Şimdi Ara

Yatay Geçiş Uzmanıyım Sorularınızı Cevaplıyorum (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
292
Cevap
36
Favori
183.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    konuyu hortlatmak gibi olmasın ama ben ben bu yıl halkla ilişkiler ve reklamcılık bölümünü kazandım. Ankarada bir devlet üniversitesine geçmek istiyorum fakat bölüm adı olarak halkla ilişkiler ve tanıtım yatay geçişte herhangibir sıkıntı yaşar mıyım cevaplandırısanız çok teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozelde psikoloji okuyorum devlete geçiş yapmak istiyorum bursa mersın veya adanaya.. ÖSYM puanı isteniyor mu? ıstenmıyorsa ortalamam en az kac olmalı?
  • Bu yıl sınıf öğretmenliği 1.sınıftayım ve ve aynı üniversitede farklı bir bölüme not ortalamam ile yatay geçiş yapmak istiyorum.Henüz 1 yarıyıl olduğu için bunu yapamıyor muyum?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Kıbrıs'ta yüzde 50 burslu mimarlık okuyor abim ve aynı bursa ist de özel bi üniye geçmek istiyor ikinci yılı ama 1.sinifta suan nasıl geçebilir notları tam bilmiyorum ama yüksekmis suan ne diyorsunuz
  • Hocam Kıbrıs'ta yüzde 50 burslu mimarlık okuyor abim ve aynı bursa ist de özel bi üniye geçmek istiyor ikinci yılı ama 1.sinifta suan nasıl geçebilir notları tam bilmiyorum ama yüksekmis suan ne diyorsunuz

• Bu soruları çözmeden üniversite sınavına girme !

Üniversite sınavında çıkmış 10 binden fazla soru.
    Ders ve konu konu ayrılmış.
    Her konuda Türkiye'de kaçıncı sıradasın görebiliyorsun.
    Soruların zorluk dereceleri, çözülme oranlarına göre otomatik canlı belirleniyor.
    Sorular öğretici bir sırayla ve zorluk dereceleri hesaplanarak gösteriliyor.
    İster cepten, ister tabletten, ister dizüstünden çöz.
    İster sitenin adresini, iPhone'da 'Anasayfaya Ekle', indirmene gerek kalmadan anında uygulama olsun.
    Her zaman ÜCRETSİZ.
    Bu soruları çözmeden üniversite sınavına girme, çünkü zaten üniversite sınavında çıkmış.

kaplumba.com
    Yorum yok reklam değil, gerisi sana kalmış...
  • Arkadaşlar ben Polis Akademisi 3.sınıf öğrencisiyim. 474 puanla 2008 yılında orta okuldan sonra Ankara Polis Kolejine girdim ve şuan 7.senem.

Yeni çıkan iç güvenlik paketiyle polis akademisi mevcut öğrenciler bile mezun olmadan kapatılıyor. Hakkımızı aramaya çalışıyoruz tabi ki ama vicdan ve akıl tatile çıkmış olacak ki maddeler tek tek içişleri ve meclis komisyonlarında kabul edildi.

Benim size danışmak istediğim mesele şu : Ben üniversite sınavına girmedim. En son 2008 de oks ye girdim ve kolejden akademiye sınavsız geçiş yaptım.

Şimdi Polis Akademisiyle alakalı ict güvenlik paketinde yazan madde şu : "Polis Akademisi (Güvenlik birimleri fakültesi) kapatılacak mevcut öğrenciler YÖK tarafından uygun görülecek üniversitelerin iktisadi ve idari birimler fakültelerine aktarılacaktır" yani yatay geçişle geçip mesela ben 3 sem 3 den devam edicez onu kast ediyo. Hangi üniversite hangi bölüm o meçhul tabi.

Gördüğünüz gibi kanunun ucu çok açık ve geleceğimle ilgili hiç birşey bilmiyorum şuanda.

Size sormak istediğim şu, şuanda akademide ortalamam 3,50 Gazi üniversitesi işletme bölümüne yatay geçişler beni aktarsalar ve 3.sınıftan devam etsem burdaki 3,50 ortalamamla mı devam ederim yoksa 0 dan mı başlarım?

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

• arkeolojiden iibf de bir bölüme geçiş yapılabilirmi ? uluslar arası ilişkiler işletme iktisat falan
  • Ben 2.sinif ekonometri öğrencisiyim bölümde çok zorlnyrum ve değiştirmeyi düşünüyorum başka bir bölüme geçme şansım nedir nasıl yapabilirim örneğin istanbul Üniversitesi ceko uzaktan eğitim e nasıl başvuru yapabilirim

• merhabalar. ben ziraat fakültesi tarımsal yapılar ve sulama bölümü 2. sınıf öğrencisiyim. bildiğiniz üzere ziraat mühendisliği kendi içerisinde farklı bölümlere ayrılıyor. tercih yaparken ziraat mühendisliği olarak değilde bölüm olarak tercih yapıyoruz. ben okudugum bölümden memnun olmamakla beraber yine ziraat fakültesi içindeki zootekni bölümüne geçmek istiyorum. bunun için yatay geçiş yöntemlerinden biri olan merkezi yerleştirme puanıyla geçemiyorum. çünkü ben mf-4 puan türüyle tarımsal yapılar ve sulama bölümüne girdim. zootekni ise mf-2 puan türüyle öğrenci alıyor. benim sınava girdiğim sene mf-2 puan türüm 178 puanda kaldıgından yani barajı geçemediğinden bu yöntemle başvuru yapamıyorum. ziraat fakültesi kendi içindeki bölümlere başka geçiş yöntemleri var mıdır acaba? birde yatay geçiş yapamazsam seneye tekrardan sınava girip yine aynı okuduğum üniversiteyi ve yine ziraat fakültesini ama zootekniyi tercih edip kazanmam durumunda kaçıncı sınıftan başlayacağım? ve bu sekilde tekrar sınava girip zootekniyi kazanırsam muaf olacağım ders sayısı tahminen 19 tane. 1. ve 2.sınıftan alacağım toplam ders sayısı da yine tahminen 10 tane. sizce 3. sınıftan mı baslarım? birde muaf olacağımı düşündüğüm derslerin çoğunu ben kendi bölümümde 3 kredi olarak aldım fakat zootekni bölümünde çoğu 2 kredi. muafiyet konusunda sıkıntı yaşar mıyım bu hususta? cevaplarsanız çok sevineceğim. teşekkürler hoşça kalın.

• Merhaba, benim merak ettiğim şu; önce kurumlar arası yatay geçiş sonra da geçtiğimiz kurumda ÇAP yapmamız mümkün müdür? Bunun hakkında bir fikrini var mı?

• aynı üniversitenin farklı bölümüne yatay geçiş yaptığım zaman kyk yurt ve bursunda sıkıntı çıkar mı?
  • merhaba ben ege myo mobilya dekorasyon öğrencisiyim.

bu yıl 1. sınıfı 2.45 not ortalaması ile bitirdim. araştırmalarım sonucunda 2 şekilde yatay geçiş yapabileceğimi öğrendim ve şansımı denemek istiyorum. mimar olmayı çok istiyorum iç mekan tasarımından mimarlığa geçiş var, mobilya dekorasyondan entas iç mimarlık üretim mühendisliği vb bölümlere geçiş var. mimarlığa geçiş yapabileceğim bir ön lisans programına geçiş yaparsam 1 senem boşa gider mi malum bağzı bölüm dersleri farklı.?? bir de merkezi yatay geçiş tercihimle mimarliğa yani lisans programına geçiş yapabilir miyim?? geçen seneden puan türü yazılı olmayan 4 üniversite var malum kıbrıs da 1 kaç üniversite ve hamdullah emin paşa alanya üniversitesi. ben mimar olmayı çok istiyorum fakat elimden geldiğince sene kaybı yaşamak istemiyorum. torpil falan dönüyormuş diye okudum bağzı sayfalarda nasıl oluyor hiç bir fikrim yok

• kocaeli üniversitesi mimarlık bölümüne geçiş yapmak için ortalamanın ne kadar olması gerekir tahminen?
  • Habercil H kullanıcısına yanıt
    ben farklı bir unıversıtenin insaat muhendisliginden baska bir üniversitenin mimarlıgına gecmeyı dusunuyorum yapabilir miyim? yardımcı olur musunuz
  • ben yetenek sınavıyla resım bolumu okudum ıkı dersım dc ama kaldı yazıyo ortalama 2,52 yatay gecıs yapabılme sansım var mı yuzluk degerı 70,4

• Cerrahpasaya yerlesip memnun kalmazsam egeye gecebilir miyim

• Öncelikle Merhabalar. Ben 5sene Okan üniversitesi işletme ing. okudum ve şimdi giriş yaptıgım yılın öss puanına göre başka bir özel okul ve bölüme başvuru yaptım . Başvurdugum üniversitelere 2009 giriş puanıma ve onların puanına göre uyuyor başvuru yaptıgım üniversiteler Beykent üniversitesi , İstanbul Ticaret üni. ve Başkent üniversitesi. Başkent üniversitesi kesin olucak gibi fakat sizce diger ikisine kabul şansım nedir ve özel üniversiteler olduğu için rahatça kabul edılırmı ?
  • merhaba ben inşaat mühendisliği okuyoru gazi üniversitesi inşaat mühendisliğinden yerleştiğim sene içersindeki puanıdan düşük taban puanlı bir okulda inşaat mühendisliğine yerleşebilir miyim?
  • Tm 3 390 aldım.
    Bu sene devlet hukuklar 391 puanla aldılar.
    Yarı burslu özel bir üniye yerleştim.

Ortalama kasıp başka bir okula geçebilir miyim ?
    Kaç ortalama yapmalıyım ?
    Yalova hukuk-Süleyman Demirel hukuk-Kırıkkale iö hukuk-Vs vs 400 puana kadar olan yerlere geçmeyi düşünebilrim.
    Sizce zor mu ?
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.