Şimdi Ara

YATAY GEÇİŞ REHBERİ [SSS] (117. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.849
Cevap
147
Favori
682.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 115116117118119
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Peki son birşey daha sorucam itü ya da istanbul ü. bakıyor mu??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: İlknuryy

Peki son birşey daha sorucam itü ya da istanbul ü. bakıyor mu??

İstanbul Üniversitesinde gerekmiyor. Hukuk fakültesi için kontrol etmiştim, çok uçuk ortalamalar istiyor yalnız. 3.91, 3.94 gibi. Mimarlıkta durum nedir bilemiyorum, kendiniz araştırmalısınız.

İstanbul Üniversitesi şartlar burada:

http://ogrenci.istanbul.edu.tr/wp-content/uploads/2014/07/KurumlararasiKosullar.pdf

• Çok teşekkür ederim :)

• Hazırlık okumadım ama yatay geçişte hazırlığı olan biyere geçmek istiyorum ohazırlık bana engelmi yoksa hazırlığı okumadan sınavla falan halledilebilir mi elektrik elektronik mühendislik öğrencisiyim

• Geçeceğin üni ye bağlı genel de YDS istiyorlar o durumlarda ama dedigim gibi bu üni den üniye fark eder

• Ikinci ogretimden orgune gecilmiyor %10a girmeden peki ikinci ogretimden ikinci ogretime geciliyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: A2ad

Ikinci ogretimden orgune gecilmiyor %10a girmeden peki ikinci ogretimden ikinci ogretime geciliyor mu?

Soruyu açar mısınız biraz daha.Kutum içi yatay geçiş mi kurumlar arası mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Qui-Gon Jin

quote:

Ikinci ogretimden orgune gecilmiyor %10a girmeden peki ikinci ogretimden ikinci ogretime geciliyor mu?

Kurumlar arasi ayni bolumun baska universitedeki ikinci ogretimine. Kendi okulumda orgune gecememissem ama notlarim diger universiteye yatay gecis yapabilecek kadar iyiyse baska universitenin ikinci bolumune gecis yapabilir miyim?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Qui-Gon Jin

quote:

Kurumlar arasi ayni bolumun baska universitedeki ikinci ogretimine. Kendi okulumda orgune gecememissem ama notlarim diger universiteye yatay gecis yapabilecek kadar iyiyse baska universitenin ikinci bolumune gecis yapabilir miyim?

Kurumlar arasında illa ikinci öğretime geçilecek diye bir şart yok.Ortalaman yeterse örgün öğretimede geçebilirsin.

• Ilk mesajda boyle diyor:
    -Örgün öğretimden ikinci öğretime , ikinci öğretimden örgün öğrenime yatay geçiş yapabilir miyiz?

Evet.Örgünden ikinci öğretime başvurabilirsiniz.Ancak ikinci öğretimden örgüne başvurmanız için bölümünüzde ilk %10 ' a girmeniz gerekmektedir.İlk %10'a giremeyenler örgün öğ. için yatay geçiş başvurusu yapamaz.İlk %10'a girip örgüne başvuracaksanız mutlaka ilk %10'a girdiğinize dair belgeyi almayı unutmayın.Yoksa başvurunuz eksik belge nedeniyle değerlendirmeye alınmaz.

• quote:

Ilk mesajda boyle diyor:
    -Örgün öğretimden ikinci öğretime , ikinci öğretimden örgün öğrenime yatay geçiş yapabilir miyiz?

Evet.Örgünden ikinci öğretime başvurabilirsiniz.Ancak ikinci öğretimden örgüne başvurmanız için bölümünüzde ilk %10 ' a girmeniz gerekmektedir.İlk %10'a giremeyenler örgün öğ. için yatay geçiş başvurusu yapamaz.İlk %10'a girip örgüne başvuracaksanız mutlaka ilk %10'a girdiğinize dair belgeyi almayı unutmayın.Yoksa başvurunuz eksik belge nedeniyle değerlendirmeye alınmaz.

Doğrudur.Ben yatay geçişi araştırırken bunu es geçmişim.Malum mühendislikte yatay geçiş yapacak ortalamaya sahip olmak istiyosan o yüzdeliğe girmen lazım zaten 😄

• Arkadaşlar yönetmelik linki bozuk sanırım birkaç sorum olacaktı. Ben şimdi yerleştiğim sene puanımın tuttuğu daha düşük puanlı bir yere geçmek istiyorum. Üniversitede 2. yılım. Geçmem de bir engel var mıdır?
  • Şimdi ben uluslararsı ticaret 3. Sınıftayım vakıfda herhangi bi devlet üniversitesine yatay geçiş yapabilirmiyim

• Özel üniversitelerin kontenjanla gircek öğrenciler için puanlarını düşürme ihtimali var mı ?
    Diyelimki bölümümü değiştirdim, 1. dönemde aldığım diğer bölüm derslerinin ortalamasımı dahil olucak? 1. dönem ortalamam ne olucak yani? Farklı dersler çünkü?
  • Arkadaşlar ortalama ile yatay gecis son sinifta gecerken mevcut mu acaba veya ilerde bunun yolu açılır mi ?

• ön lisans bölümlerde son senenin yarıyılı yatay geçiş yapabilme şansı imkanı var mı ?
  • 1. Sınıfta puanımız tutan başka üniye geçme imkanı varmı şimdi

• quote:

Orijinalden alıntı: BRV35

Arkadaşlar ortalama ile yatay gecis son sinifta gecerken mevcut mu acaba veya ilerde bunun yolu açılır mi ?

Zannetmiyorum. Yatay geçiş 1. ve 2. sınıfın sonunda yapılabiliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ibrahim11

quote:

Orijinalden alıntı: BRV35

Arkadaşlar ortalama ile yatay gecis son sinifta gecerken mevcut mu acaba veya ilerde bunun yolu açılır mi ?

Zannetmiyorum. Yatay geçiş 1. ve 2. sınıfın sonunda yapılabiliyor

Sagolun hocam bilgilendirme icin keske bir sans daha olsa..

• Brockman kullanıcısına yanıt
    hocam hep up'lamış olayım hem de sorayım, bende aynı bölümdeyim de neden bölümü değiştirmek istiyorsunuz özel değilse?
  • 
Sayfa: önceki 115116117118119
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.