Şimdi Ara

Yatay Geçiş Uzmanıyım Sorularınızı Cevaplıyorum (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
292
Cevap
36
Favori
183.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yatay geçiş kayıt hakkı kazndım koü'de yalnız diploma istiyorlar.Okuldan gidip almam mı gerekecek bigisi olan var mı?
    İkincisi harç ücretini kayıttan önce mi yatırıyoruz?
  • Southland S kullanıcısına yanıt
    Valla hocam yanlış biliyorsam affola.Ama dediğim gibi bolum değiştirme sınavı ben dgs olarak biliyordum.Onu dışında dediğiniz lisans programında bolum değişimi var mı yok mu kesin olarak bir bilgim yok.Bu konu hakkında kesin bilgiye sahip arkadaşlar sana tam olarak yardımcı olurlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mt93

Yatay geçiş kayıt hakkı kazndım koü'de yalnız diploma istiyorlar.Okuldan gidip almam mı gerekecek bigisi olan var mı?

İlk önce hayırlı olsun.Sonrasında bazı uniler belge istiyor bazılarıda istemiyor.Örnek vermek gerekirse Adnan Menderes yatay geçişte asılla girip kayıtlarını yapacak öğrencilerden hiçbir belge talep etmiyor.Uniler 27 Eylule kadar kendi aralarında belge ve bilgi alışverişinde bulunacak demişler.KOÜ de sizden kayıt için belge istiyorsa eğer sizin şu anda bağlı olduğunuz okula başvurup kayıt işlemlerinizi sildirip diplomanızı alıp KOÜ teslim etmeniz gerekecek.Tam olarak daha sağlıklı bilgi almak içinde Kayıt hakkı kazanmış olduğunuz uninin öğrenci işleriyle irtibata gecebilir ve bu belgeleri nasıl ve ne şekilde temin edeceğiniz hakkında bilgi alabilirsiniz...

Harc ücretinede gelecek olursak.1.Öğretimlerde HARAC parası kalktığından hiçbir ücret ödemeden kayıt işlemlerini gercekleştirebilirsiniz.Yanlız 2.Öğretim için malesef hala HARACI ödemeniz gerekecek ki kayıt işlemi için belirtilen ücreti ödeyip makbuzunuzla gidip kayıt işmlemlerini gercekleştirebilirsiniz...Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teneke_kupa -- 3 Eylül 2013; 11:47:11 >

• Hangi bölümlerden hangi bölümlere yatay geçiş yapabiliriz?Mesela işletmeye geçmek için hangi bölümlerde 1 sene okumak lazım?

++ 1.sınıfı bitirdik yatay geçiş başvurusu yaptık ve kabul edildi diyelim.Kabul edildimiz bölümde 1.sınıftan mı başlıycaz yoksa 2.sınıfta mı okuycaz?

Hem okuduğumuz üniversitede farklı bölümlere,hem de başka üniversitelere aynı sene başvuru yapabilir miyiz?Kaç üniversiteye başvurubaliriz bir sınır var mı?
  • birisi lütfen cevaplasın bir bölümün ikinci öğretiminden BAŞKA ÜNİVERSİTENİN birinci öğretimine geçebilir miyim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: teneke_kupa

quote:

Orijinalden alıntı: mt93

Yatay geçiş kayıt hakkı kazndım koü'de yalnız diploma istiyorlar.Okuldan gidip almam mı gerekecek bigisi olan var mı?

İlk önce hayırlı olsun.Sonrasında bazı uniler belge istiyor bazılarıda istemiyor.Örnek vermek gerekirse Adnan Menderes yatay geçişte asılla girip kayıtlarını yapacak öğrencilerden hiçbir belge talep etmiyor.Uniler 27 Eylule kadar kendi aralarında belge ve bilgi alışverişinde bulunacak demişler.KOÜ de sizden kayıt için belge istiyorsa eğer sizin şu anda bağlı olduğunuz okula başvurup kayıt işlemlerinizi sildirip diplomanızı alıp KOÜ teslim etmeniz gerekecek.Tam olarak daha sağlıklı bilgi almak içinde Kayıt hakkı kazanmış olduğunuz uninin öğrenci işleriyle irtibata gecebilir ve bu belgeleri nasıl ve ne şekilde temin edeceğiniz hakkında bilgi alabilirsiniz...

Harc ücretinede gelecek olursak.1.Öğretimlerde HARAC parası kalktığından hiçbir ücret ödemeden kayıt işlemlerini gercekleştirebilirsiniz.Yanlız 2.Öğretim için malesef hala HARACI ödemeniz gerekecek ki kayıt işlemi için belirtilen ücreti ödeyip makbuzunuzla gidip kayıt işmlemlerini gercekleştirebilirsiniz...Kolay gelsin.

Zaman ayırıp yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.
    Kayıtı, diplomayı götürmeden yaptım.Okul yazışma ile alacakmış
    HARAC parasını kayıttan sonra ödeyeceğim.Bundan sonra Koü ye geçiş yapacak arkadaşlar içinde bilgilendirme olsun :)

• Tekrardan hayirli olsun halletmenize sevindim... ((:

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Habercil H kullanıcısına yanıt
    vakıf üniversitesinde ücretli okuyan birisi ortalamasını yüksek tutup devlet üniversitesine geçebilir mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaozkan

vakıf üniversitesinde ücretli okuyan birisi ortalamasını yüksek tutup devlet üniversitesine geçebilir mi

her üniversitenin şartları başka başka üstad. örnek vereyim sakarya, manisa, ege aklıma başka gelmiyor bunlar lys puanına bakmıyor sadece ortalama istiyorum GPA yani. geçebilirsiniz birazcık sıkarsanız
  • YTÜ ye 1.sınıfı bıtırdıkten sonra yatay gecıs yapmak ıstoyorum ösys puanı ıstyolar mı ben sıteden baktım ama goremedım ve 2.5 ortalamadan zıyade orada ılk 10 a gırenlerın ortalamasından yuksek olma sartı var mı sızce sıtede boyle bı sey yazmıyo ama soylentı var bılgınız var mı?
  • Biyoloji bölümünden hangi bölümlere geçiş yapabilirim ve yahut matematik bölümünden
  • Çok merak ettiğim bir şey var; şu an odtü bilgisayarda okuyorum(hazırlık) Elektrik elektronikle çift anadal yapsam ama bilgisarın derslerini vermesem elektrik elektronik diplomasını alır mıyım 4 sene sonra? Yani okulu bitirmiş olur muyum?

• quote:

Orijinalden alıntı: noyounolove

YTÜ ye 1.sınıfı bıtırdıkten sonra yatay gecıs yapmak ıstoyorum ösys puanı ıstyolar mı ben sıteden baktım ama goremedım ve 2.5 ortalamadan zıyade orada ılk 10 a gırenlerın ortalamasından yuksek olma sartı var mı sızce sıtede boyle bı sey yazmıyo ama soylentı var bılgınız var mı?

Yıldız öss puanına bakıyor hocam. Hatta gpadan daha çok önem veriyor.
    Çift anadal sorusuna gelirsek ana bölümü bitirmek ikinci bölümü bitirsenizde Diploma alamazsınız

• tıpta yatay geçiş. özel tıplardan devlet tıplara geçiş ne kadar zor? hangi okullar ösys puanına bakmıyor?
  • bi üniversite de inşaat mühendisliğinden yada şehir bölge planlamadan mimarlığa yatay geçiş sansı varmı acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: Habercil

evet arkadaşlar soruları olan varsa yardım edebilirim

Merhabalar.Bir diş h. fak. başka bir diş h. fak. ortalama vs. tutuyorsa başka bir özellik aranır mı ders denkliği gibi?mesela iyi not ortalamasıyla inönüden hacettepeye geçiş rahat olur mu?Bir de hacettepe dişe geçişte ne gibi özellikler aranır?Cevap verirseniz sevinirim.. Teşekkürler..
  • Merhaba.Ben şu an celal bayardayım işletme. Seneye 9 eylül yada egeye geçmek istiyorum.Fakat öss puanım 296 küsür birşey.Bu iki üniversitede de öss sınavından aldığın puana dikkat ediyor ve bu senin okuldan aldğının not ortalamasını düşürüyor. Mesela 3,50 den 2,80 yapıyor.E bu da senin girme şansını azaltıyor. Ama öss puanına bakıp bakmadıklarından da emin değilim sizin bilginiz var mı? Sizce oraları yazıp denemeli miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Habercil

evet arkadaşlar soruları olan varsa yardım edebilirim

Yatay geçiş ile ilgili sorularım olacak pm attım.
  • ikinci öğretimde yüzde ona girmek ne demek ve avantajları nedir
  • Anadolu lisesinden anadolu lisesine geçiş varmı yarın 9. sınıfa geçmiş olucam lutfen cevap beklkyorum
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.