Şimdi Ara

Yatay geçiş ve KYK çıkmazı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
3.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, Konya'da okuyorum ve Ankara'ya yatay geçiş yapmayı düşünüyorum(GANO ile). Fakat yatay geçiş sonrası KYK yurt konusunda çıkmazdayım.

Konya'da hâlihazırda yurtta kalıyorum ve farklı bir ildeki KYK'ya nakil konusunu araştırdım. Yurt hizmetleri yönetmeliğinde de KYK'nın resmi web sitesinde nakil işleminin gerçekleşmediği yazıyor. Yine doğrulamak için ise KYGM'yi arayarak vatandaşlık temsilcisi ile görüştüm ve orada konuştuğum memura durumu, yanlış anlaşılmaya açık olmayacak şekilde izah ettim ve nakil yapılabileceğini söyledi. Birkaç kez daha doğrulattırdım. Yönetmelikte beklenen bir değişiklik mi var da acaba bu yanıtı aldım bilmiyorum. Konuştuğum memur ise gencizbiz üzerinden nakil başvurusunda bulunabiliyorsun dedi fâkat sadece Konya içindeki yurtlara başvurabiliyorum.

Onun dışında varsayalım ki yurt nakli söz konusu değil ve yine araştırmama göre ara sınıflar için (yatay/dikey geçiş vs.) KYK yurduna İLK DEFA başvuranların başvurusundan sonra bir yurt başvurusu açılması söz konusuymuş.

Ayrıyeten Konya'da yurt başvurusunda bulunurken ebeveynimin +%40 engel durumuna sahip olma belgesini göstererek ÖNCELİKLİ sırada kazandım ve kayıt oldum.

1) Ankara gibi bir yerde ara sınıflar için ayrılan kontenjanlarda yerleşme ihtimalim sizce nedir? +%40 üstü ebeveynin engel durumu bu başvuruda asil olarak yurt kazanma ihtimalime nasıl yansır?

2) Onun dışında yatay geçişimiz kabul oldu ve kayıt yaptırdık, yurt kaydımızı sildirdikten sonra İLK YAPILAN KYK BAŞVURULARINA, ara sınıf olarak başvurma imkanımız var mı? Bir yerde başvurulabildiğini okumuştum ondan dolayı soruyorum.

Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.

• +up

• Hocam ben de yatay geçiş yapacağım bu sene ben kendi yurdumu arayıp konuşmuştum bana geçiş yaptığım ildeki il müdürlüğüne dilekçe verip yurt kaydımı geçtiğim ile aldirmami söylediler,sonradan yerleşememe gibi bir durum olur mu bilmiyorum,sizin engelli raporu dolayısıyla öncelik hakkınız olur bazı yurtlar bölüm bazında da öncelik tanıyorlar mesela bizim tıp fakültesinde kyk yurduna başvurup başvurusu kabul olmayan görmedim ben,bir de eğer kizsaniz yurda yerleşmede öncelikli oluyorsunuz diye biliyorum,kız öğrencilerden yurda yerlesemeyen olmaz genelde.

• quote:

Orijinalden alıntı: yks83571

Hocam ben de yatay geçiş yapacağım bu sene ben kendi yurdumu arayıp konuşmuştum bana geçiş yaptığım ildeki il müdürlüğüne dilekçe verip yurt kaydımı geçtiğim ile aldirmami söylediler,sonradan yerleşememe gibi bir durum olur mu bilmiyorum,sizin engelli raporu dolayısıyla öncelik hakkınız olur bazı yurtlar bölüm bazında da öncelik tanıyorlar mesela bizim tıp fakültesinde kyk yurduna başvurup başvurusu kabul olmayan görmedim ben,bir de eğer kizsaniz yurda yerleşmede öncelikli oluyorsunuz diye biliyorum,kız öğrencilerden yurda yerlesemeyen olmaz genelde.

bilgisayar mühendisliği okuyorum hocam, verdiğin bilgi için teşekkür ederim.

Ankara KYK il müdürlüğüne ait bir iletişim bilgisi bulamadım hocam, bilginiz var mı nerede bulabileceğim hakkında? yoksa gençlik spor bakanlığını mı aramam gerekiyor?

• hocam sorularınızın cevaplarını tam olarak bilmiyorum fakat bildiğim kadarıyla yurt kaydı nakletme,geçirme/aktarma vb. şeyler yapılmıyor yatay geçişte ( aynı şehir içindeki farklı ünilere geçişte olabilir, farklı şehre gitmekten bahsediyorum )

yani siz üni okuduğunuz şehirdeki yurdunuzdan memnun olmayıp başka bir yurda geçiş yapmak isterseniz nakil başvurusu yapabiliyorsunuz, bu olan bir şey fakat başka bir şehirdeki yurda nakil olmuyor diye biliyorum.

kyk yurdunda kalıp yatay geçiş yapan bir arkadaşım yatay geçişle hak kazanıp kaydını üniversiteye yaptırdıktan sonra eski okulundaki yurt kaydını sildirmişti ve yatay geçişliler için açılan kyk başvurusu tarihini bekleyip başvurmuştu. Tabi o başvuru tarihi gelene kadar okul çoktan başlamıştı ve kyk yurtlarında misafir öğrenci olarak kaldı bu esnada.

başvurular bitti, yurt sonuçları açıklandı. Zaten misafir olarak kaldığı yurt çıkmıştı ona, hemen kendi odasına taşıdı eşyalarını devam etti yoluna.

bu şekilde yaptı o yani, başka türlü nasıl olur bilmiyorum hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I can finally sleep -- 15 Temmuz 2023; 18:31:29 >

• I can finally sleep kullanıcısına yanıt

hocam, arkadaşınız hangi şehire yatay geçiş yapmıştı?

asil mi yedek mi kazandı, yedek iken kazandıysa ilk yedek sırası kaçtı acaba? asil ise herhangi bir öncelik durumu var mıydı?

• cyberdeniro C kullanıcısına yanıt

uludağa geçmişti hocam, asildi.

öncelik durumu vs. bilmiyorum, olacağını pek sanmıyorum

• +up bazı arkadaşlarımızın yatay geçiş ile ilgili soruları cevap bulabilir, bilgisi olan konuya bekleniyor   

• +up

• Hocam emin değilim ama teknik olarak herkese açılan ilk başvuruya başvurabilirsiniz ama birçok okulda geçiş başvurularının sonuçlanma ve kayıt tarihleri ilk başvuru tarihinden sonraya denk geliyor bu yüzden yatay dikey geçiş gibi durumlar için açılan ek başvuruya başvurmanız gerek.

Yatay geçiş kontenjanı üzerinden değil de ilk başvuruyla ara sınıf olarak başvurursanız sıra çok yavaş ilerliyor geçen sene bu durumdaki bir arkadaşıma çıkması dönem sonunu bulmuştu ama özel durumunuz sıranızı etkilermi bilgim yok

Yurtlarda yatay/dikey geçiş vs durumlular için ek kontenjan ayrılıyor bu yüzden ek başvurululara direkt çıkıyor diye biliyorum yani ilk başvuruyla başvuranlar gibi sıra beklemiyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jiaosuen -- 27 Temmuz 2023; 18:6:42 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.