Şimdi Ara

YATAY GEÇİŞ REHBERİ [SSS] (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.849
Cevap
147
Favori
682.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yatay geçiş için not yükseltmek için yaz okuluna kayıt olmayı düşünüyorum ama yaz okulu dönemiyle başvuru süreci çakışıyor.Bir çözümü yok mudur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: locc

Merhaba arkadaşlar yatay geçiş için not yükseltmek için yaz okuluna kayıt olmayı düşünüyorum ama yaz okulu dönemiyle başvuru süreci çakışıyor.Bir çözümü yok mudur?

maalesef tamamiyle şans meselesi, eğer öyle denk geliyorsa yapacağımız pek bişey kalmıyor,

senin üni.nin yaz okulunun son notlarını girme tarihi
    geçiş yapmak istediğin üni.nin başvuru - bitiş tarihinden önce olması gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chelishky38

arkadaşlar kıbrısta okuyorum trye geçiş yapmak istiyorum hangi okullar kabul ediyor bilmiyorum ayrıca transkripti bizzat gidip mi alıyorum bu kafama takılan en büyük sorun lütfen gilgilendirir misiniz??? :(

temmuz ayı içerisinde üniversiteler sitelerinde kontejyanları açıklarlar oradan takip edebilirsin,
    transkirip için 1.derece yakının alabilir diye biliyorum, tabi daha önceden öğrenci işlerini arayıp tam bir bilgi alsanız daha iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iges

quote:

Orijinalden alıntı: locc

Merhaba arkadaşlar yatay geçiş için not yükseltmek için yaz okuluna kayıt olmayı düşünüyorum ama yaz okulu dönemiyle başvuru süreci çakışıyor.Bir çözümü yok mudur?

maalesef tamamiyle şans meselesi, eğer öyle denk geliyorsa yapacağımız pek bişey kalmıyor,

senin üni.nin yaz okulunun son notlarını girme tarihi
    geçiş yapmak istediğin üni.nin başvuru - bitiş tarihinden önce olması gerekiyor.

off yine stress ya özel durumdan erken sınava alma olsa keşke,,ne kötü bir dert .. İlgin ve cevabın için çok teşekkür ederim..

• HOCAM BEN YURTDIŞINDA BİR ÜNİVERSİTEDE YÖK LÜ ÖĞRENCİ OLARAK MİMARLIK OKUYORUM GEÇİŞ YAPMAK İSTİYORUM ÜNİVERSİTELİERİN İSTEDİĞİ BELGELERİ NOTER ONAYI İLE TÜRKÇEYE ÇEVİRİ YAPMAMIZ GEREKİYOR. HER ÜNİVERSİTE İÇİN NOTER İŞLEMİ YAPTIRMAM GEREKİYORMU FOTOKOPİ KOPYALARIDA ÜNİVERSİTELERE VEREBİLİYORMUYUM?? AYRICA BAZI ÜNİVERSTELER BÖLÜMÜN TABAN PUANININ 0,950 Sİ KADAR PUAN İSTİYOR DENİLİYOR BUNA ULAŞMADAN BAŞVURU YAPAMIYORMUYUM?? TEŞEKKÜRLER
  • ARKADAŞLAR ÇOK ÖNEMLİ CEVAP VEREBİLİRSENİZ SEVİNİNRİM BEN OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİNDE BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ OKUYORUM VE BİR YIL HAZIRLIK EĞİTİMİ ALDIM İNGİLİZCE ŞARTI ARAYAN ÜNİVERSİTELERE BAŞVURDUĞUM ZAMAN İNGİLİZCE YETERLİLİK SINAVINI VERMEM GEREKİYOR MU?? VE SINAV TARİHLERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN ÖĞRENCİ İŞLERİNİ Mİ ARAMALIYIM YOKSA DUYURULARI MI BEKLEMELİYİM??
  • quote:

18-Yatay geçiş için o bölümün taban puanını ya da ona yakın bir puanı almak gerekli midir ?

Hayır.Sadece birkaç üniversite bu şekilde bir uygulamaya gitti.(en fazla 10 puan eksik ya da şu bölüm için en az şu puan şeklinde).Zaten bunlarında hemen hemen hepsi kaldırdı.Gene de böyle bir durum söz konusu olursa , ilgili üniversitenin yatay geçiş başvuru sayfasında açıkça belirtilir.Ama artık böyle bir uygulama kalmadı diyebilirim.

19-Yatay Geçiş başvuruları neye göre değerlendirilir ?

Kimi üniversiteler sadece sene sonu ağırlıklı not ortalamasına göre sıralama yaparken , kimi üniversiteler ÖSS puanınızı da katarak kendi belirlediği bir hesaplamaya göre sıralama yapabiliyor.ÖSS puanını katılarak yapılan sıralamalar da ÖSS puanınız o bölümün sınava girdiğiniz seneki taban puanına ne kadar yakınsa , o kadar çok avantaj elde edersiniz(hatta öyle ki sizden ortalaması yüksek çoğu kişiyi bile eleyebilirsiniz).

Burada bı tutarsızlık mı var benmı yalnıs anladım.Yukarda neredeyse öss puanını uygulayan okullar kalktı dıyorsunuz.Aşağıda da öss puanı eklersınız daha avantajlı oluyor denmıs.E hangısı sımdı ? össyıde uygulayan unıversıtelerde bıle ortalama ılk dıkkate alınır dıye bılıyorum.Öss yuksek ortalama dusuk olunca ortalaması yuksek olanın onune gecemez. Şu ana kadar kac tane arkadasım gectı hıcbırınden boyle bırsey duymadım. Bi acıklama yaparsanız sevınırım.

Birde benım bır sorum daha var aynı sehırden vakıf unıversıtesınden devlet unıversıtesıne gecemıyor muyuz.Mesela beykentten ıstanbula gıb
    ı bu dogru mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: neslihn_aydn

ARKADAŞLAR ÇOK ÖNEMLİ CEVAP VEREBİLİRSENİZ SEVİNİNRİM BEN OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİNDE BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ OKUYORUM VE BİR YIL HAZIRLIK EĞİTİMİ ALDIM İNGİLİZCE ŞARTI ARAYAN ÜNİVERSİTELERE BAŞVURDUĞUM ZAMAN İNGİLİZCE YETERLİLİK SINAVINI VERMEM GEREKİYOR MU?? VE SINAV TARİHLERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN ÖĞRENCİ İŞLERİNİ Mİ ARAMALIYIM YOKSA DUYURULARI MI BEKLEMELİYİM??

bu sorunun cevabını bende merakla bekliyorum,
    Bazı üniversiteler daha çok insan eleyim diye, BAŞVURU SIRASINDA benim üniversitemdeki yabancı dil yüksekokulundan yeterlik sınavına girdiğini belgeleyen belgeleri istiyolar.

Buda hazirandaki sınava girip başarmış olmamaız anlamına geliyor

Ya kim allah aşkına 10 haziranda sınavları bitip notları girildide o kişi yatay geçiş yapmayı kafasına koyduda gerekli belgeleri aldıda sınava girmesi kaldı

uyuz ediyolar adamı.

istanbul üniversitesi daha duyurmadı yatay geçiş koşullarını, ama duyuran üniversiteler yeterlik şartını istiyorsa öğrenci işlerinden aramak lazım.

hacettepenin istanbul'un marmaranın yeterlik sınavından muaf olma durumu hakkında bilgisi olan var mı acaba

• çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için :) bu dönemki ortalamam 3.44 ve ilk dönemle ikinci dönemin ortalaması 3.27 sizce şansım yüksek midir??
  • Arkadaşlar üniversitelerin başvuruları ne zaman olur yatay geçiş için? Başvurular temmuzda falan mı başlayacak ?
    Birde lise diploması falan gerekiyor mu ? Ben bilmiyorum diplomamı ne yaptığımı ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psikotrex -- 19 Haziran 2012; 20:01:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psikotrex

Arkadaşlar üniversitelerin başvuruları ne zaman olur yatay geçiş için? Başvurular temmuzda falan mı başlayacak ?
    Birde lise diploması falan gerekiyor mu ? Ben bilmiyorum diplomamı ne yaptığımı ..

sitelerinde açıklıyolar tarihleri şartları başvuıruları fln.
    ağustosa kadar sarkıyor ama.
    lise diploması kayıotta gferekiyor ama onuda üniversiteler kendi aralarında hallediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iges -- 19 Haziran 2012; 20:51:43 >
  • quote:

quote:

Arkadaşlar üniversitelerin başvuruları ne zaman olur yatay geçiş için? Başvurular temmuzda falan mı başlayacak ?

lise diploması kayıotta gferekiyor ama onuda üniversiteler kendi aralarında hallediyor.

Lise diplomasını biz üniversiteyemi vermiştik ? Yoksa fotokopi falan mı vermiştik ? Tam hatırlamıyorumda... Ben şimdi üniversiteye gidicem 2-3 hafta sonra Tranksrip almak için. Başka ilde oturuyorum. Diploma gerekliyse giderken onuda alayım. Sonra onun için tekrar gitmeyeyim ?

• quote:

quote:

quote:

Lise diplomasını biz üniversiteyemi vermiştik ? Yoksa fotokopi falan mı vermiştik ? Tam hatırlamıyorumda... Ben şimdi üniversiteye gidicem 2-3 hafta sonra Tranksrip almak için. Başka ilde oturuyorum. Diploma gerekliyse giderken onuda alayım. Sonra onun için tekrar gitmeyeyim ?

Öğrenci işleri Lise diplomasını sana vermez, en azından ben vereni görmedim
    sen o üni.ye kayıtlı olduğun sürece o diplomanın o üni.nin öğrenci işlerinde olması lazım

zaten hangi üniye transfer olduğunda o üniversite senin eski üniversitedenden o fotokopi onaylıdiplomanı istiyecek zaten.
    ama yinede istersen bi dene almayı.

• Arkadaşlar ben üniversiteden faks yoluyla transkript isteyecektim ama bugün biraz araştırdım internette şunlar gerekli diyor :

1- Müracaatlar dilekçe ile yapılır. Dilekçede başvurulan program belirtilir, gerekli belgeler eklenir.

2- Not belgesi (transkript). Başvuruda bulunan öğrencinin ayrılacağı kurumda okuduğu bütün dersleri, bu derslerden aldığı notları gösteren belgenin aslı (sureti kabul edilmez) ile ayrılacağı kurumda görmüş olduğu ve başardığı bu derslere ait ders müfredatları (içerik).

3- Öğrencinin kayıtlı olduğu Yükseköğretim Kurumundan disiplin cezası almadığını belirtir belge.

4- Öğrencinin ÖSYM sınavına girdiği yıla ait onaylı ÖSYS Sonuç Belgesi fotokopisi.

Bunlar faksla gönderilir mi yoksa bunları almak için üniversiteye gitmek şart mı ?
    Birde sanırım üniversitelere başvuru yaparken birebir gidip elden teslim etmek lazımmış belgeleri Kim uğraşacak onlarla ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psikotrex -- 21 Haziran 2012; 15:31:33 >

• Beyler simdi ben kibrisda bir hukuk bolumune gitsem TR ye nasil gecis yaparim.? Birde gecis icin diploma notu onemsiz senin gecisin o uninin rektorunun iki lafina bakar deniliyor ne kadar dogru ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben kıbrısta okuyorum da hukuktan hiç geçiş yapan duymadım hadi bi ilke imza at :P diycem ama zor arkadaşım hukukçular genelde yaz okuluna kalırlar aklında bulunsun ;)
  • Slm , 2012 2013 güz yarıyılı yatay geçiş için başvuru tarihi ve kontenjanlar ne zaman açıklanır bilgisin olan var mı ????
  • quote:

Orijinalden alıntı: vaegir

Slm , 2012 2013 güz yarıyılı yatay geçiş için başvuru tarihi ve kontenjanlar ne zaman açıklanır bilgisin olan var mı ????

Hiçbir üniversite daha açıklamamış hocam bende kocaeli ve yıldızınkileri bekliyorum.
  • 2. ÖĞRETİMDE OKUMAKTA OLAN VE YÜZDE ON BAŞARI SIRALAMASINA GİRİP BAŞKA BİR ÜNİVERSİTENİN 1. ÖĞRETİMİNE GEÇİŞ YAPILABİLMEKTEDİR ANCAK GEÇİŞ YAPAN ÖĞRENCİ 2. ÖĞRETİM HARCI ÖDEMEYE DEVAM ETMEKTEDİR. BU KONUDA ÇETİNSAY'A TWİTTER'DAN, YÖK ÜN İLETİŞİM BÖLÜMÜNDEN DÜZENLEME YAPILMASINI TALEP ETMELİYİZ ARKADAŞLAR. BU KONUDA DUYARLI OLALIM HAKKIMIZI ELDE EDELİM. SAYGILAR SEVGİLER.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reasonable

quote:

Orijinalden alıntı: vaegir

Slm , 2012 2013 güz yarıyılı yatay geçiş için başvuru tarihi ve kontenjanlar ne zaman açıklanır bilgisin olan var mı ????

Hiçbir üniversite daha açıklamamış hocam bende kocaeli ve yıldızınkileri bekliyorum.

Her üniversite en azından 2 kişilik kontejyan açar öyle değil mi ?
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.