Şimdi Ara

Yatay geçiş hakkında sorular cevaplanır... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
9
Favori
5.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Boğaziçi 22-23 eğitim yılında normal yatay geçiş ile öğrenci almayacakmış, sitesinde ilan etmiş.

• Atmaca. kullanıcısına yanıt

evet sadece myp ile geçiş var

• Hocam yatay geçiş için gerekli belgeleri elden teslim etmek mi gerekiyor , bazı üniversitelerin böyle şartları olduğunu duydum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • cılgınsharky kullanıcısına yanıt

Korona dönemi başvurular online idi, sadece kayıt yüz yüze yapılıyordu fakat o da her üniversitede değil. Bazıları kaydı da online alıyordu.

şu an virüs yok gibi bir şey olduğu için tekrar eski sisteme dönerler mi bilemiyorum, bana sorarsan başvuru gene online olur fakat kaydı kesinlikle yüz yüze yaparlar.

• Merhaba sorularım şu şekilde,İ.ö programında okuyan biri örgün programa başvuru yapabilir mi?(farklı üniversite).Birde normal yatay geçişte de puan o kadar önemli mi yani %60 puan %40 Gano zaten puanı düşük olupta akademik başarı gösteren için bu sistem %60 puan olunca ne mantığı kalıyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1 kere ek madde 1, bir kere de ortalama ile geçiş yapmış, 5 okul gezmiş bir manyak olarak ben de sorularınızı cevaplayabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yatay geçiş bir bağımlılık mıdır?

• hvl00 kullanıcısına yanıt

Evet  

• Yani marmara bôlgesinde mi bitircem diye dùşùndùnuz

• doyourenouncesatan kullanıcısına yanıt
    Merkezi ek 1yônetmeliği için puan ônemli kurumlar arasi yatay geçiş yônetmeliğinde agno-++gno ônemli siz hangisi ile başvuru yapacağiniza karar verin.

• doyourenouncesatan kullanıcısına yanıt

Hocam şöyle ki ikinci öğretimden yatay geçişle birinci öğretime geçmenin tek yolu MYP.

Ortalama ile geçişte siz önce kendi üniversitenizde %10 Luk kısma girip ikinci öğretimden birinci öğretime geçmeniz gerekiyor sonra da ortalama ile yatay geçişe başvurup baska üniversiteye geçmeniz gerekiyor.

Anlayacağınız ortalama ile geçişte ikinci öğretimden ikinci oğretime başvuru yapabilirsin sadece diye biliyorum, ikiden bire geçiş yok.

Diğer sorunuza gelirsek, Hocam şöyle ki atıyorum siz 500k lik bölümde olan bir X üniversitesinde okuyorsunuz, zaten üniversite belli ki kötü ve dersleri de ona oranla basit olacaktır yani kimse Boğaziçi üniversitesindeki derslerle zorluğunu karşılaştıramaz o X üniversitenin.

X üniversitesinde okuyan biri çok rahat 4 üzerinden 4 ortalama yapabilir, sıkı çalışmayla.

O zaman işte tamamen ortalama bakarak geçiş adaletsizlik oluyor, adam aylarını verip çalışsın ve Boğaziçi girsin sen kıytırık unide 4 ortalama yap onun yanında oku, haksızlık yani anlayacağınız.

Bu yüzden yarı yarıya olmasa da üniversite puanının da geçişte etkisi büyük, ki mantıklı bence

• Nereye geçeceksin myp ile hocam

• Bazı okullar %10a girmişse direk iö den yatay geçiş kabul ediyor hocam.

• 2.6 ortalama 1400 sıralama ile odtü ceng gelirmi odtü alıyosa başvurmayı düşünüyom

• slimenaleykum1 S kullanıcısına yanıt

hangi yıl girdiniz hocam sınava? bir de tam sıralamanız kaç?

• fantilatör F kullanıcısına yanıt

geçen sene girdim 1449

• slimenaleykum1 S kullanıcısına yanıt

geçen sene odtü bilgisayar 1048 ile kapatmış, bu yüzden myp ile geçemezsiniz. ortalama ile geçmek için de 2.6 kabul etmezler. yök atlasta geçen sene sizden daha düşük sıralamalarla alan bölümlere bakın, itü bilgisayara başvurabilirsiniz, meraktan soruyorum sadece nerede okuyorsunuz şu an?

• fantilatör F kullanıcısına yanıt

bilkent %50 bursluyum odtü istiyodum tutmadı

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.