Şimdi Ara

Yatay geçiş için gerekli belgelerin aslı nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
1
Favori
2.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar diyelim ben bir yere yatay geçiş başvurusu yaptım ve kabul edildim.

korona tedbirleri gereği, başvuruyu online ortam üzerinden yaptım ve belgeleri okulumdan pdf şeklinde alıp, başvuracağım yere gönderdim.

bu belgelerin hepsinin üstünde, imza kaşe mühür vs. ne gerekiyorsa onlar bulunmakta.

kayıt için, bu belgelerinin aslının yüz yüze bir şekilde teslim edilmesi gerekiyormuş. Aslı tam olarak ne demek oluyor ?

yani ben bu sisteme yüklediğim belgelerin, çıktısını alıp götürsem bu aslı sayılıyor mu yoksa illa ıslak imzalı bir şekilde eski okulumdan mı almam gerekiyor ?

e-imza dedikleri olay bu pdflerin üzerinde imzalar mı oluyor bilmiyorum ama eğer o ise, pdfler de e-imza var zaten. Çıktısını alıp versem, sıkıntı olur mu ?

2 gün kayıt süresi vermişler. Ben eski okuluma gidip, ıslak imzalısını alıp, yeni okula kayıt yaptırmaya gidene kadar 2 gün biter zaten. Baya sıkıntıya sokar beni. Bu yüzden merak ettim.

okulu ara sor demeyin, tek bir yer için değil birden fazla yere başvurdum. Hangi birini arayayım.

• Aslı demek o oluyor hocam ne yazık ki. Fotokopi kabul etmiyorlar. İmzalattığın belgeyi götüreceksin. Birçok üni böyle şeylerde vekalet kabul ediyor. Ama aslını isteyen birkaç üni gördüm

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • birde transkript gibi bazı belgeleri e devletten aldım

onlara da imza gerekiyor mu? yoksa direkt çıktı yeterli oluyor mu bunda  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E-İmza belge altındaki barkod ve doğrulama kodu v.b. kısmı oluyor. E-Devlet'ten aldığın transkript ve öğrenci belgesi E-İmzalıdır mesela. Okulun E-İmzalı belgeyi kabul ediyorsa sistemden aldığın E-İmzalı belgeleri verebilirsin, ama okula E-İmza ve Islak imza durumunu sorup emin olmanı öneririm.

• E devletteki imzaya gerek yok hocam. Onay kodlu zaten

• Çoğu okul güz ve bahar dönemi arasında lisans için geçiş ilanı açmıyor, sadece yaz dönemi yılda bir kez açıyorlar ama açan okullar da var (Örn: Fırat).

• Maalesef hocam başka bildiğim üniversite yok. Geçerim dediğiniz üniversitelerin geriye dönük duyurularına bakıp kontrol edebilirsiniz ama bulmanız çok zor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam son olarak, belgenin üstünde yazan tarih önemli mi?

yani ben 4 ağustosta gönderdim belgeyi ve üstünde 4 ağustos yazıyor. Islak imzalı olarak almaya gidince büyük ihtimalle, hangi gün gittiysem o tarih yazacak üstünde

bir sıkıntı olur mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olmaz hocam

• teşekkürler hocam yardımlarınız için, bir açıklansın da bakalım. Belki kabul almayacağım için asla bu işlerle uğraşmama gerek kalmayacak  

• Şu olayı ben de gram anlayamadım. İnternet sitesinde kayıtlarda belgelerin aslı getirilmeli yazıyor. Okula gittim sordum adam bana okuluna gitmene gerek yok biz hallediyoruz dedi. 2 hafta sonra falan belgeler geldi mi doğru mu diye sormaya gittim bunu da tekrar sordum. Kadın kayıtlar nasıl olacak daha belli değil dedi. Anlamadım gitti. Son dakkada açıklarlar da ordan oraya koştururum diye korkuyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Einar Solberg

Şu olayı ben de gram anlayamadım. İnternet sitesinde kayıtlarda belgelerin aslı getirilmeli yazıyor. Okula gittim sordum adam bana okuluna gitmene gerek yok biz hallediyoruz dedi. 2 hafta sonra falan belgeler geldi mi doğru mu diye sormaya gittim bunu da tekrar sordum. Kadın kayıtlar nasıl olacak daha belli değil dedi. Anlamadım gitti. Son dakkada açıklarlar da ordan oraya koştururum diye korkuyorum.

korona var diye her şeyi online yapmaya çalışıyorlar ama bazı üniversitelerin, online sistemi yetersiz kalıyor.

bu yüzden yüz yüze yapmak istiyorlar ama yök online yapın mı diyor bilmiyorum, baya arada kalıyorlar.

Bu problem hemen çözülür umarım.

• Hocam az önce üniversitemi arayıp sordum belgelerin aslı ıslak imzalı olanlarmış ama başvuracağım üniversite ıslak imzalı veya e-imzalı diyor. E-Devlet'ten aldıklarım geçerli oluyor sanırım bu durumda ama emin değilim :/

• hocam e-devletten, disiplin belgesi veya ders içerikleri hakkında belge vs. alamıyoruz ki

transkript ve öğrenci belgesi alabiliyoruz sadece.

her türlü eski üniversiteye gidip, ıslak imzalı bir şekilde almamız gerekecek  

• Hocam ilginç bir şekilde benim başvuracağım üniversite disiplin ve yatay geçişine engel yoktur belgesi istediğini belirtmemiş. Bu arada mecburen gidip almanız gerekiyor belgelerin aslını istiyorlarsa maalesef :(

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.