Şimdi Ara

YATAY GEÇİŞ REHBERİ [SSS] (119. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.849
Cevap
147
Favori
682.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 117118119120121
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şuan 1 sınıftayım. Notlarım iyi 1. Dönem sonunda yatay geçiş yapabilirmiyim. Nota göre yapmayı düşünüyorum. Acilen cevap alabilirmiyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba benim bir problemim var sanırım 4 gün önce geçiş hakkı bitmiş anca haberim oldu ne yapmam gerek ösym dilekçe yazsam vs bir şey deişirmi yoksa 1 yıl beklemek zorunda mıyım?
  • Merhabalar arkadaslar belki bilen biri görür ve cevap verir diye buraya yazıyorum.

Ben Ozyegin üniversitesinin elektirik elektronik mühendisliği yüzde 50 burslu bölümünü kazandim.Su an hazırlık okuyorum ama ailevi meselelerden dolayı özel üniversitede okumak istemiyorum daha fazla.Yatay geçiş yapmak istiyorum.

Sorum şu.Yatay geçiş yapmak icin hazırlığı bitirip 1. Seneyi de bitirmem mi lazım?Okulda 1 sene okuman lazimmis sanırım ve hazırlık 1 seneden sayılmıyormus sanırım. Bu konuda bilgisi olanlar beni bilgilendirirse sevinirim.

• Merhaba ben Kıbrıs'ta hemşirelik okuyorum 2015 senesinde ygs puanı ile yerlestim yatay geçiş düşünüyorum ortalamam iyi ama bazı üniversitelerde ygs 2 ile alım oluyor bazılarında ise mf 3 ben her ikisine basvuru yapabilir miyim?

• vakıf üniversitelerinde başka bir vakıf üniversitesine geçerken bursumuz kesiliyor sanırım ? öyle bir durum varmı ?
  • Yaparsın. Ancak ismi duyulmuş okullar sadece not ortalaması ile geçiş almıyorlar kendilerine göre bir formülleri var öss puanı ve not ortalaması karışımı gibi ama sadece not ortalaması ile alan yerlerde var
  • .Atakan. kullanıcısına yanıt
    Evet kesilir malesef
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThingBlue

Merhabalar arkadaslar belki bilen biri görür ve cevap verir diye buraya yazıyorum.

Ben Ozyegin üniversitesinin elektirik elektronik mühendisliği yüzde 50 burslu bölümünü kazandim.Su an hazırlık okuyorum ama ailevi meselelerden dolayı özel üniversitede okumak istemiyorum daha fazla.Yatay geçiş yapmak istiyorum.

Sorum şu.Yatay geçiş yapmak icin hazırlığı bitirip 1. Seneyi de bitirmem mi lazım?Okulda 1 sene okuman lazimmis sanırım ve hazırlık 1 seneden sayılmıyormus sanırım. Bu konuda bilgisi olanlar beni bilgilendirirse sevinirim.

Evet hazırlık sayılmıyor malesef. 1. sınıfı bitirdikten sonra yatay geçiş yapabilirsin. Sana tavsiyem birinci sınıfta notlarını çok yukarda tutmaya çalış. EE nin 1. sınıf dersleri kolaydır iyi çalışırsan yüksek alırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: esterabim41

Merhaba arkadaşlar sizlere çok önemli bir sorum olacak, varsa bilen bir arkadaş yardımcı olursa çok teşekkür ederim. Aklımı çok kurcalıyor bu soru.

Sene sonunda 2 tane üniversiteye yatay geçiş başvurusunda bulunmak istiyorum ama sonuçların açıklanıp,kayıt tarihleri çok ters oluyor. Şöyle özetleyeyim.

Misal A üniversitesine yaptığım başvuru kabul edildi, en son kayıt tarihi 10 Eylül diyelim
    B üniversitesi yatay geçiş sonucunu 12 Eylülde açıklıyor.

Şimdi gelelim soruma

Ben A üniversitesine kayıt oldum ama B üniversiteside yatay geçiş başvurumu kabul etmiş.

Benim kayıt olduğum A üniversitesinden B üniversitesine geçme şansım var mı ?

Teşekkür ederim.

Eğer A okuluna kayıt olduysan artık o okulun öğrencisi olursun. B okuluna eğer 2. sınıf sonunda başvurmadıysan diğer sene başvurabilirsin. Seçimini iyi yap

• Myp ile yatay geciste 2. ogretim den 1. ogretime gecerken %10 luk dilime girmek gerekiyo mu

• yıldırım beyazıt İng işletme okuyorum çapraz öğrenciyim birinci dönemi okumuş olacağım sadece seneye Ondokuzmayıs okul öncesine geçmek istiyorum öğretmen lisesi ek puanimla tercih yapsam o yıl girebiliyordum ama tercih etmedim şimdi okuyamiyorum bu bölümü ve ek puanlar kalktı ama onunla gene de geçiş yapabilir miyim lütfen güzel haberlerinizi bekliyorum

• aynı düzeyde bir diploma programına kayıtlı olması(mf tm ts diye mi ayrılıyorlar yoksa mf1 mf2 mf3 mf4 tm1 tm2 tm3 diyemi?
  • merhaba arkadaşlar,1.sinif 2.yarı dönemdeyim ve seneye başka bir okulun başka bir bolumune (ozeldeyim ozelden ozele veya devlete gecmek istiyorum) fakat ilk donemden dersim var 2 tane başvuru yapabilir miyim? eger yapabilirsem nedir sartlari +lari -leri,
    yapamiyorsam ;
    2. sene sonunda yapabilir miyim yaparsam sartlar vs. nedir
    simdiden sagolun :)

• Merhaba arkadaşlar makine mühendisliği 2.sınıf öğrencisiyim yatay geçiş yapmayı düşünüyorum sene sonunda bu sene yazın yapacağım stajı geçeceğim okulda okullarda kabul etme gibi bi ihtimal var mı

• selamın aleyküm.ben süleyman demirel üniversitesınden(1.öğretim) pamukkaleye (2.öğretim) merkezi yerleştirme ile yatay geçiş yapacağım.lys puanım yetiyor ama alttan dersin kalması sıkıntı yaratır mı?
  • Geçişlerin hepsinde alttan dersin kalmaması lazım diye biliyorum. Çünkü ders içerikleri farkı olabiliyor

• Merhabalar sizlere iki sorum var,
    Ben Tobb Etu Elektrik elektronik öğrencisiyim yarı bursluyum sıralamam 13bindi. Şuanda birinci sınıfı bitirdim ve genel not ortalamam 3.72 oldu.(Bizim okulun bir yılı 3 dönem olduğu için şuanda 2. sınıf 1. döneme geçiyorum yaz döneminde) Bütün dersleri aldım hatta 2.sınıf dersi inkılap tarihi gibi ders de aldım diğer dönemler zorlanmayayım diye, şimdi 40 kredi bitirmiş oldum toplam. Yatay geçiş konusunda anladığım kadarıyla bir ortalama bir de o yıl ki sıralamana bağlı olarak iki farklı geçme yolu var. Benim sormak istediğim bu her üniversitede geçerlimidir, ben odtüye geçmek istiyorum ancak ortalama ile başvururken sıralamam dikkat edilecekmidir, yoksa sadece okulum ve not ortalamam ile başvuru yapılıp sonra mülakata felan mı çağırılacağım? Ayrıca sormak istediğim ikinci soru da ben kendi okulumda çift anadala başlıyorum, başvuru yaparken çift anadal yapıyor olacağım. Çift anadal yaptığım bölüme de yatay geçiş başvurusunda bulunma imkanım varmıdır, yoksa eğer çift anadal yapmam sadece mülakat gibi birşey olursa sadece bir artı olarak mı geçer.
    Teşekkürler

• ben şuan devlet üniversitesinde okuyorum.geçen seneki puanım bi özel üniversitenin %50 burslu bölümüne yetiyordu.şimdi ben bu üniversiteye geçiş yaparsam o bursu veriyorlarmı yoksa vermiyorlar mı ?
  • Marco Luigi kullanıcısına yanıt
    Vermiyorlar diye biliyorum hicam.

• Surquest kullanıcısına yanıt
    Benim yaptığım staj kabul edilmişti. Belge eksikliği falan çıkmazsa bir sıkıntı olmaz
  • 
Sayfa: önceki 117118119120121
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.