Şimdi Ara

Yatay geçiş sonrası intibak ve muafiyet hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
15.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • geçtiğim üniversite de ders seçmede geçen seneden tüm derslerde gözüküyor intibak ve muafiyet olmamış, öğrenci işleri ileride intibak olur onlar seçme onları dedi, danışman bişi demedi arada kaldım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yatay Geçiş Sonrası İntibak ve Muafiyet

Yatay Geçiş İntibakı Nedir?

Yatay geçiş intibakı, farklı bir yüksek öğretim kurumundan gelen öğrencilerin, yeni kurumlarındaki bölümlerine uyum sağlamalarını kolaylaştırmayı amaçlayan bir süreçtir. Bu süreç, öğrencilerin daha önce aldıkları derslerin yeni programlarındaki karşılıklarını belirleyerek akademik kayıtlarının uyumlu hale getirilmesini içerir.

İntibak Edildiği Sınıf Ne Demektir?

İntibak edildiği sınıf, yatay geçiş yapan öğrencinin yeni kurumundaki bölümünde yerleştirildiği sınıftır. Bu sınıf, öğrencinin daha önce aldığı dersleri ve akademik başarı durumunu göz önünde bulundurarak belirlenir.

İntibak Sınıfı Nedir?

İntibak sınıfı, yatay geçiş yapan öğrencilere, yeni programlarındaki eksikliklerini tamamlamaları için verilen özel bir sınıftır. Bu sınıf, öğrencilerin yeni bölümün temel derslerini almalarına ve intibak sürecini kolaylaştırmalarına yardımcı olur.

Yatay Geçiş İntibak İşlemleri

Yatay geçiş intibak işlemleri, şu adımları içerir:

• Önceki kurumdan transkript alma
    • Yeni kuruma başvuru yapma
    • İntibak değerlendirmesinden geçme
    • İntibak edildiği sınıfa yerleştirilme
    • İntibak sınıfındaki dersleri alma

Yatay Geçişte Muafiyet Olunan Dersler

Yatay geçiş yapan öğrenciler, daha önce aldıkları ve yeni programlarının müfredatında yer alan derslerden muaf olabilirler. Muafiyet, öğrencinin transkriptinde yer alan not ortalaması ve derslerin içeriği gibi faktörlere göre belirlenir. Muafiyet, öğrencilerin akademik yüklerini hafifletmeye ve öğrenim sürelerini kısaltmaya yardımcı olur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bende yatay geçiş yapmış biri olarak söyleyebilirim ki , geçen sene ders seçerken saydırdığım derslerde sistemde gözüktü. Onları seçmemem söylendi. Bende öyle yapmıştım. Daha sonradan o dersler transkriptimde ''S'' olarak gözüktü. ( Bu saydırdığım anlamına geliyor)
  • quote:

Orijinalden alıntı: CivilEngineer1

Bende yatay geçiş yapmış biri olarak söyleyebilirim ki , geçen sene ders seçerken saydırdığım derslerde sistemde gözüktü. Onları seçmemem söylendi. Bende öyle yapmıştım. Daha sonradan o dersler transkriptimde ''S'' olarak gözüktü. ( Bu saydırdığım anlamına geliyor)

yani eş değer dersleri saptayıp sistemden ders olarak seçmeyip 3.dönem derslerimi seçip yoluma devam edeceğim fark dersleri var 4 tane onları alttan alıcam mecbur hani eşdeğer değil

• quote:

Orijinalden alıntı: Mélih_1905

quote:

Bende yatay geçiş yapmış biri olarak söyleyebilirim ki , geçen sene ders seçerken saydırdığım derslerde sistemde gözüktü. Onları seçmemem söylendi. Bende öyle yapmıştım. Daha sonradan o dersler transkriptimde ''S'' olarak gözüktü. ( Bu saydırdığım anlamına geliyor)

yani eş değer dersleri saptayıp sistemden ders olarak seçmeyip 3.dönem derslerimi seçip yoluma devam edeceğim fark dersleri var 4 tane onları alttan alıcam mecbur hani eşdeğer değil

Aynen öyle. Eşdeğer dersleri sana önceden bildirmiş olmaları gerekiyordu.. Bildirdiler mi bilmiyorum ama , biraz şansa olmakla beraber , üç aşağı beş yukarı o dersleri sapta. Onları seçme. Diğer saydıramayacaklarını seç.

Keşke tüm üniversitelerde öğrenci kayıt olurken hangi derslerden muaf olduğu belli olsa ve insan çelişkiye düşmese.

• quote:

quote:

quote:

Aynen öyle. Eşdeğer dersleri sana önceden bildirmiş olmaları gerekiyordu.. Bildirdiler mi bilmiyorum ama , biraz şansa olmakla beraber , üç aşağı beş yukarı o dersleri sapta. Onları seçme. Diğer saydıramayacaklarını seç.

Keşke tüm üniversitelerde öğrenci kayıt olurken hangi derslerden muaf olduğu belli olsa ve insan çelişkiye düşmese.

yarın hallediyorum ders seçme son günü çok sağol gerçekten 3 fark dersi var 3ünüde uzemden alıcam illaki siteden bu dersleride seçmelimiyim

• Ben merkezi yerleştirme puanıyla başka bi okul ve başka bi bölüme geçiçem bu intibak dediğiniz nedir ve banada gerekirmi acaba
  • quote:

quote:

quote:

quote:

yarın hallediyorum ders seçme son günü çok sağol gerçekten 3 fark dersi var 3ünüde uzemden alıcam illaki siteden bu dersleride seçmelimiyim

Tabi saydirmadigin dersleri seç. Bir sonraki döneme kalmasın bu dönemden hallet. Yatay geçiş yapmış biri olarak söylüyorum.☺

• quote:

Orijinalden alıntı: tlgs_1905

Ben merkezi yerleştirme puanıyla başka bi okul ve başka bi bölüme geçiçem bu intibak dediğiniz nedir ve banada gerekirmi acaba

Eğer üniversitede ders alırsan , intibak bu dersleri saydirma işlemine deniliyor. Ve ne kadar ders alacağın sana belirtiliyor. Ders saydirma işlemleri işte. Mesela edebiyat ve İnkılap aldıktan sonra bir daha alman gerek yok. Bunu belgeliyorsun.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tlgs_1905

Ben merkezi yerleştirme puanıyla başka bi okul ve başka bi bölüme geçiçem bu intibak dediğiniz nedir ve banada gerekirmi acaba

Eğer üniversitede ders alırsan , intibak bu dersleri saydirma işlemine deniliyor. Ve ne kadar ders alacağın sana belirtiliyor. Ders saydirma işlemleri işte. Mesela edebiyat ve İnkılap aldıktan sonra bir daha alman gerek yok. Bunu belgeliyorsun.

Ben eski okuluma hiç gitmedim ders kaydı yaptırdım ama benim ne yapmam lazım şimdi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.