Şimdi Ara

YATAY GEÇİŞ REHBERİ [SSS] (136. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.849
Cevap
147
Favori
681.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 134135136137138
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba hocam ben Iğdır üniversitesini kazandım ama ailem Iğdır'ı beğenmediği için göndermiyor bana da dediler kaydını yap gitme 2. Dönem tyt puanınla tekrardan başka bir yere geçiş yaparsın yapabilir miyim böyle bir şey

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet geçiş yapabilirsiniz

• Arkadaşlar bugün CBÜ nün EK MADDE-1 ile Merkezi Yatay Geçiş Sonuçları açıklandı. Ve ikinci öğretime başvurduğumuz halde -doğru işaretlediğimizden eminiz- örgün yani I.Öğretimden başvuru alıp puan yetersizliği nedeniyle reddetmişler. Ve II.Öğretime 2017 yılı MYG ile kazanan kişi puan olarak epey aşağımızda.
    Nasıl bir itiraz yolu izlemeliyiz? Daha önce bu durum hakkında deneyimi olan var mı?
  • merhaba ben bu sene istemedigim bir üniversitenin a bolumunu kazandim simdi 1 dönem okuyup yani ocakta baska bir universitenin b bölumune yatay gecis yapabiliyormuyum puanim istedigim yerin taban puanindan fazla lutfen yardim

• yatay geçiş sonuçlarında 1. yedeğim, istediğim bölüm 2 kişi alıyodu ve üstümdeki 2 kişi asil kazanmış. ama kazanan 1. kişi ikinci öğretimden, normal öğretimi asil kazanmış. bunun kayıt hakı var mı ? çocuğun ortalama 3,83
  • Clarz C kullanıcısına yanıt
    ben yaptırdım önce diğer üniversiteye gittim feragat dilekçemi verdim oraya kayıt olduktan 1 hafta sonra gidip sildirdim. ertesi günde istediğim üniversiteye kaydımı yaptırdım bir sıkıntı olmadı.
  • Arkadaslar bu yıl 1.sinifi bitirdim genel ort 2,78 yetersiz kaldi haliyle 2.sinifta yuksek olsa bile sadece onu kullanamam dimi 1.sinif ortalamamla 2nin total bi ortalamasi olucak sanirim yaniliyo muyum

• quote:

Orijinalden alıntı: yfsocietyy

Arkadaslar bu yıl 1.sinifi bitirdim genel ort 2,78 yetersiz kaldi haliyle 2.sinifta yuksek olsa bile sadece onu kullanamam dimi 1.sinif ortalamamla 2nin total bi ortalamasi olucak sanirim yaniliyo muyum
    Evet,1 ve 2. sınıfın ortalaması olacak.
  • Merhaba,
    ben KKTC vatandaşıyım. Yakın doğu üniversitesinde okumaktayım. Önümüzdeki Temmuz ayında yatay geçiş yapmak istiyorum, fakat ben ÖSYM sınavı ile değil Yakın Doğu Üniv. sınavı ile girdim. Ne yapmam lazım.
  • Merhabalar, bana ağırlıklı olarak gno ile yatay geçiş sağlayan üniversiteleri söyleyebilir misiniz ? Veya bu listeye nerden ulaşabilirim ?

Mesela mimar sinan üniversitesinde oss puanım 10 puan az benimle aynı sened eolanda burada bir problem olur mu ortalamam yüksek olsa ?

Oss puanimiz az olsa ama ortalamamiz 4 olsa mesela odtuye gecis yapabilir miyiz ? Oss siralamasinda ucurum oldugunu varsayarsak ?

• Arkadaşlar çok büyük bir sorunum var lütfen yardımcı olur musunuz

Az bir puanla Balıkesir inşaat teknolojisini tutturamadım Balıkesir'de oturuyordum,başka yerdeki inşaat teknolojisi geldi şuan okuluna devam ediyorum ilk haftası doldu ilk dönem sonu ortalamayi yüksek tutup Balıkesir e aldirabilirmiyim kaydimi benim için dersi sayip saymamalari sıkıntı değil.Ailevi nedenlerden dolayı mecburum ilk yılın ilk dönemi bittiğinde geçme şansım var mı ?

• Merhaba benim şöyle bir sorum var fazla araştıramadım internetim yok şuanlık. Sorum şu ben şuan tıptayım ve seneye bilgisayar mühendisliğine yatay geçiş yapacağım. Bu sene sınıfta kalsam ya da not ortalamam ya da devamsızlığım falan benim geçişimi engeller mi(Merkezi puan sistemiyle geçiş yapacağım). Araştıramadan yazdığım için özür diliyorum ama gören bilen biri yazabilirse sevinirim.İyi günler.
  • Yatay geçiş yapınca İngilizce aldığım dersleri Türkçeye geçince sayfirabiliyor muyum?

• quote:

Orijinalden alıntı: -xenon

Yatay geçiş yapınca İngilizce aldığım dersleri Türkçeye geçince sayfirabiliyor muyum?
    Evet,onemli olan ders iceriginin tutmasi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baska bir universitenin baska bir bolumune gecmek istiyorum. Fakat ortalamam yerlerde ve kaldigim dersler fazla. Lys puanim tutuyor gecmemde bir puruz olusurmu?

• başvurum için son 1 ay ha gayret :)
  • Arkadaşlar geçmek istediğim üniversite 100 üzerinden 75 ortalama istiyor. Benim şuan okuduğum üniversitede 100 üzerinden 75 ; 2.30 gibi bir şeye tekabül ediyor. Geçmek istediğim üniversiteye baktım 3.10 lara denk geliyor.

Hangisini dikkate almam gerekiyor ?

Sonuçta şuanki okulum bana dönem sonu not çizelgesi verdiğinde ortalamam 2.50 diyelim 75 i geçmiş olacak. Not çizelgesinde 75 i geçtiğim yazacak. Doğru değil mi ?

• Arkadaşlar üniversitede ki ilk dönemim oldugu için transkript alamıyorum , dilekçe mi yazmalıyım ne yapayım boş transkript istedim onu da vermediler nasıl yapıcaz ki , myp ile başvurucam gidecegim ünidekilere durumumu anlatsam kayıt aşamasın da getirsem diye onay verirler mi ki ?
  • Merhabalar

Kıbrıs'ta mimarlık (İngilizce) okuyorum 2.sınıfım , Türkiye'de bir okula geçiş yapmayı düşünüyorum, bu konuda bilgi olan varmı ? Özellerde burs fazla veren bir üniversite?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phantom II

Evet,onemli olan ders iceriginin tutmasi.

Alıntıları Göster
    emin misiniz hocam ben bulamadım kesin bir şey
  • 
Sayfa: önceki 134135136137138
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.