Şimdi Ara

Yatak Tavsiyeleri [ANA KONU] (344. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.878
Cevap
313
Favori
2.091.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 340341342343344
Sayfaya Git
Git
Giriş

Lütfen kullanılan latekslerin tipini ve sertliklerini belirtin. Satış temsilcileriniz de bu tip soruları geçiştiriyor. Herkes sormaz doğru ama fiyat skalasında yukarıya oynayan, malzemelerini kaliteli seçen bir markanın bu soruları çok rahat cevaplaması bence gerekli.

Bir diğer önerim: Farkli sertlik ve tiplerde lateks getirmeniz ve müşterilerin kendi yatağını oluşturmasına imkan vermeniz. 18cm latex benim kilomda birisi icin asla yeterli degil ya destek ya da konfordan feragat edip üstüne latekse fazla para götürür. Ama 8 cm sert, 8 cm orta sert, 8 cm orta sertlikte 3 katmanli 24cm lateks yatak olsaydı fiyatı uzaya çıkmadığı surece almayı düşünürdüm. Bunu Orta Orta yumusak. Sert Orta yumusak etc gibi kombolari kisi tercihine gore de yapabilir.

Katman uygun gelmezse de butun yatak yerine tek katmani degistirerek musteri memnuniyeti sağlanır.

Bunu yapan firmalar yurtdışında var ancak biz ulke olarak tas devrindeyiz bazi konularda hala

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tek kelime ile Yatsan diyorum hocam. Uykucu Elite Pillow Top Visco adında Pedli bir yatakları var. 20 bin lira civarında harika çok çok güzel bir yatak. Sertlik, ürün kalitesi, fiyat vesaire muhakkak alınması gereken bir ürün. Uzun zamandır da üstünde yatıyorum çökme ezilme gibi sorunlar ile karşılaşmadım.

• WELLMATT YATAK W kullanıcısına yanıt

Cevap yazdığınız arkadaşın konusunu siz mi sildirdiniz bilmiyorum ama keşke bu yorumunuz orada tartışılsaydı. Konu sahibi üye kendisi novaya firmasıyla iletişime geçmiş ve firmayla olan yazışmalarını yayınlamıştı. O yazışmada novaya firması Türkiye'de ürün tedarik ettikleri tek firmanın sui sleep olduğunu belirtiyordu. Ayrıca şahsen sui sleep firmasıyla iletişime geçtim. novaya firmasından %100 doğal lateks ürün tedarik ettiklerini ve sertifikaları olduğunu söylediler.siz ise tek tedarikçi biziz diyorsunuz.Sertifika olayına gelirsek hangi firmaya sorsanız %100 doğal lateks sertifikamız var diyor. Şimdi biz tüketici olarak kime inanacağımızı şaşırdık.

Edit: Ayrıca yukarıda arkadaşın belirttiği gibi ürün bilgileri hep yetersiz oluyor. sertifikayı almış olmanız sattığınız lateks ürünlerin tamamının o firmanın ürünleri olduğunu garanti eder mi.tüketici olarak internet sitenizde bir ürün incelediğimizde bunun novaya mı yoksa başka bir ürün mü olduğunu nereden bileceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vertas -- 15 Nisan 2025; 14:27:36 >

• Merhaba

Öncelikle konu ile ilgili araştırmalar yaptım ve Novaya firması ile iletişime geçtim. Ardından elde ettiğim bilgileri bir forum başlığında paylaştım.

Evet, siz Novaya firmasının Türkiye distribütörüsünüz, bu konuda haklısınız. Ancak şu sorunun da yanıtını merak ediyorum: Distribütör olduğunuz için Türkiye'de yalnızca siz mi Novaya markasının yataklarını satma hakkına sahipsiniz? Yoksa başka firmalar da satış yapabiliyor mu? Ya da bu durumun önünde bir engel bulunuyor mu?

Doğallık konusuna gelecek olursak;

Novaya firması yetkilisinden aldığım bilgiye göre, firma sadece %100 doğal lateks yatak üretmiyor. Aynı zamanda %80 doğal - %20 sentetik ya da farklı oranlarda sentetik karışımlı lateks yatak üretimi de yapıyor. Yani, Novaya'nın ürün gamında yalnızca %100 doğal lateks yataklar yer almıyor; sentetik katkılı ürünler de mevcut.

Peki ama bir firmanın distribütör olması, sattığı tüm ürünlerin %100 doğal lateks olduğu anlamına mı gelir? Yanlış anlaşılmasın, "Sentetik karışımlı yatak satamazsınız" demiyorum, elbette satabilirsiniz. Sonuçta Novaya'nın ürün yelpazesinde bu tarz yataklar da var. Ancak önemli olan nokta şu: Bu durumu müşterilerinize açıkça beyan ediyor musunuz?

Ayrıca paylaştığınız distribütörlük belgesini incelediğimde, belgede firmanızın sadece %100 doğal lateks ürünler sattığına dair herhangi bir ibare göremedim.

Dediğim gibi, ben Novaya ile birebir görüştüm. Bana, Türkiye'de yalnızca bir firmanın %100 doğal lateks ürün temin ettiğini söylediler ve bu firmanın ismini de açıkça beyan ettiler. Bu yazışmalar halen kayıtlarımda mevcut, isteyen olursa özelden paylaşabilirim.

Yaptığım araştırmalara ve elde ettiğim belgelere dayanarak ilgili forumda bir başlık açtım. Ancak yaklaşık 1 ay sonra konu gizemli bir şekilde hooop birileri tarafından silindi ya da sildirildi. Aynı şekilde, sizden de bilgi alabilmek için forumda firmanızın ilgili başlığına yazdığım mesajım da hooop birileri tarafından gizemli bir şekilde silindi ya da sildirildi.

Yaşanan bu olaylar bile, aslında tüketicilerin hangi firmaların şeffaf davrandığını; hangilerinin şeffaf davranmadığını anlaması için yeterli bilgiler sağlıyor.

@smag @vertas

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mynameisa -- 15 Nisan 2025; 17:2:59 >

• mynameisa M kullanıcısına yanıt

Şöyle bir eksik bilgi de var.

Latex Dunlop ya da Talallay süreci ile üretiliyor.

Dunlop 100% naturel olabilir ancak Talallay %100 naturel üretilmesi mümkün değil. Talallay biraz daha yumuşak hissiyatli Dunlop ise yay gibi.

Şimdi hem naturel hem de talallay yazan üreticiler var fiziksel olarak imkansız.

Lateksit diye birsey uydurup ucuz lateksmis gibi insanları 'çarpan' şirketlere girmiyorum bile

• Yatak alirken dis yuzeyi tay tugu, içinde at kuyruğu, dış kumaşı pamuk ,bambu vs... Bence bunlar satış stratejisi müşterinin gözünü boyamak için yapılmış reklam stratejileri, yatağın içindeki at kılı nedir , nemi absorbe ediyormuş vs.. vs... Yatağa zaten koruyucu alez , çarşaf takarak kullaniyornherkes o dış yuzeyindeki kumaşa hiç temaz etmiyoruz , Yatak alırken bunlara takılanlar varsa kendi tercihi fakat yatak alırken kesinlikle konfor ve sağlamlık ön planda olmalı, paket yaylı yatakların da sağlam olduğunu düşünmüyorum yaylar bağımsız olduğu için belirli yerlerde baskıda yaylar arasında deformelere neden olabiliyor , miracoil sistemli iskelet gibi yatağın icerisini komple saran yataklar saglamlik acisindan belki de en dayanıklısi oldugunu dusunuyorum , bu yayin kesitininde gördüm paket yaylı yataklarinda kaliteyi anlamak için uzman olmaya bezen gerek yok , sertlik derecesine göre üzerindeki konfor pedi sungeri de yumuşaklığı belirleyip bir yatak tercih edilebilir bu yay sistemini kullanan idas, yatsan, ve birkaç markanin modelleri var, ben olsam bu yay teknolojisini kullanan yataklarda ilgilenirim,,,, aynı yayı kullanan idasda sanırım milenium modeli sert bir yatak yuksekmkilodakiler için yaysan da serta majesty de aynı yayı kullanmasına karşı üzerindeki konfor pedi ile daha yumuşak hissiyati sağlıyor orta kilodakiler için

• Uykuzman U kullanıcısına yanıt

Size katılmıyorum.

Birbirine bağlı yaylar biraz daha uzun süre dayanabilir ama zaten kaliteli spring yaylar da 10-15 sene her türlü gidebiliyor. Yatakta koyveren ilk malzeme genellikle kullanılan PU süngerler oluyor.

Buna karşın paket yayların hem daha iyi bölgesel destek hem de beraber yatan çiftler için sallantıyı engellemesi satın alma sebebi.

Soğutucu kumaşların etkisi tartışılır ve satın alma sebebi asla olamaz.

Ancak tay tüyü istisna. En azindan 1000g m2 kullanılması yatakta fark yaratmaya yeterli. Bu hem ısı kontrolü hem de bir nevi mikro yay vazifesi görmesinden ötürü. Bu 1 2 cm yüksekliğinde bir katman oluşturuyor ama o 1 2 cm fark ediyor.

Hastens markasına bakarsanız 5000 $'dan 50000 $a kadar yatakları var ve kullanilan ana konfor katmanı malzemeleri at kuyruk tüyü (kuyruk olduğu icin tay tüyünden daha pahalı) ve bir miktar pamuk. Yatakta belki 15cm yuksekliginde at kılı var :) 25 sene garanti ile satıyorlar. Paket yay sistemi kullanıyorlar. 50000 $ olan yatağı 3 ayda bir gelip konfor katmanında tüyleri optimize ediyorlarmış 20 sene boyunca. Biz normal insanları aşar ama evet pazarlama değil sadece.

Uzun lafın kısası önce malzeme kalitesi sonra da işçilik yatağın dayanacagi sureyi belirliyor.

Daha yumusak yataklar kaliteli degilse daha cabuk koyveriyor.

Tek taraflı ise daha cabuk koyveriyor. Fizik kuralları bir yerde.

Markaların kendi uydurduğu ya da yabancilarin uydurdugu ozel kumaşlar, lisansli teknolojiler cogunlukla pazarlama.

• smag S kullanıcısına yanıt

Ben de size katılmıyorum;

5.000 $ dan 50.000 $ satılan yataklarda paket yay kullanılıyor olması uzun ömürlü olacağı anlamına gelmez paket yaylar eşlerin birbiri hareketinden etkilenmemesi açısından ve vücut bölgelerini farkli açıdan desteklemesi ozellillerine diyecek bir sözüm yok fakat bu kriterler bir yatagin daha dayanıkli olduğunu belirlemez, yatsan firmasin daki yetkilinin bile cumleri var elimizdeki en uzun ömürlü miracoil sistemli yatak diye, ....youtubede görebilirsiniz, serta majesty yazın çıkar video.... 50 tane paket yaylı yatakları var neden o zaman miracil en uzun ömürlü diyor ... Demekki ellerinde bir veri var sizin elinizde hangi veriler var palet yaylarin daha uzun ömürlü olduğunu gosteren.... dediğim gibi paket yaylar birbirinden bağımsız olduğu için belli bölgelerden ayrılma deforme oluşturabiliyor , idas a sorun moracoii yataklarina kaç yıl yay garantisi veriyorlar diye, kesinlikle miracoil sistemli yataklar paket yaylı yataklardan uzun ömürlü, kaldiki paket yayların şurda geçmişi kaç yıl, artık ureticiler size bir ürünü ömürlük satmıyor tüm yatak firmaları paket yaya geçti konfor olarak bellki evet fakat daha dayanıklı olsun diye mi bunu ürettiğini düşünüyorsunuz kesinlikle aynı fikirde değilim, yatağın icerisini komple saran sistem çok daha uzun ömürlü bir sistem..paket yay torba yay miracoil bonnel sistemlerin hepsinin kesitini yakindan inceledim paket yaylar o kadar basit duruyorki , miracoil sistemle kiyaslamam bile sağlamlığını....

• Uykuzman U kullanıcısına yanıt

Ben miracoil daha kısa ömürlü demedim ki. Kaliteli paket yaylı bir yatakta yaylardan önce başka parçalar koyverir demek istedim.

Birbirine bağlı yaylar (miracoil, ya da bonnel tipi etc) yükü paylaştığı için hele ki sert ise tabi ki biraz daha uzun ömürlü olur.

Yatak uzun ömürlü olsun, cok sert olmasın (40ından sonra cok sert yatakta yatanlar anlar boşuna iskenceyi) vücut yükümü daha iyi desteklesin ve eğer varsa eşimi daha az sallasın diyorsanız paket yay avantajlı.

Ikisinde de kalitesiz ürün daha cabuk bozulur çöker etc.

Ulkemizin problemi pahalı da olsa ucuz da olsa kalitenin arkasında cok da durmasına gerek olmayan markalar.

Paket yaylar ulkemizde ne kadar zamandir var bilmiyorum ama yurtdisinda cok uzun süredir var.

Eski saglam yataklar kalmadı haklısınız. Hedef bence artık 10 yılı konforlu bir sekilde cikartabilecek ve sizin icin rahat gelecek yatağı almak olmalı. Miracoil daha rahat geldiyse şanslısınız. Fiziksel olarak ancak bağımsız yaylar vücudun naturel seklini daha iyi alır.

Ben sektörden birisi değilim. Sadece 1 aydır araştırmamı yaparken yabancı cok fazla kaynak tükettim ve okudukça sektörün butun dunyada ne kadar hile hurda uzerine kurulu olduğunu (ozellikle fiyatlamada) ve ulkemizde şeffaflığın cok az oldugunu gördüm. Dediklerinizin büyük kısmına da zaten katılıyorum:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smag -- 15 Nisan 2025; 22:14:23 >

• smag S kullanıcısına yanıt
    Ülkemizde genel olarak daha ucuz olduğu için dunlop lateks satılıyor. Ben araştırmalarımda talalay satan sadece 1 firma tespit edebildim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ne Sert ne de Yumuşak olsun , tam orta halli , orta kıvamda olsun istiyorsan dostum. Yatsan Marine Jel Yatak isimli yatağını ısrarla tavsiye ediyorum . Yatsan'ın ürün kalitesinden , uzun ömürlü oluşundan bahsetmiyorum bile gerek yok. Çok şık çok çok çok memnunum ben.

• Arkadaşlar aldığımız majesty yataktan boya kokusuna benzer garip bir koku geliyor. başta klima vs sanıp söktürdüm fakat devam edince yataktan geldiğini anladık. Başına gelen var mı nedir bu?

• pisst0n kullanıcısına yanıt

Aynı yatağı kullanıyorum 2.5 aydır böyle bir sorun yok, bir inceleme talebi isteyin üretim hatası mı diye

• Kero- kullanıcısına yanıt

bu yatağı düşünüyorum ben de fiyatını 14 bin gibi gördüm , kullanan başka yorum yapabilecek var mı ?

edit : 20 bin miş çift kişilik olanı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redwyne -- 21 Nisan 2025; 21:1:52 >
  • Serta tribeca düşünüyorum çocuk için. Satıcılar da bunu önerdi. Olumsuz yorum yok ise alacağım indirimi bitmeden

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yeni yatak arayışımız var. İşbir Yata viscostar comfort modelini düşünüyoruz. 180x200 baza başlıkla beraber 50 bine geliyor.

kullananlardan yorum rica ederim.

• Merhabalar yeni evimde kullanmak üzere yatak baza ihtiyacım var.

Şu anda kullandığım ; https://www.bellona.com.tr/urun/nostress-yatak-100x200 10 yıllık ve ufak kalıyor malum (100x200)

140x200 olarak satın alabileceğim bir yatak,baza,başlık önerisine ihtiyacım var ancak hangi özellikleri aramalıyım bir fikrim yok,yardımcı olabilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özket -- 25 Nisan 2025; 14:21:44 >
  • LOVA YATAK herhangi bir modelini önermiyorum. ÇÖKME YAPIYOR.. ekşide de şikayet doluymuş. Ben indirim dönemi vadesiz taksit dönemi Aloe Vera life modelini baza başlık falan epey uyguna almıştım. Puffynin otel yatağı tadında çok kalitesiz yayları birtarafınıza giren yatağı bunun 2 katıydı fiyat farkını düşünün. Uyguna aldığım için pek sitem edemesemde 3 4 ayda bir ön arka çevirmek gerekecek. Aşırı indirim yoksa Lova önermiyorum

• 
Sayfa: önceki 340341342343344
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.