Şimdi Ara

Yatay geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eski okul kaydınız ne zaman silindi benimki kasım ayı oldu hala silmiyorlar normal mi?

Öğrenci işlerine sorunca düzgün bir cevap alamadım

• Geçen hafta sildiler
  • Benim de silinmemiş hala merkezi yatay ile geçmiştim. Çok dert etmene gerek yok illaki silinir.

• Julianos kullanıcısına yanıt

Hocam ben de merkezi yatay geçiş yapmak istiyorum sene sonu birkaç sorum var yardımcı olur musunuz ?

1-Merkezi yatay geçişte 1.sınıf sonunda devamsızlıktan tüm derslerden kalmış olsak da geçiş yapabiliyor muyuz ?

2-Yatay geçiş başvurusu kabul olduğunda eski okula gidip kayıt sildirmeye gerek kalıyor mu ?

• geçtiğin yer gözüküyorsa sıkıntı yok silerler bi ara digerini. benim de biraz geç silmişlerdi, keske hic silmeselerdi
  • dertlibirisi D kullanıcısına yanıt
    1. soru için evet tek şart girdiğin seneki puandan yüksek olması onun dışında hiçbir şart yok tabi disiplin cezası falan almamış olmak kaydıyla.

2. ben ytüye geçtim benden sil diye bi talepte falan bulunmadılar o yüzden eski okuldan silmedim, okuldan okula değişebiliyor ama genelde otomatik siliniyor çünkü yeni okul eski okuldan evrak falan talep edebiliyor o yüzden sen silmezsen daha iyi olur herhangi bir talep gelmediği sürece.

Hocam peki tercih yaptığım yerin puanı yüksek ama kimse tercih yapmamış sadece ben yapmış olayım geçiş yapabiliyor muyum

Hayır hocam. Senin puanın 450.000, gireceğin yerin puanı 450.001 bile olsa geçemiyorsun.

Hocam çok teşekkürler.Son bir sorum var mesela ocakta başvuru yaptım kabul olmadı.Yazın yine başvuru yapabilir miyim başka yere

• Eğer geçmek istediğin bölüm atıyorum elektrik elektronik, senin okuduğun yer de elektrik elektronik ama o sene aldığı puandan 20-30 puan daha düşükse gno (not ortalaması) ile yatay geçişi deneyebilirsin orada da şansın var. Ancak bölümün inşaat, geçmek istediğin yer bilgisayar ise oraya geçemezsin kurumlararası. Bölüm isminin aynı olması ya da programların yanlış hatırlamıyorsam %80 civarında aynı olması gerekiyor.
    Eğer iki yıllık okumuyorsan zaten ocakta başvurular açılmaz. Lisans için başvurular temmuz ağustos gibi başlıyor ancak onu takip etmeni öneririm geçeceğin yerin öğrenci işleri sitesinden.
    Ancak kurumiçi başvurular sanırım bazen ocakta açılabiliyor eğer kastettiysen o olabilir, ancak merkezi yatay geçişler lisans için temmuz-ağustos gibi açılır senede bir kez.

Geçmek istediğin üniversitenin akademik takvimine bi bak istersen orada her şey yazar. Kurumiçi düşünüyorsan şu an okuduğun okulun akademik takviminde de yazar, mesela a üniversitesi matematik bölümünden not ortalaması ile a üniversitesi endüstri mühendisliğine geçmek istiyorsan akademik takviminde ocak için yatay geçiş başvurusu açılıp açılmadığına bak. Benim eski okulda oluyordu mesela. Ayrıca kurumiçi düşünüyorsan, aynı zamanda kurumlararası not ortalaması için de geçerli, bazen okullar ve bölümler şart koşabiliyor. (Örneğin %50 not ortalaması %50 ösym puanı gibi, onlara da dikkat et)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Julianos -- 24 Ekim 2023; 15:43:19 >

Hocam vetten ftr geçmek istiyorum.Baktım bazı üniversitelerde açılmış ftr.Ek madde 1 ile yatay geçiş deneyeceğim sadece hocam.Eğer ocaktaki başvurum kabul olmazsa yazın yine başvuru yapabiliyor muyum

Yaparsın hocam mesela ek maddede kabul aldın diyelim kayıt için evrakları falan yollamazsan aynı yere ertesi sene tekrar başvuru yapabiliyorsun tek problem bir yere yatay geçiş yaptıktan sonra ortaya çıkar, başka okula tekrar yatay geçiş yapamazsın bir hakkın var. Ayrıca yatay geçiş yaptıktan sonra yeni yeri beğenmezsen bir sonraki sene için geri dönüş yapabiliyorsun eski yerine.

Çok teşekkürler hocam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.