Şimdi Ara

Yatay Geçiş Uzmanıyım Sorularınızı Cevaplıyorum (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
292
Cevap
36
Favori
183.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aradığım konu. Tıp diş arasında çok kararsızım.Ösys puanına değil de sadece ortalamaya bakan tıplar hangileri? Soruldu mu bilmiyorum okumadım çoğunu ama şimdi araştırınca çok karışık şeyler geliyo değişmiş olabilir mi diye buraya da sormak istedim.Bi üni için önce ortalamaya bakılır demiş sonra işte tüm şeyler eşitse sıralamaya bakılır falan. Sıralamam 14,6k tıp yazılcak bi sıralama değil ama pişman olmak istemiyorum daha sonra yatay geçiş zor ama istersem elimden geleni yaparım diye düşünüyorum. Böyle bi geçiş yapan varsa alıntılarsa çok iyi olur
  • Ygs2 puanıyla girdiğim (4 yıllık) beslenme ve diyetetik bölümünden mf3 ile alan beslenme ve diyetetik bölümüne geçiş yapabilir miyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

Ben bu sene çok çalışmama rağmen İstanbulda bir devlet üniversitesinde mimarlık için puanım tutmadı. Özel ya da vakıf üniversitelerine kayıt yaptırmayı düşünüyorum.
    1. sınıfta ortalamamı yüksek tutup Mimar Sinan.İTÜ ya da Yıldız Teknik üniversitesine geçme ihtimalim olur mu? Hangi özel üniversiteye kayıt olursam geçişim kesin olur? Özellerden almayacağız derler mi?

Cevabınız İçin Şimdiden Teşekkür ederim..
  • Arkadaşlar ben tm2 de 13bininci oldum marmara hukuk tutmuyor.dokuz eylül hukuka kayıt olsam sonra yatay geçişle marmaraya nasıl geçebilirim kolay mı bir da ygs lys girmem gerekir mi ? teşekkürler bilgi için
  • bykkas B kullanıcısına yanıt
    Neden marmara i.ö. Düşünmüyorsun iatanbul iö de yazabilirsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam İtü mimarlığı geçen seneye göre 100 kişi ile kaçırdım kaçırıcam. Bi ihtimal ilk tercihte girerim. Peki 2. tercihe itü inşaat yazmak ardından sene içinde mimarlığa geçebilme gibi bir hakkım varmı? (açılan kontenjan vb gibi)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Habercil

evet arkadaşlar soruları olan varsa yardım edebilirim

ben dokuz eylül ünüversitesi makine mühendisliği ikinci öğretime giricem büyük ihtimalle birinci öğretim gelmez yatay geçişle 1.öğretime geçmek mümkünmü kaçıncı sınıfta geçilebiliyor?ayrıca yan dalla bilgisayar mühendisliğide okumak istiyorum ama onun 2.öğretimi yok bu durumda not ortalamam yetti diyelim birini sabahtan diğerini akşamdan ortak dersleri 2defa alarakmı okumam gerekir?
  • ben bu yıl lys ye girdim, tıp istiyorum ama puanım istanbula yetmiyo, mecburen şehir dışına gidicem, tekirdağ, düzce falan düşünüyorum.. ama aileme çok düşkünümdür, oralarda yapabilcek miyim bilmiyorum, o yüzden şimdiden yatay geçiş hakkında bilgi edinmek istiyorum, bu konuda hiç bişey bilmiyorum, yardımcı olursan sevinirim
  • Özel mf3 ile alan beslenme ve diyetetikten marmaraya geçebilir miyim?
  • sivas, rize, van bunlar çok kötü tıplar değil, uzak diye fazla tercih edilmiyo, ama iyi üniversiteler, bence bunlara gidebilirsin, bende 13 binlerdeyim, ilk başta senin gibi kararsızdım, iyi bi diş mi yoksa kötü bi tıp mı diye, ama araştırdım, soruşturdum ve artık kesinlikle en kötüsü bile olsa tıp düşünüyorum, ayrıca tıptan tıpa geçiş yapmak daha kolay
  • serjdlsksdla S kullanıcısına yanıt
    benim bi arkadaşım özele gitti, okul birincisi oldu 2.sınıfı devlette devam etti
  • quote:

Orijinalden alıntı: ortadirekmarksist

Neden marmara i.ö. Düşünmüyorsun iatanbul iö de yazabilirsin.

2. öğretim kötüdür ya akşam flan
  • quote:

Orijinalden alıntı: yoshy yosh

sivas, rize, van bunlar çok kötü tıplar değil, uzak diye fazla tercih edilmiyo, ama iyi üniversiteler, bence bunlara gidebilirsin, bende 13 binlerdeyim, ilk başta senin gibi kararsızdım, iyi bi diş mi yoksa kötü bi tıp mı diye, ama araştırdım, soruşturdum ve artık kesinlikle en kötüsü bile olsa tıp düşünüyorum, ayrıca tıptan tıpa geçiş yapmak daha kolay

Sivas ve Zonguldak düşünüyorum ben de baya. Zonguldak da zor ama bakalım artık. Ankaradayım ben de yatay geçişle Ankara düşünüyodum ama Ankara baya zor sadece ortalamaya bakmıyo çünkü. Cerrahpaşa ortalamayla alıyo ama zor baya bide İstanbul da yine uzak bazı zorluklar olcak yine. Çok fark yok en iyiler dışında tıpta deniliyo ama ben bilemiyorum işte hala kararsızım o yüzden Ankara da diş mi tıp mı diye. Dişten soğudum aslında tıp da seviyorum ama eğitim konusunda endişeliyim

• bykkas B kullanıcısına yanıt
    marmara üniversitesinde hukukta 2. ö?retim dersleri gece de?ildir ö?leden sonra yapylyr dersler 13.00 le 20.00 arasy ders saatleri gününe göre de?i?ir.
  • 2 yıllık yatay geçişlerde tercih kabul edilirae obp düşüyomu ve yatay geçiş hakkı 2 yıl mım. 2 yıl yapmayınca geçiş hakkını puanlamı giriliyor

• Habercil H kullanıcısına yanıt
    Türkçe eğitimli üniversiteden ingilizce eğitimli bir üniversitenin aynı bölümüne yatay geçiş yapılabilir mi, şimdiden teşekkürler ?
  • 400 puanla 430 taban puanlı bölüme geçmek imkansız mıdır? Arada 15 bin sıralama farkı var ortalamam yüksek olsa da :(

• Bir vakıf üniversitesinde tam burslu okurken devlet üniversitesine yatay geçiş yapılırsa üniversitenin ücretini ödemek mi gerekir?
  • Merhaba ben beslenme ve diyetetik öğrencisiyim ygs2 ile yerleştim bu yil 3.27ortalama yaptım Allah in izni ile simdi ankara üniversitesine geçmek istiyorum ama benim mf3um cok korunc 50 binlerde ve biliyorsunuz ankara 28 binlerle aliyor. Ankara üniversitesi şartlarını belirtirken 4.madde yurtiçi üniversitelerin aldığı en düşük puandan düşük olmamasi şartı var diyor ben bundan ne anlamaliyim sizce umut var mi :-) ankaraya kadar gidip şansımı denemelimiyim bu arada üniversitenin hangi birimine başvuru yapmamız gerek mesala ben sağlık bilimleri fakültesine mi gitmeliyim şimdiden cok teşekkür ederim hayırlı günler:-)
  • buraya yüzlerce soru yazılmış. kimse cevaplamamış yazmayın arkadaşlar cevaplanmıyor
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.