Şimdi Ara

Yatay geçiş hakkında sorular cevaplanır...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
64
Cevap
9
Favori
5.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yazın gelmesi ile yatay geçiş başvuruları başlayacak, gördüğüm kadarıyla bazı üniversiteler geçişle ilgili duyurular yapmaya başlamış bile.

geçen sene yatay geçiş yapmış biri olarak (ortalama ile), merak ettiğiniz aklınıza takılan her türlü soruyu cevaplamaya çalışacağım.

varsa sorunuz gönderin gelsin, en az 3 ay buradayım  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DFE16C857 -- 8 Temmuz 2022; 19:43:28 >

• myp ile yapacağım ben öğrenci işlerini aradım %90 geçiş oluyor kontenjan sorunu vs daha karşılaşmamışlar yani kesin geçiş yapacağız gibi benim sorum kyk bursu alıyor muydun alıyorduysan burs hakkı kayıp mı oluyor ne oluyor ?

• Hocam myp de kontenjan fazla oluyor, neredeyse başvuran herkes geçiş yapabiliyor. %90-95 geçiş yaparsınız.

ben burs almıyordum fakat bursun kesilmediğini, aynı şekilde devam ettiğini duymuştum.

• Bir tanıdığım bizim üniye gelecek de merak ettikleri var. Normal okulun öğrencisinden bir fark oluyor mu? Mesela hiç doğrudan burayı kazansam daha iyi olurdu dedirten şeyler oluyor mu?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hvl00 kullanıcısına yanıt

Dersler %100 uyuşmadığı için hiçbir iki üniversite arasında, normal bir öğrenci atıyorum 7 ders alıyorsa dönemde, sen 10 alıyorsun.

Ama bu olay 2 dönem yani 1 yıl sürüyor sadece, onun dışında hiçbir farkı yok geçişle gelenle direkt kaydolanın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam mesela ortalama ile geçişle kendi üniversitemizden çok daha yüksek sıralamaya sahip olan üniversitelere geçebilir miyiz?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • escapes_ kullanıcısına yanıt

Evet hocam

Zaten ortalama ile yatay geçişin olayı budur. Normal şartlarda sıralamanın yetmediği üniversitelere, gösterdiğin başarı sayesinde yani ortalaman sayesinde geçiş yapmaktır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam atıyorum benim bölümüm 250k 70k lık uniye ortalama ile geçicem bu çok absürt bir durum mu olur yoksa oluru var mı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ortalamam leş gibi yatay geçiş yapmam imkansız de mi ?
    Not: Tıp

Tamamen geçeceğin okula ve bölüme bağlı. Bunlara göre mümkün veya imkansız olabilir.

• Hocam peki derslerin sayılması için ekstra bir şey yapılıyor mu? Mesela ikna etmeye çalışmak gibi

• bazı ün. ler başvuru izdihamı yaşanıyor onlardan ikisi kocaeli ve sakarya da başvuru izdihamı nedeniyle %30 kontenjan ayırılan yerde mesela 16 kişi kaldı. diyelim.en yüksek puanlı başvuru yapandan başlayarak 16 . kişiye kadar sıralanır 17,kişi yedek olur. yada ret alır.

gördüğünüz gibi herkes geçiş yapamiyor.

transkript verirseniz cc ve üstü dersler sayılacak öğrenci işleri personelleri evraka göre işlem yapar 50 ve ya 100 kere konuşmanın anlamı yok.

• azami eğitim sürenizi daha fazla harcamadan geçmek istediğiniz bölümü ve üniversiteyi bulmanızda fayda var.

Oluru var tabi ki fakat tamamen ortalamayı baz alarak öğrenci kabul etmiyorlar.

Oran değişiyor üniversiteden üniversiteye fakat %40 ortalama %60 yks puanına bakıyorlar.

Atıyorum sen 250k sıralama ve 4 üzerinden 4 ortalama bile yapsan, 100k sıralama ve 4 üzerinden 3.1 ortalama yapmış biri senin rahat önüne geçebilir.

Mesela 250k isen Max 150k lik yere başvurman mantıklı olur bence çünkü daha ilerisi çok zor

• Ortalama ile geçişte zor hocam, zaten 2.5 üstü falan gibi bir koşul vardı sanırım ama myp ile yapabilirsin

• donanımhaber forum
    MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANINA GÖRE YATAY GEÇİŞ VE ÖRNEK DİLEKÇE - ANA KONU » Sayfa 1 - 394
    https://forum.donanimhaber.com/merkezi-yerlestirme-puanina-gore-yatay-gecis-ve-ornek-dilekce-ana-konu--82073060

bu sayfada konuyu bütün ayrıntılarıyla yazdım dikkatli okuyup not alın.

Hayır hocam tamamen kurula bağlı, karışamiyoruz biz

• evandevan5a1 E kullanıcısına yanıt

Tabi hocam sonuçta kontenjan var, hiçbir şey garanti değil fakat genelde myp yapanlar geçiyor diye gördüm ben ondan söyledim

Geçememe olasılığı da var

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.