... çok yumuşak değil ama yumuşağa yakın.... tavsiye ederim...
  • Selam genelde sorulara katkıda bulunmuşsunuz ben sizin bize daha specific bilgiler vermenizi bekliyorum .Acıkcası yane marka ve ürün acısından .
    Yatak konusun yaklasık 2 haftadır yabancı forumlarda ,ürün reviwew sitelerinde ve top brandlarda amazonda vs satılan yatakları inceleme ve tartışma fısatı buldum .
    Medical amac varsa kesinlikle latex tavsiye ediyorlar.Biliyorsunuz onun da 2 tip üretimi var .Ve yurtdışındaki elemanlar latexede konfor sorunu bir 2 visco padler ve aksesuarlarla toparlamışlar.
    Size danısacagım konu ülkemizde reklam yapmayan sadece üretüme abanmış bı cok yatak fıramsı var forumumuzdada bi arkadamıs vısco konusunda dunya capında iş yaptıgını söyluor hatta
    SORUM SU:Natural latex kullanan dunlop yontemıyle elde edılmıs latex üreten yatak ve EGER ki yatagı bulursak komforu için neler yapabiliriz?
  • Merdiven altı firmalardan almadıkça visconun kesinlikle yan etkisi yoktur.
  • Merhabalar;

Bel fıtığım var, T 11-12 ve L 4-5'lerde. Evimize yeni bir tam visco yatak aldık. Yatağı aldığımız günden beri sabahları inanılmaz bir bel ağrısı ile uyanıyorum. Uyandıktan sonra biraz hareket edince geçiyor ağrı. Yataktan olduğunu düşünüp bir iki gün yerde yattım ve hiçbir ağrım olmadı. Bende bu durumun yatağın visco olmasından kaynaklandığını düşündüm. Yeni yatak alamam o yüzden bu yatağın yarısını sertleştirmek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: haydaryatar

Merhabalar;

Bel fıtığım var, T 11-12 ve L 4-5'lerde. Evimize yeni bir tam visco yatak aldık. Yatağı aldığımız günden beri sabahları inanılmaz bir bel ağrısı ile uyanıyorum. Uyandıktan sonra biraz hareket edince geçiyor ağrı. Yataktan olduğunu düşünüp bir iki gün yerde yattım ve hiçbir ağrım olmadı. Bende bu durumun yatağın visco olmasından kaynaklandığını düşündüm. Yeni yatak alamam o yüzden bu yatağın yarısını sertleştirmek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?

Visco yatağı sertleştirmek gibi bir şey teknik olarak mümkün değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haydaryatar

Merhabalar;

Merhaba,

30-40 arası sert bir HR sünger ped alabilirsiniz. Fakat çokta tavsiye edeceğim bir metot değildir.

Eğer yatağınızdan çok rahatsız oluyorsanız değiştirmeniz taraftarıyım. Kampanyada olan yatak modelleri bulabilirsiniz, gayet uygun fiyatlara sahipler..

• quote:

Orijinalden alıntı: zingarina

Merhaba,
    7 senedir orta sertlikte markasını dahi hatırlamadığım bir yatakta yatıyorum. Bu seneye kadar bir problemim yoktu. Ancak sanırım yatak artık deforme olduğu için, sabahları belimde bir ağrı ile uyanır oldum. Sorunun gün içinde yaptığım aktivitelerden kaynaklandığını düşünüyordum ancak dün evdeki intex marka şişme yatakta uyudum ve sabah kalktığımda ağrı yoktu ayrıca daha dinç uyandım.

Boyum:1.65 Kilom: 80 Cinsiyetim: kadın yaşım: 26 Fizyolojik bir rahatsızlığım yok. Odanın boyutları itibariyle 140x190 lık bir yatak arıyorum. Şu linklere denk geldim fiyatları cazip geldi, bakıp bana fikir verirseniz çok mutlu olurum.
    Fiyatı toplamda(baza+yatak) 600-700 lirayı geçmeyen bir çözüm mümkün müdür acaba? Yoksa limitimi 1000 liraya çıkarmam gerekecek mi?

http://www.ankarayatakmerkezi.com/yatak-baza/yatak/soft-ortopedik-yatak/140x190-cm-soft-ortopedik-yatak/
    http://www.ankarayatakmerkezi.com/yatak-baza/yatak/super-yayli-yatak/140x190-cm-super-yayli-yatak/
    http://www.ankarayatakmerkezi.com/yatak-baza/yatak/full-ortopedik-yatak/140x190-cm-full-ortopedik-yatak/

baza için:http://www.ankarayatakmerkezi.com/yatak-baza/baza/sandikli-baza/140x190-cm-sandikli-baza-tek-parca1/

Merhabalar,

Şu modeli düşünmeniz taraftarıyım:
    https://www.kargibi.com.tr/
    ViscoPlus Tam Ortopedik Yatak Visco Yataklar Kargibi
    http://kargibi.com.tr/urun/viscoplus-tam-ortopedik-yatak

Forumda da konusu mevcut rahatlıkla kullanıcı yorumlarını okuyabilirsiniz. Soracaklarınız var ise sorabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

abi bizim arkadaşda bi yatak vardı, normalde dümdüz ama elinde bastırsan içine göçüyo yumuşacık, ama elini geri çektiğinde sanki pompa ile lastiği şişirir gibi yavaşca şişip tekrar dümdüz oluyo, yani o çukur yokoluyo ama yaylı yatak gibi anında değil, yavaş yavaş.

ve yatınca da inanılamz rahat idi. söylediğine göre 1000TL den fazla paraya satılıyomuş sadece yatak kısmı, ama cinsi-tipi nedir hatırlamıyom, sen bilirsin bunların ismini.

Merhaba,

Visco yataklara çok uygun fiyatlara sahip olmak mümkündür.

https://www.kargibi.com.tr/
    ViscoPlus Tam Ortopedik Yatak Visco Yataklar Kargibi
    http://kargibi.com.tr/urun/viscoplus-tam-ortopedik-yatak

Bu kampanyayı düşünün derim, Forum üyelerine hediye visco yastık sunuluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: m_ekin81

Eşim kış aylarında aşırı derecede üşüyor. Acaba visco yataklarda elektrikli battaniye kullanmanın bir sakıncası olur mu?

Merhaba,

Visco yataklar yalnızca sıvıdan deforme olurlar. Yatağınızın kılıfından sıvı madde geçmesin, yeterlidir. Battaniye, yorgan vs. gibi dilediğiniz materyalleri kullanabilirsiniz.
  • Merhaba,

Yıllardır markasız ve standart yatakta yattım ve artık hem karyolamı değiştirdim hem de düzgün bir yatak almak istiyorum buna uygun olarak.

Bel fıtığım var. 3 sene önce de ameliyat oldum ( halen 2 fıtık var ). Son fıtıkta yaklaşık 4 aylık bir fizik tedavi, iğne ve lazer tedavisi oldum ve yatağın önemini geç de olsa anladım.

1,79 boyundayım ve 94 kiloyum. 160x200 yatak bakıyorum. Uygun fiyatlılar arasında dün İstikbal ve Bellona'ya baktım.
    İstikbal'de Positive Life modeli Link

Bellona'da ise Vicojell Hijyen modeline baktım link

Yatakların üzerine uzanıp test ettim bir müddet, mevcut kalitesiz yatağımdan sonra elbette çok rahat geldi ama orta ve uzun vadede de bu rahatlık devam edecek mi emin olamadım. Her ne kadar 30 günlük değiştirme garantisi olsa da satış temsilcilerinin ortopetik vs. tarzı bilgilerinin pek olmadığını, bu iyidir siz bunu alın tarzı yanıtlarla ürün satmaya çalışmaları da beni düşündürdü. Ek olarak bu iki model de daha yeni ( 2 ay olmuş çıkalı ) ve olası sıkıntılar henüz çıkmamış olabilir.

Biraz daha araştırma sonucu Yataş Blue Star ve Five-Z modelleri de dikkatimi çekti. Ancak sert yatak yerine orta sert yatak bakıyorum.
    Bugün vakit kalırsa Yataş bayisine gidip incelemeyi düşünüyorum.

Ha unutmadan bir de Yatsan Switzerland modeli de dikkatimi çekti. Her ne kadar kişiye göre değişiklik gösterse de yatak rahatlığı vs.
    uzun vadede sorunsuzluk olarak bu modellerden hangisine öncelik vermeliyim?

Çok fazla inceleyip işi iyice karma karışık hale getirmek istemiyorum ama vereceğim paranın sağlığıma etkisini de göz ardı etmek istemiyorum.

Vereceğiniz bilgiler ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: qube26

Merhaba,

Yıllardır markasız ve standart yatakta yattım ve artık hem karyolamı değiştirdim hem de düzgün bir yatak almak istiyorum buna uygun olarak.

Bel fıtığım var. 3 sene önce de ameliyat oldum ( halen 2 fıtık var ). Son fıtıkta yaklaşık 4 aylık bir fizik tedavi, iğne ve lazer tedavisi oldum ve yatağın önemini geç de olsa anladım.

1,79 boyundayım ve 94 kiloyum. 160x200 yatak bakıyorum. Uygun fiyatlılar arasında dün İstikbal ve Bellona'ya baktım.
    İstikbal'de Positive Life modeli Link

Bellona'da ise Vicojell Hijyen modeline baktım link

Yatakların üzerine uzanıp test ettim bir müddet, mevcut kalitesiz yatağımdan sonra elbette çok rahat geldi ama orta ve uzun vadede de bu rahatlık devam edecek mi emin olamadım. Her ne kadar 30 günlük değiştirme garantisi olsa da satış temsilcilerinin ortopetik vs. tarzı bilgilerinin pek olmadığını, bu iyidir siz bunu alın tarzı yanıtlarla ürün satmaya çalışmaları da beni düşündürdü. Ek olarak bu iki model de daha yeni ( 2 ay olmuş çıkalı ) ve olası sıkıntılar henüz çıkmamış olabilir.

Biraz daha araştırma sonucu Yataş Blue Star ve Five-Z modelleri de dikkatimi çekti. Ancak sert yatak yerine orta sert yatak bakıyorum.
    Bugün vakit kalırsa Yataş bayisine gidip incelemeyi düşünüyorum.

Ha unutmadan bir de Yatsan Switzerland modeli de dikkatimi çekti. Her ne kadar kişiye göre değişiklik gösterse de yatak rahatlığı vs.
    uzun vadede sorunsuzluk olarak bu modellerden hangisine öncelik vermeliyim?

Çok fazla inceleyip işi iyice karma karışık hale getirmek istemiyorum ama vereceğim paranın sağlığıma etkisini de göz ardı etmek istemiyorum.

Vereceğiniz bilgiler ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Merhabalar,

Endişelerinizi anlıyorum, çoğunda da haklısınız.

Yeni bir marka Kargibi, inanın en kaliteli yatakları en uygun fiyata internet ortamına sundu. Sizin konuya tam hakim olabilmeniz adına şu konuya sizi davet etmek isterim:http://forum.donanimhaber.com/m_65317876/f_//tm.htm#65317876

Tarafsız yorumları ve ürün incelemelerini lütfen okuyunuz. Ardından soracaklarınız veya istekleriniz olursa bana p.m. yoluyla da ulaşabilirsiniz.

Hoşçakalınız, iyi araştırmalar.

• quote:

Orijinalden alıntı: kargibi

Endişelerinizi anlıyorum, çoğunda da haklısınız.

Yeni bir marka Kargibi, inanın en kaliteli yatakları en uygun fiyata internet ortamına sundu. Sizin konuya tam hakim olabilmeniz adına şu konuya sizi davet etmek isterim:http://forum.donanimhaber.com/m_65317876/f_//tm.htm#65317876

Tarafsız yorumları ve ürün incelemelerini lütfen okuyunuz. Ardından soracaklarınız veya istekleriniz olursa bana p.m. yoluyla da ulaşabilirsiniz.

Hoşçakalınız, iyi araştırmalar.

Merhaba,

Yanıtınız ve ilginiz için teşekkür ederim.

Dün Yataş mağazasına Five Z için gitmiştim ancak bir önceki model olan ( Pocket yay sistemli, ortopedik ) Master Pocket Stres model yatağı satın aldım. Satın aldıktan 1 saat sonra teslim edildi. Şimdilik bir problem yok gibi, biraz daha zaman geçtikten sonra iyice alışmış olurum sanırım yatağa.

Teşekkürler

• Hocam benim de bir sorum olacak. Bizde idaş marka bir yatak vardı zamanında Altın Ortopedik adı altında almıştık. Ben rahatsız olmaya başlayınca yataktan ortopedik olduğunu öğrenmek için kenarından biraz söküp içine baktım ve sadece yay olduğunu gördüm (Bildiğin yatak tamircisi oldum). Yatak artık oturunca çöküyordu. Sonra koltuk onarım yerinden 2 tane biri yumuşak biri de biraz daha set 2 çeşit sünger aldım. Bunları parça parça kesip eşit bir şekilde yayların arasına sıkıştırdım. Ve yatak eskisinden sert oldu yani oturunca içine çökme durumu ortadan kalktı. İlk uyuduğum geceden sonra yani bugün biraz ağrı yaptığını farkettim. Bu yatağa alışma durumu mu yoksa bu yatak artık bana yaramaz yeni bir yatak mı almalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CooLifeX -- 17 Ağustos 2013; 20:50:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CooLifeX

Hocam benim de bir sorum olacak. Bizde idaş marka bir yatak vardı zamanında Altın Ortopedik adı altında almıştık. Ben rahatsız olmaya başlayınca yataktan ortopedik olduğunu öğrenmek için kenarından biraz söküp içine baktım ve sadece yay olduğunu gördüm (Bildiğin yatak tamircisi oldum). Yatak artık oturunca çöküyordu. Sonra koltuk onarım yerinden 2 tane biri yumuşak biri de biraz daha set 2 çeşit sünger aldım. Bunları parça parça kesip eşit bir şekilde yayların arasına sıkıştırdım. Ve yatak eskisinden sert oldu yani oturunca içine çökme durumu ortadan kalktı. İlk uyuduğum geceden sonra yani bugün biraz ağrı yaptığını farkettim. Bu yatağa alışma durumu mu yoksa bu yatak artık bana yaramaz yeni bir yatak mı almalıyım?

Merhabalar,

Sadece yay var ise ve çökme yaptıysa yeni bir yatak alın; yoksa doğru verim alamaz kendinizi ve bedeninizi tehlikeye atmış olursunuz.

Yayların arasına sünger koymak çökmeyi engeller ve sertleştirme de yapar fakat ortopedi ve konfor anlamında verim sağlamaz. Bence yatağınızı tamamıyla değiştirin yani yeni bir yatak alın.

Daha başka soracaklarınız olursa cevaplamaktan memnuniyet duyarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kargibi -- 17 Ağustos 2013; 21:06:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Selamlar Kargibi,

Yataş five z modeli hakkında ne düşünüyorsunuz? ürün kalitesi vb anlamda iyi bir yatak mıdır? Bir de ben 1.85 85 kg birisiyim, bu yatak ilk bakışta uygun bir yatak mıdır? Bu arada siparişini verdim yarın gelecek ama burada görünce yine de değiştirme ihtimaline karşın yorumunuzu alayım dedim, tşkler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KG

Selamlar Kargibi,

Yataş five z modeli hakkında ne düşünüyorsunuz? ürün kalitesi vb anlamda iyi bir yatak mıdır? Bir de ben 1.85 85 kg birisiyim, bu yatak ilk bakışta uygun bir yatak mıdır? Bu arada siparişini verdim yarın gelecek ama burada görünce yine de değiştirme ihtimaline karşın yorumunuzu alayım dedim, tşkler.

Merhaba,

Ürünün iç yapısı gayet güzel. Kalite ve diğer özelliklerde de uygun. Size uygun olarak görünüyor, gelsin bir deneyin derim.

Şimdiden hayırlı olsun, iyi günlerde kullanınız.
  • Forumdaki yatak uzmanı arkadaşlardan yardım rica ediyorum, sorularım şöyle:

1) Şu ana kadar visco love, işbir, yatsan tempur ve altın yatak'tan yataklara baktım. Yaylı yatak kesinlikle düşünmüyorum. Ben 75 kg ağırlığındayım 176 boyundayım, eşim de 60 kg ve 170 boyunda yani kilo problemimiz yok. Bir miktar terleme problemim var gibi ama aşırı değil.
    2) Visco yatak alacaksam İşbir'den mi almalı Tempur mu? 150x200 alacağım Tempur'da özel ölçüye giriyormuş daha da maliyetli hale geliyor.
    3) Benim içimden bir ses Lateks yatak al diyor. Altın Yatak'ta Dunlopillo marka full lateks yataklar var ama çok pahalı. 5.000 TL fiyat çekiyorlar. İşbir'de Lateksit kategorisinde Troia At Saçı yatak var ve 2200 civarı fiyatı. Ama İşbir Lateks'i PU sünger vb. diye geçiyor. Acaba gerçek Lateks değil mi? Emin olamadım. Lateks tercih edeceksem, İşbir'in bahsettiğim ürününü tavsiye eder misiniz?
    4) Visco Love bana pek güven vermedi. Genel olarak Visco yerine Lateks düşünüyorum acaba yanlış mıyım?
    5) Latalı baza mı yoksa düz zeminli baza mı tavsiye edersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahinberg -- 24 Ağustos 2013; 17:55:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sahinberg

Forumdaki yatak uzmanı arkadaşlardan yardım rica ediyorum, sorularım şöyle:

1) Şu ana kadar visco love, işbir, yatsan tempur ve altın yatak'tan yataklara baktım. Yaylı yatak kesinlikle düşünmüyorum. Ben 75 kg ağırlığındayım 176 boyundayım, eşim de 60 kg ve 170 boyunda yani kilo problemimiz yok. Bir miktar terleme problemim var gibi ama aşırı değil.
    2) Visco yatak alacaksam İşbir'den mi almalı Tempur mu? 150x200 alacağım Tempur'da özel ölçüye giriyormuş daha da maliyetli hale geliyor.
    3) Benim içimden bir ses Lateks yatak al diyor. Altın Yatak'ta Dunlopillo marka full lateks yataklar var ama çok pahalı. 5.000 TL fiyat çekiyorlar. İşbir'de Lateksit kategorisinde Troia At Saçı yatak var ve 2200 civarı fiyatı. Ama İşbir Lateks'i PU sünger vb. diye geçiyor. Acaba gerçek Lateks değil mi? Emin olamadım. Lateks tercih edeceksem, İşbir'in bahsettiğim ürününü tavsiye eder misiniz?
    4) Visco Love bana pek güven vermedi. Genel olarak Visco yerine Lateks düşünüyorum acaba yanlış mıyım?
    5) Latalı baza mı yoksa düz zeminli baza mı tavsiye edersiniz?

Merhabalar,

İlginiz için teşekkürler.

1) Normal yaylı değil de pocket spring(paket yay) teknoloji yataklar düşünebilirsiniz.
    2)Tempur tabii ki yatak sektörünün en lider markası, yüksek bütçe ayırdıysanız düşünebilirsiniz. Fakat diğer markaları da düşünebilirsiniz kanaatindeyim, çünkü o kadar pahalı bir yatağın şu anki teknolojide gereği olmadığını düşünüyorum.
    3)Lateks maddesinin hala alerjik problemleri çözülememiş durumda. Bilim adamları hala araştırmalara devam ediyor, şu an için durmalıdır.
    4)Visco düşünmeniz taraftarıyım. Pocket spring teknolojili visco yatak düşününüz. En uygunu bu olacağı kanaatindeyim.
    5)Fark etmemektedir, ikisini de düşünebilirsiniz, tamamıyla sizin görüşünüze kalmış bir şey.

Daha başka soracaklarınız veya istekleriniz olursa yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım.

• kargibi kullanıcısına yanıt
    Hocam cevap için teşekkürler ama ben sormakta geç kaldım dün Yatsan'dan Cashmere marka doğal lateks yatak sipariş ettik. Lateks alerjimiz yok diye biliyoruz bakalım inşAllah bir sıkıntı çıkarmaz ilerleyen zamanda.
  • sahinberg S kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun iyi günlerde kullanınız:)
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.