Şimdi Ara

YATAY GEÇİŞ HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle herkese iyi günler; Akdeniz Üniversitesinde Uluslararası İlişkiler bölümünde okuyorum. Bu sene birtakım sebeplerden dolayı İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler eğitim programına başvuracağım ancak kafama takılan bazı sorular var. Tecrübeli veya bilgisi olan arkadaşlarımın ilgilerine sığınıyorum.

NOT: Sorularım biraz komik gelebilir fakat bu konuda aşırı tecrübesizim ve hiçbir riske atmak istemiyorum kendimi.

1- İstanbul Üniversitesinde bir tanesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde diğeri de İktisat Fakültesinde olmak üzere iki tane Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler programı var. Ancak ''(11) Öğrenci aynı birimin sadece bir diploma programına yatay geçiş için başvurabilir'' bu madde açıkçası kafamı karıştırdı. Ben bu programların ikisine başvurabilir miyim?

2- Yatay Geçiş başvurusu yaparken ders içeriklerini ve müfredatı da vermemiz gerekiyor. Kendi okulumun öğrenci işlerini aradığım zaman okulumun siteden derslerin teker teker indirerek başvuru sistemine yüklemem gerektiği söylendi. Daha önce/şu anda yatay geçiş için on-line başvuru yapanlarımız ders içeriklerini ve müfredatı nasıl sisteme yüklediklerini anlatabilir mi?

Şimdiden teşekkür ederim.

• Ders içerik ve müfredatını siteden indirerek sisteme yüklemeyi, geçiş yapmak istediğiniz üniversite kabul ediyor mu peki?
    Herhangi bir kaşe imza olması gerekmiyor mu? Ben de bunu araştırıyordum.
  • NOT: Yeni Koronavirüs Salgını (COVID-19) sebebiyle, müfredat ve ders içerikleri ıslak imzalı olarak
    sisteme yüklenmesi zorunlu olmayacak.

İstanbul Üniversitesi bunu yazmış klavuza.
  • atnonal kullanıcısına yanıt
    Ben de İstanbul Üniversitesi'ne geçiş yapacağım, şimdi gördüm o notu, ancak madde 1 ile yatay geçiş kılavuzunda onu yazmamışlar. :(
    Ben madde 1 ile geçeceğim, işkillendim şu an.
  • Yarın öğrenci işlerine ara sor istersen?
    Genelde 101. aramamda ulaşıyorum, yine deneyeceğim. :) Ve konunuzun takipçisi olacağım. O içerikler sisteme hangi uzantıda yükleneceğini umarım birileri yazar.
  • Purvis kullanıcısına yanıt
    Bende yattım pusuya bekliyorum senin gibi. Eğer bu sefer de düşürürsen yaz bana da :D. Bu arada hangi bölümü düşünüyorsun?
    RTS düşünüyorum. Madde 1 olduğu için kesin geliyor da. Sanırım başvurum onaylanmayacak. Çünkü lanet Ege Üniversitesi'nde okuyorum ve disiplin cezası almadığıma dair belgeyi vermiyor. ''Yök yeni yasa çıkardı, başvuru yaptığınız üniversite bizden isterse ancak öyle ve sadece onlara verebiliriz'' diyorlar. Ama görüyorum ki başka üniversiteler veriyor, bi bizimki vermiyor. Hatta istanbul'u aradım, o belgeyi kesin almanız gerekir, biz öğrencilerimize veriyoruz, okulunuza baskı yapın diyorlar. Çok ilginç bir ülke ya.
    Bu arada 212 440 00 00'dan sonra istediğiniz fakültenin öğrenci işleri dahili telefonunu tuşlamanız lazım. Genelde 4-5 tane dahili numarası olur. Hepsini uzun uzun çaldırın deneyin. Genelde sadece 1 tanesinin başında biri oluyor, onun da inisifiyatine kalmış, ''ay dur şu çocuğa bakıyım bari'' demesi gerekiyor. Ben bugün 100. arayışımda aynı dahiliye numarası meşgul çalıyordu. A dedim kesin bu açar konuşması bitince. İnanır mısın konuşması bitti, ben yarım saat daha çaldırdım anca öyle açtı. :D

Sanırım sizin fakültenizin dahili numaraları burada.
    siyasal.istanbul.edu.tr
    İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi
    https://siyasal.istanbul.edu.tr/tr/iletisim

Şunları öğleden sonra 2 gibi teker teker deneyin. Tel: +90 (212) 440 00 00 / 12230 - 12231 - 12232 – 12251 -12235

Üniversiteye bence de baskı yapmalısınız en kötü bu durumu fakülte sekreterliğine hatta dekanlığa kadar götürmelisiniz. Bir devlet üniversitesi bu belgeyi istiyorsa demek ki verilebiliyor. İşgüzarlık yapmalarına gerek yok.
    Halletim çok şükür. Ders içeriklerini de taratıp pdf olarak aldım. Şimdi son kalan işlemim, sisteme ders içeriklerinin pdflerini tek tek mi yoksa bütün halde mi yükleyeceğimin sorusu. :( Çünkü 15 tane ders var, ve her dersin en az 3 sayfası, toplam 60 sayfa var.
    Ben tek tek yükledim başvurumu da kabul etmişler zaten büyük ihtimal öyle. Ancak diğer fakültede ki aynı programa başvurabilir miyim onu çözemedim hala
  • Evet sizin o olayınız çok spesifik. Bugün ulaşamadınız mı hiç? İsterseniz öğrenci işlerine aciliyet başlığında mail çekin, hemen cevap veriyorlar.

Bir de sistemdeki fotoğrafınız vesikalık mı, yoksa telefonla falan mı çektiniz?
    Vesikalık fotoğrafımı net bir şekilde telefon ile çektim :D. Bakalım bugün elektronik posta çekeceğim.
    Şu an onu da hallettim. :D Peki nüfus cüzdanı fotokopisini hangi formatla yüklediniz? jpeg mi, pdf mi?
    Bizde onu istemediler, sorsanız daha iyi olur.
    Her şey için çok teşekkür ederim. İleride burayı hatırlıyor olacağım, bu heyecanı unutmam. :D

Başvuruyu geçtim. İstanbul Üniversite'sinin sistemi sizde de aynı mı? Bu bölümde başvuru yaptığım gözükmüyor da.

YATAY GEÇİŞ HAKKINDA
    O yatay geçiş başvurusu için değil okul içi etkinlik. İnşallah ikimizde geçiş yaparız da bu günleri hatırlar hatta etkinliğe beraber başvururuz.
    Ah, umarım. Umarım..
    beyler istanbul üni'de hem merkezi yerleştirme puanı ek madde 1 seçeneği var hem de kurumlar arası yatay geçiş seceneği var hangisi üzerinden başvuru yapmam lazım ben sadece ea puanımla yapacağım yani not ortalaması ile değil
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.