Şimdi Ara

YATAY GEÇİŞ REHBERİ [SSS] (120. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.849
Cevap
147
Favori
682.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 118119120121122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Prototp

Merhabalar sizlere iki sorum var,
    Ben Tobb Etu Elektrik elektronik öğrencisiyim yarı bursluyum sıralamam 13bindi. Şuanda birinci sınıfı bitirdim ve genel not ortalamam 3.72 oldu.(Bizim okulun bir yılı 3 dönem olduğu için şuanda 2. sınıf 1. döneme geçiyorum yaz döneminde) Bütün dersleri aldım hatta 2.sınıf dersi inkılap tarihi gibi ders de aldım diğer dönemler zorlanmayayım diye, şimdi 40 kredi bitirmiş oldum toplam. Yatay geçiş konusunda anladığım kadarıyla bir ortalama bir de o yıl ki sıralamana bağlı olarak iki farklı geçme yolu var. Benim sormak istediğim bu her üniversitede geçerlimidir, ben odtüye geçmek istiyorum ancak ortalama ile başvururken sıralamam dikkat edilecekmidir, yoksa sadece okulum ve not ortalamam ile başvuru yapılıp sonra mülakata felan mı çağırılacağım? Ayrıca sormak istediğim ikinci soru da ben kendi okulumda çift anadala başlıyorum, başvuru yaparken çift anadal yapıyor olacağım. Çift anadal yaptığım bölüme de yatay geçiş başvurusunda bulunma imkanım varmıdır, yoksa eğer çift anadal yapmam sadece mülakat gibi birşey olursa sadece bir artı olarak mı geçer.
    Teşekkürler

Odtü ye başvuracaksan sıralamana kesinlikle bakacaklardır. Genelde kendilerine ait bir formül kullanıp geçiş adaylarını ona göre sıralarlar. Mesela öss puanının yüzde 80 ni ortalamanın yüzde 20 si gibi. Mülakat falan olmuyor sadece eğer kabul edilirsen (kabul edilenler diye liste yayınlanıyor) kayıt için gerekli belgeleri hazırlaman gerekiyor. Hepsinden önce ing sınavı var tabiki. İkinci sorunu detaylı olarak bilmiyorum ama yatay geçiş için bölümünü en az 2 dönem okuman gerekiyor. Sanırım çift anadal yaptığın bölümde de en az 2 dönem okuduktan sonra başvuru yapılabiliyorsa başvuru yapabilirsin tahminimce. Kabul edilme olayı sadece ortalama ve puana bağlı mülakat yok bildiğim kadarıyla

• Beyler sene sonu yani kayıt tarihleri zamanı yatay geçiş yapacağım,özel okuldayım ve farklı bir özel okula geçeceğim.Devamsızlığım yatay geçiş yapmama sıkıntı çıkarır mı ?
  • Merhaba.Ben Ösym puanım ile aynı bölümün 1.öğretimine yatay geçiş yapmak istiyorum.Bu mümkün mü?Yardımcı olursanız çok sevinirim
  • Shodaime kullanıcısına yanıt
    Hocam, eğer merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş yapacaksanız devamsızlık bir engel değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yobaz25 Y kullanıcısına yanıt
    Hocam, merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş kapsamında eğer taban puan şartını sağlıyor iseniz tabiki geçiş yapabilirsiniz? En azından YÖK Kararının aksi hükmü yok.

• investigation İ kullanıcısına yanıt
    Hocam puanim tercih edicegim bolumden 20 puan kadar yuksek.Fakat merak ettigom bir sey var.Uni sonuclarina bakarken tercih ettigi yil 2008 puani 390 olan en az 5 6 kisi girmis.Benim puanim 520.Boyle bir durumda beni mi alixak okul yoksa boule puanlilaei mi?

• Osym puanı çok önemli olmuyor. Gano nun ve ösym puanınız ile yeni bi puan hesaplanıyor ona göre geçişler sağlanıyor

• elifednah kullanıcısına yanıt
    Ben merkezi yatay vecis icin sormustum hocam.Zaten gano yok hazirligim.

• O zaman başvuranlar arasından en yüksek puanla almaya başlarlar

Hocam biraz sıkıntı içerisindeyim.Yardımcı olursanız çok sevinirim.Okula gitmemelimiyim.Çünkü aynı seneyi bir daha okuyacağım
    Hocam, geçiş yapmayı düşündüğünüz okul başka bir üniversitenin birinci öğretimi ise tabiki şartınız uyuyorsa geçiş yapabilirsiniz. Aynı üniversitenin yani sizin şu an kayıtlı olduğunuz okuldaki bölümün birinci öğretimi olsa bile geçiş yapabileceğinizi düşünüyorum. Ancak konu hakkında çok daha sağlam bilgi için isterseniz 0312 298 78 09 numarasından YÖK'ü veya okulun öğrenci işlerini arayabilirsiniz.. YÖK'ün yatay geçiş kararında durumunuzun aksini belirten bir hüküm göremedim.
  • Merhaba hocamlar. Geçen sene 8 puanla girmek istediğim bölümü kaçırdım, bu sene hazırlık okudum. İstsdiğim bölüm (Uluslararası İlişkiler) bu sene TM-3'e geçtiği için geçen seneye bakınca puanım yetiyor. Yatay geçişe başvursam TM-3 puanım mı dikkate alınır yoksa TM-2 mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ibrahim11

quote:

Orijinalden alıntı: Prototp

Merhabalar sizlere iki sorum var,
    Ben Tobb Etu Elektrik elektronik öğrencisiyim yarı bursluyum sıralamam 13bindi. Şuanda birinci sınıfı bitirdim ve genel not ortalamam 3.72 oldu.(Bizim okulun bir yılı 3 dönem olduğu için şuanda 2. sınıf 1. döneme geçiyorum yaz döneminde) Bütün dersleri aldım hatta 2.sınıf dersi inkılap tarihi gibi ders de aldım diğer dönemler zorlanmayayım diye, şimdi 40 kredi bitirmiş oldum toplam. Yatay geçiş konusunda anladığım kadarıyla bir ortalama bir de o yıl ki sıralamana bağlı olarak iki farklı geçme yolu var. Benim sormak istediğim bu her üniversitede geçerlimidir, ben odtüye geçmek istiyorum ancak ortalama ile başvururken sıralamam dikkat edilecekmidir, yoksa sadece okulum ve not ortalamam ile başvuru yapılıp sonra mülakata felan mı çağırılacağım? Ayrıca sormak istediğim ikinci soru da ben kendi okulumda çift anadala başlıyorum, başvuru yaparken çift anadal yapıyor olacağım. Çift anadal yaptığım bölüme de yatay geçiş başvurusunda bulunma imkanım varmıdır, yoksa eğer çift anadal yapmam sadece mülakat gibi birşey olursa sadece bir artı olarak mı geçer.
    Teşekkürler

Odtü ye başvuracaksan sıralamana kesinlikle bakacaklardır. Genelde kendilerine ait bir formül kullanıp geçiş adaylarını ona göre sıralarlar. Mesela öss puanının yüzde 80 ni ortalamanın yüzde 20 si gibi. Mülakat falan olmuyor sadece eğer kabul edilirsen (kabul edilenler diye liste yayınlanıyor) kayıt için gerekli belgeleri hazırlaman gerekiyor. Hepsinden önce ing sınavı var tabiki. İkinci sorunu detaylı olarak bilmiyorum ama yatay geçiş için bölümünü en az 2 dönem okuman gerekiyor. Sanırım çift anadal yaptığın bölümde de en az 2 dönem okuduktan sonra başvuru yapılabiliyorsa başvuru yapabilirsin tahminimce. Kabul edilme olayı sadece ortalama ve puana bağlı mülakat yok bildiğim kadarıyla

Hocam merhaba cevabınız için teşekkür ederim, birkaç gün önce odtü öğrenci işlerine gittim başvuru için gerekli şeyler ne onları sordum. Odtünün kendi belirlediği bir 40puan sınırlaması varmış ve kendi internet sitelerinde de yazmıyorlarmış, eğer girdiğiniz yıl istediğiniz bölüm ile aranızda 40puandan fazla varsa ortalamanıza bakılmadan başvurunuzu eliyorlarmış. Ondan ben başvuru yapamıyorum ama burdan diğer arkadaşları bilgilendirmiş olalım en azından.

• Báistídhubh kullanıcısına yanıt
    Girdiğiniz senenin puan türüne bakılıyor malesef hocam.
  • ben 3.sınıfı bitircem yatay geçiş yapabilirmiyim acaba? yapamazsamda kaydımı dondursam 3. sınıfı tamamlamış olurum bunu yaparak yatay geçiş yapabilirmiyim?
  • Merhaba. İrregular(düzensiz) öğrenciyim. Yani birinci sınıftayken hazırlığı 1. dönemde bitirip 2. dönem bölüme geçtim. Bu dönem ise 3. sınıfın 1. dönemini okuyorum.
    Yani bu dönemi saymazsak mezun olmama 3 dönem kalmış oluyor. Mezuniyete son 2 dönem kala yatay geçiş yapılamadığını biliyorum fakat 3 dönem kala geçiş
    yapabilir miyim bilmiyorum. Yurt dışı kontenjanından başvuru yapacağım. Bilen biri varsa eğer cevaplarsa sevinirim.
  • Arkadaşlar ytü fizik bölümünden itü uzay mühendisliği bölümüne geçiş mümkünmüdür?
  • Arkadaslar merkezi yerleştirme puanı ile geçiş yapmak istiyorum ama istediğim yer benim puanımdan 2 puan fazla geçiş yapabilir miyim?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayir yapamazsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Saçma10

Hayir yapamazsin

Hocam emin misiniz hiçbir şekilde yapamıyor muyum?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 118119120121122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.