Şimdi Ara

YATAY GEÇİŞ REHBERİ [SSS] (122. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.849
Cevap
147
Favori
682.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 120121122123124
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Acil iki sorum olcak size, görürseniz ve bilgiliniz varsa cevap yazarsanız çok sevinirim.

1-) Yatay geçişlilerde 2.öğretimden 1.öğretime geçerken geçiş yaptığı o dönemde diğer okuldada otomatik %10luk dilimemi girmiş oluyor? Yani geldiği okulda ilk dönem 2.öğretim parası yatırıyor ve %10'a girdiği için ikinci dönemde 1.öğretim parası yatırıyor. Bu dönemdede yüksek ortalama yapıp yatay geçiş yapıyor başka okula. Geçiş yaptığı için ortalaması yüksek ve %10'a giriyor zaten. Fakat o dönem geçiş yaptığı okuldada %10luk dilimemi tabi oluyor?

2-) İkinci sorumda varda onu buraya yazarsam çok uzucak onun için özelden birisi mesaj atabilirmi harç konularından anlayan birisi. Gerçekten önemli? Çok makbule geçecek... Yardımlarınızı bekliyorum.
  • Mühendislik okuyorum yatay geçişlerde bazı üniversiteler sadece üniversitedeki ortalamaya bakıyor bu üniversitelere mimarlığa yatay geçiş yapabilirmiyim sadece ganoya bakılarak ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Back to Black

Merhaba. İrregular(düzensiz) öğrenciyim. Yani birinci sınıftayken hazırlığı 1. dönemde bitirip 2. dönem bölüme geçtim. Bu dönem ise 3. sınıfın 1. dönemini okuyorum.
    Yani bu dönemi saymazsak mezun olmama 3 dönem kalmış oluyor. Mezuniyete son 2 dönem kala yatay geçiş yapılamadığını biliyorum fakat 3 dönem kala geçiş
    yapabilir miyim bilmiyorum. Yurt dışı kontenjanından başvuru yapacağım. Bilen biri varsa eğer cevaplarsa sevinirim.

Şu sorumu cevaplayacak birileri yok mu? Mutlaka bilen birileri vardır. Lütfen rica ediyorum kime, nereye soracağımı şaşırdım.
    Okul hayatımın bitmesi söz konusu
    Bilen birinden cevap bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Beyler boğaziçine geçmek için aşağı yukarı nasıl notlara sahip olmak lazım? İyi bir özel ünide tam burslu okuyacağım hazırlık bittiğinde. yani 10 gün sonra
  • merhabalar,bu yıl LYS puanımla başka bir üniversiteye yatay geçiş yapmak istiyorum. yatay geçiş yaptıktan sonra sonraki yıllarda not ortalamam ile başka üniversitenin aynı bölümüne yatay geçiş yapabilr miyim? cevaplarsanız çok makbule geçer.
    teşekkürler...
  • Arkadaslar hukuk fakultesi yatay gecis tarihleri ne zaman belli olur

• 3 sinif icin Yatay geçiş başvurusunda 4 donemin ortalamasimi gerekli son 2 donemin ortalamasimi ?

• Merhabalar 2.siniftan 3.sinifa yatay geciste hangi not ortalamasini esas alacagiz? Sadece 2.sinif not ortamasi mi? 1 ve 2 dahil genel not ortalamasi mi?

• Arkadaşlar
    Dc ile geçiş yatay geçişi engeller mi. Ortalamam 2 nin üstünde

• quote:

Orijinalden alıntı: SerhatC.

Merhabalar 2.siniftan 3.sinifa yatay geciste hangi not ortalamasini esas alacagiz? Sadece 2.sinif not ortamasi mi? 1 ve 2 dahil genel not ortalamasi mi?

1 ve 2 dahil genel not ortalaması
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eren demiir

3 sinif icin Yatay geçiş başvurusunda 4 donemin ortalamasimi gerekli son 2 donemin ortalamasimi ?

Genel ağırlıklı not ortamalan yani 4 dönemin ortalaması
  • quote:

Orijinalden alıntı: doğansey

merhabalar,bu yıl LYS puanımla başka bir üniversiteye yatay geçiş yapmak istiyorum. yatay geçiş yaptıktan sonra sonraki yıllarda not ortalamam ile başka üniversitenin aynı bölümüne yatay geçiş yapabilr miyim? cevaplarsanız çok makbule geçer.
    teşekkürler...

Yatay geçiş 1. sınıf sonu ve 2. sınıf sonunda yapılabiliyor. ÖSYM puanın ile geçiş yapacağın okula 2. sınıftan başlayacaksan 2. sınıf sonunda başka okula tekrar yatay geçiş için başvurabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: SerhatC.

Arkadaslar hukuk fakultesi yatay gecis tarihleri ne zaman belli olur

Hangi okula geçmek istiyorsan o okulun öğrenci işleri sayfasını takip et orada duyurulur.
  • quote:

quote:

Merhaba. İrregular(düzensiz) öğrenciyim. Yani birinci sınıftayken hazırlığı 1. dönemde bitirip 2. dönem bölüme geçtim. Bu dönem ise 3. sınıfın 1. dönemini okuyorum.
    Yani bu dönemi saymazsak mezun olmama 3 dönem kalmış oluyor. Mezuniyete son 2 dönem kala yatay geçiş yapılamadığını biliyorum fakat 3 dönem kala geçiş
    yapabilir miyim bilmiyorum. Yurt dışı kontenjanından başvuru yapacağım. Bilen biri varsa eğer cevaplarsa sevinirim.

Şu sorumu cevaplayacak birileri yok mu? Mutlaka bilen birileri vardır. Lütfen rica ediyorum kime, nereye soracağımı şaşırdım.
    Okul hayatımın bitmesi söz konusu
    Bilen birinden cevap bekliyorum.

Yapılır mı emin değilim ama tavsiyem başvur gene de ne kaybedersin ki. Başvuru yaptın diye okuduğun okulda kaydın silinmiyor, ancak geçiş yaparsan kesin olarak kaydın yeni okula alınıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Oguzhan_gfb

Mühendislik okuyorum yatay geçişlerde bazı üniversiteler sadece üniversitedeki ortalamaya bakıyor bu üniversitelere mimarlığa yatay geçiş yapabilirmiyim sadece ganoya bakılarak ?

Yapabilirsin ama gano yu yüksek tutmaya bak
  • quote:

Orijinalden alıntı: ays10

Merhaba arkadaşlar,
    Acil iki sorum olcak size, görürseniz ve bilgiliniz varsa cevap yazarsanız çok sevinirim.

1-) Yatay geçişlilerde 2.öğretimden 1.öğretime geçerken geçiş yaptığı o dönemde diğer okuldada otomatik %10luk dilimemi girmiş oluyor? Yani geldiği okulda ilk dönem 2.öğretim parası yatırıyor ve %10'a girdiği için ikinci dönemde 1.öğretim parası yatırıyor. Bu dönemdede yüksek ortalama yapıp yatay geçiş yapıyor başka okula. Geçiş yaptığı için ortalaması yüksek ve %10'a giriyor zaten. Fakat o dönem geçiş yaptığı okuldada %10luk dilimemi tabi oluyor?

2-) İkinci sorumda varda onu buraya yazarsam çok uzucak onun için özelden birisi mesaj atabilirmi harç konularından anlayan birisi. Gerçekten önemli? Çok makbule geçecek... Yardımlarınızı bekliyorum.

Eğer geçiş yaptığın okuldaki programın 1. öğretimine geçiş yaptıysan harç parası ödemiyorsun. Programın 2. öğretimine geçiş yaptıysan harç parası ödüyorsun. Eğer 2. öğretime geçiş yaparsan güz döneminin harç parasını ödersin çünkü yeni okulunda daha yüzde on dilimine girmedin eski okulunda girdin. En azından ben böyle biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yürüyen Yetenek

merkezi puanla yatay geçiş ve ortamayla yatay geçiş kontenjanları aynımı bilen varmi? yoksa ayri ayrmi degerlendirmeye aliniyor

İkisinin kontenjanları birbirinden farklı, ayrı ayrı değerlendiriliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fornicras

Arkadaşlar merhaba, bulunduğum üniversiteden yatay geçiş ile Marmara Üniversitesi İngilizce Mütercim Tercümanlığa geçmek istiyorum, ilk dönem ortalamam 3.18 idi, bu dönem sonu en az 3.40'a yükseltirim gibi geliyor. 3.40 yükselttiğim zaman denemeye değer mi? Çünkü yatay geçiş denersem burada ki yurt hakkımı kaybedeceğim, eğer yeterli gelmez diyorsanız hiç denemeyeceğim. LYS puanım 438 idi. Teşekkürler.

Yatay geçiş başvurusu yaparsan neden yurt hakkını kaybedeceksin ki ? Çok saçma geldi bana, şöyle olur yatay geçiş yaparsan eğer(yani yeni okula kayıt yapıtırırsan) kayıt silinebilir bence onu sen tekrar sor. Tavsiye olarak da başvur derim, çıkmasa bile en azından başvurdum dersin ama başvurmazsan da ilerde pişman olabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: mrtkrk

arkadaşlaar geçiş yapmayı planlıyorum.Agno ortalamam 3.20 nini üzerinde ve kaldıgım ders yok.Sadece 1 ay uzaklaştırma var.Yatay geçiş engel olur mu yavv çok meraak ettim. yani artık yatay geçiş felan yapamazmıyım bilgi verirseniz sevinirim.

1 ay uzaklaştırma varsa disiplin cezası almışsın demektir. Bu da geçişe engel diye biliyorum
  • Ytu ye basvuru yapicam fakat yuzde 10 belgesi istiyor ama okul daha Bu durumda napmam gerekir ve ders planinda bi dersi gordugum halde yazmiyor (ilk sene gorulen ders bikac sene once 3.sinifta gorulmus cunku) ve bu cikan ders plani da eski .ve geciste ortalama sifirlanmasi ne oluyor?

• 
Sayfa: önceki 120121122123124
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.