Şimdi Ara

Yatay Geçiş Yapabilir Miyim? Zor Mudur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği kazandım. İlk sene sonunda başka bir okula geçiş yapmak istiyorum.

Yatay geçiş koşullarına baktığımda çoğu üniversite YKS puanının yüzde 60 veya yüzde 70'ini alıyor. Bu durum ne kadar etkiler? 30 puan üstümdeki bir okula geçiş yapmak hayal midir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hayırlı olsun, değil bence. Ama ortalamanızı yüksek tutmanız şart

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Geçen senelerin yatay geçiş sonuçlarını sitelerinde paylaşmışlarsa incelemekte fayda var.

• achilles102030 kullanıcısına yanıt

derslere gidip not tutması da çok önemli

• Hayal değil hocam, sıralama veya puanınıza göre aşırı bir zıplama yapmak mümkün olmayabiliyor ama söylediğiniz şey oldukça mümkün.

Derslerinize düzenli çalışın. Ortalamanızı tutabildiğiniz kadar yüksek tutmaya çalışın. Geçmek istediğiniz okulun yatay geçiş yönergesini, geçmiş yılın başvuru ilanını vb. okuyun ve yayınlanıyorsa geçmiş yılın sonuçlarına göz atın.

• sayısalda farklı değil mi bu durum hocam

30 puan fark olan bir bölüme geçmek imkansız gibi geliyor bana (sayısal için) çünkü sıralama farkı çok fazla

• Hocam baktım da bu yüzde 70 ortalama işi çok etkiliyor be. Giren kişilere baktım bazı okullarda 4 ortalama ile bile geçiş yapmam imkansız. Anadolu Üniversitesi ve Ege Üni ise kendi sınavını yapıyormuş

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yatay geçiş mi Erasmus mu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Baktım hepsine. Ortalama mevzusu tamam ama yüzde yetmiş çokmuş. Yine de birkaç okul kendi sınavını yapıyormuş

• Zordur ama 3.5 ortalama ile mümkündür.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam malum her yıl puan ve sıralamalar değişiyor.

Dediğinizin doğru olma ihtimali de oldukça mümkün. Çoğu okul, yatay geçiş başvurusunda nasıl değerlendirilme yaptığını açıklar ve bir önceki yılın sonuçlarını puanlarla ortalamalarla yayınlayan okullar var. Sonuçlara bakılarak kimlerin hangi puanla nereden geldiğine bakılarak yorum yapılması en iyisi olur

• Baktım da sonuçlar listesine çok zor imkansıza yakın. Hem benim bir sene zorunlu hazırlığım var. Hazırlık sonunda da geçiş olmuyor.

Bakacağım hazırlık sonu orayı sevmezsem sonraki sene YKS'YE girerim yani 2024 senesinden bahsediyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.