selam arkadaşlar. çok kısa ve basit soracağım. bir vakıf üniversitesinde bilgisayar mühendisliği okuyorum diyelim ve hazırlık + 1. lisans yılımı tamamladım. vakıf üniversitemden bir devlet üniversitesinin bilgisayar mühendisliği bölümüne yatay geçiş yapmak istiyorum ve bunun için not ortalamamı çok yüksek tuttum diyelim. bu noktada benim geçiş yapabilmem için YKS puanım bir önem arz ediyor mu? yani YKS puanım geçmek istediğim üniversite ve bölümün taban puanından daha DÜŞÜK ise not ortalamam ne kadar yüksek olursa olsun o bölüme geçiş yapamaz mıyım? şimdiden teşekkür ederim. not: bu konuyla ilgili birçok başlık buldum ancak hepsinde cevaplar karışıktı ve benim sorduğum soruya net bir yanıt bulamadım. kusura bakmayın |
yatay geçiş sorunsalı
-
-
Üniversiteden üniversiteye geçtiği için net bir cevap bulamazsın. Bazı üniversiteler yks puanını çok önemsiyor ve değerlendirmeye alıyor, yönetmeliklerinde de yüzde kaç etkilediğini belirtiyorlar. Hatta çoğu iyi üniversite böyle diyebilirim.
-
İyi günler.
Kurumlar arası yatay geçiş için iki seçenek bulunmakta. (Bildiğim kadarıyla)
1- eğer yerleşme sıralamanız bölümün sıralamasından (sizin girdiğiniz seneki sıralamasından) yüksekse o zaman not ortalaması bakılmaksızın başvuran kişilerin sıralamaları karşılaştırılarak yatay geçiş yapılabilmekte. Buna yatak geçiş ek madde 1 denmekte.
2- Sıralamanız daha düşükse not ortalamanızın belli bir yüzdesi ile yerleşme puaninizin yüzdesi ile bir not oluşturulmakta. Başvuru yapan kişiler de bu yeni oluşturulan puana göre sıralanmakta. Ama bunda yerleştirme puanına daha fazla bakılıyor bu yüzden puanınız başvuracağınız üniversiteden çok düşükse kazanma ihtimaliniz çok düşük oluyor.
Yani sonuç olarak evet puanınız oradan düşük olsa da başvurabilirsiniz fakat her üniversite iki sistemle de öğrenci kabul etmeyebilir. Başvuracağınız üniversitenin eski duyuları arasından kurumlar arası yatay geçiş duyurularindan bunu öğrenebilirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X