Şimdi Ara

YATAY GEÇİŞ REHBERİ [SSS] (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.849
Cevap
147
Favori
682.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ege'ye yatay geçiş yapan arkadaşım alttan 10 kadar ders alacak.Tabiki hepsini tek yıldan vermesini beklemiyorlar. Ancak kredi hakkın dolduracak şekilde alman gereken derslerini seçmelisin. Bikaçını sallayıp yaz okulunda alırsın. Ancak kayıt yaptırıken, şu kadarını 3. sınıfta, şu kadarını yazın, şunuda 4 te alırım diye bi seçim yapılmıyor.

En doğrusu öğrenci işleriyle durumunu konuşman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bugra0694

Kendimden düşük bi üniversiteye geçiş yapmak istiyorum. Benim bölümüm %100 ingilizce(i.ö), fakat orda %30 u ingilizceymiş.
    Bu durumda herhangi bi sıkıntı var mı?

yok tatlım. Tamamen Türkçe bölümden tamamen İngilizce yere geçip bir İngilizce yeterlilik belgesiyle tüm derslerini saydıran bir insan evladı var bu dünyada.

Bu da yetmediyse al o zaman.

Bizzat ben yüzde 100 ingilizce bil.müh. ten yüzde 30 ingilizce ye geçiş yaptım. Hepsini saydılar.

Raat ol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusuf793

quote:

Orijinalden alıntı: bugra0694

Kendimden düşük bi üniversiteye geçiş yapmak istiyorum. Benim bölümüm %100 ingilizce(i.ö), fakat orda %30 u ingilizceymiş.
    Bu durumda herhangi bi sıkıntı var mı?

yok tatlım. Tamamen Türkçe bölümden tamamen İngilizce yere geçip bir İngilizce yeterlilik belgesiyle tüm derslerini saydıran bir insan evladı var bu dünyada.

Bu da yetmediyse al o zaman.

Bizzat ben yüzde 100 ingilizce bil.müh. ten yüzde 30 ingilizce ye geçiş yaptım. Hepsini saydılar.

Raat ol.

tatlım derken

• yazdıgım soru hakkında yokmu bılgısı olan baska uludag a 28ınde yatay gecıs yoluyla kayıt yaptırdım gerı eskı okulama donme ıhtımalım varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: painkiller26

arkadaşlar 3. sınıfın ilk döneminde yatay geçiş yapabilirmiyim

cevap yok mu arkadaslar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

arkadaşlar 3. sınıfın ilk döneminde yatay geçiş yapabilirmiyim

cevap yok mu arkadaslar

Yatay geçişler 4 yıllık lisans programları için sadece güz yarı döneminde yani yazın var. Şubat ayında sadece önlisans yani 2 yıllıklar yatay geçiş yapabilir.

Bu karar daha yeni alındı. 1 senelik.

3. sınıfın 1. dönemi yaza denk geliyorsa yaparsın.
  • Arkadaşlar daha önce de sormuştum ama tekrar soriyim daha önce bölümlerarası geçiş yapmış biri farklı bir üniye sonradan yatay geçiş yapabilir mi ?

Örnek vermek gerekirse x üniversitesinde makine mühendisliğinden inşaatm ühendisliğine geçtim 1. sınıfın sonunda. 2. sınıfın sonunda y üniversitesi inşaat mühendisliğine geçiş yapabilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reasonable

Arkadaşlar daha önce de sormuştum ama tekrar soriyim daha önce bölümlerarası geçiş yapmış biri farklı bir üniye sonradan yatay geçiş yapabilir mi ?

Örnek vermek gerekirse x üniversitesinde makine mühendisliğinden inşaatm ühendisliğine geçtim 1. sınıfın sonunda. 2. sınıfın sonunda y üniversitesi inşaat mühendisliğine geçiş yapabilir miyim?

yapılabilir diye bili,yorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatih843

quote:

Arkadaşlar daha önce de sormuştum ama tekrar soriyim daha önce bölümlerarası geçiş yapmış biri farklı bir üniye sonradan yatay geçiş yapabilir mi ?

Daha önce bir arakdaş yapılamaz yatay geçiş 1 defa yapıalbilir demişti kafam karıştı şimdi... Bunu en net olarak nereden öğrenebilirim?
  • quote:

quote:

quote:

Daha önce bir arakdaş yapılamaz yatay geçiş 1 defa yapıalbilir demişti kafam karıştı şimdi... Bunu en net olarak nereden öğrenebilirim?

yatay geçiş 1 defa yapılabilir diye birşey yok.

Ben 2 defa bölüm değiştirdim, şimdi üniversite değiştirme için başvuru yaptım. başvurular kabul edildi.

eğer geçeceğin üniversitede böyle bir yönetmelik varsa ki sanmıyorum, anca o sekilde yasaklamıs olabilirler

• quote:

Orijinalden alıntı: Skayn

quote:

quote:

quote:

yatay geçiş 1 defa yapılabilir diye birşey yok.

Ben 2 defa bölüm değiştirdim, şimdi üniversite değiştirme için başvuru yaptım. başvurular kabul edildi.

eğer geçeceğin üniversitede böyle bir yönetmelik varsa ki sanmıyorum, anca o sekilde yasaklamıs olabilirler

Alıntıları Göster
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarenviaR -- 2 Eylül 2012; 4:18:52 >

• quote:

quote:

quote:

o neden olamaz demiştir şimdi sen geçtin diyelim geçince nolcak alttan ders alacaksın demi. verdikleri o kadar dersin hepsini başarıpta yatay geçiş yapman çok çok zor. her dönem en fazla 39 kredi alabiliosun zaten 30u otomatik geliyor kalan 9 krediyede en fazla 3 ders alabilirsin. imkansız mı? değil ama çok çalışman lazım. onun yerine x üniversitesnin makine müh.ten y üniversitesinin makine mühüne geçiş yapar ordnda y üniversitesinin inşaat mühendndisliğine geçiş yapman daha kolay ve mantıklı olur. eğer kocaelide okuosan büyük ihtimalle yıldızı kastediosun. bencede en mantıklısı bölümü veya öğrenci işleri daire başkanlığını aramalısın yada kayıta gittiğinde sorabilirsin

• quote:

quote:

quote:

quote:

o neden olamaz demiştir şimdi sen geçtin diyelim geçince nolcak alttan ders alacaksın demi. verdikleri o kadar dersin hepsini başarıpta yatay geçiş yapman çok çok zor. her dönem en fazla 39 kredi alabiliosun zaten 30u otomatik geliyor kalan 9 krediyede en fazla 3 ders alabilirsin. imkansız mı? değil ama çok çalışman lazım. onun yerine x üniversitesnin makine müh.ten y üniversitesinin makine mühüne geçiş yapar ordnda y üniversitesinin inşaat mühendndisliğine geçiş yapman daha kolay ve mantıklı olur. eğer kocaelide okuosan büyük ihtimalle yıldızı kastediosun. bencede en mantıklısı bölümü veya öğrenci işleri daire başkanlığını aramalısın yada kayıta gittiğinde sorabilirsin

Yatay geçiş yönetmeliğinde öyle bir şey yok, yapamazsın demiyor.
    bkz. http://www.yok.gov.tr/content/view/857/183/lang,tr/

Ancak okulların kendi şartları olur. Örneğin Ege Üniversitesi daha önce yatay geçiş yapmış olmama koşulu arar.
    bkz. http://oidb.ege.edu.tr/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=14&ItemId=104

Araştırıp,öğrenci işlerine soracaksın. 1 dk'lik iş.

• quote:

Orijinalden alıntı: vinorosso

İyi günler. Karabük Üniversitesi Makine Mühendisliği (İngilizce)(İÖ) kazandım. Benim Yatay geçiş yapmam için Birinci ve ikinci öğretim dahil %5'e mi girmem gerekiyor ? Ve üniversitelerin yatay geçişten öğrenci almak için şart koştuğu ortalamaları söyleyebilir misiniz ?

Benim için önemli olacak başka şeyler varsa dinlemek isterim.

Yardımcı olursanız minnettar olurum, şimdiden teşekkürler.
  • quote:

quote:

İyi günler. Karabük Üniversitesi Makine Mühendisliği (İngilizce)(İÖ) kazandım. Benim Yatay geçiş yapmam için Birinci ve ikinci öğretim dahil %5'e mi girmem gerekiyor ? Ve üniversitelerin yatay geçişten öğrenci almak için şart koştuğu ortalamaları söyleyebilir misiniz ?

Benim için önemli olacak başka şeyler varsa dinlemek isterim.

Yardımcı olursanız minnettar olurum, şimdiden teşekkürler.

ilk sorununun cevabını bilmiyorum.Ancak önemli okullar yatay geçişte hem üniversite giriş puanına hem de ortalamana bakar.Girmek istediğin üniversitelerin ilgili bölümlerinden ortalamaları görebilirsin.

• Bu sene Sakarya Üniversitesine yatay geçiş için başvuranlar var mı ?
  • ben başvurdum makine mühendisliğne
  • Bende bilgisayar mühendisliğine başvurdum. İkinci öğretim 2. sınıf için. Bu bölüme başvuranlar var mı ? Yarın açıklanıyor heyecanla beklemedeyiz.
  • İnsaat ile mimarlik denk midir beyler %80 i ortakmidir yani ??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diğer okullardan farklı olarak bizi özel yetenek sınavına sokacaklarını söylediler ( ki normalde böyle birşey yapılmıyor ) ve tekrar okula çağırdılar. Sınav koşullarının uygun olmamasının yanında hocaların kararları anlık aldığı bir sınav oldu. Önceden hazırlanmayan, ciddiye alınmayan ( başımızda bile durmadılar ) ve olsun-bitsin mantığı ile sınav olduk. Ardından da mülakata aldılar, sorular sordular. Zaten bu sınav olayını da ilk defa bu sene yapıyorlarmış. Ayrıca okul yeni binanın inşaat ve taşınma durumu yüzünden tam olarak oturmuş değil.

Sorun şu ki okulun 2. sınıf için 3 kişilik yatay geçiş kontenjanı var. Fakat biri ben olmak üzere sadece 2 müracaat yapıldı. Bu durumda okul kendi insiyatifine göre, öğrenciyi almama gibi bir tercih yapabilir mi? Yani yatay geçiş kontenjanı olmasına rağmen hiçbir öğrenciyi yatay geçişten almama gibi bir tercih yapabilir mi?
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.