Şimdi Ara

Yatay Geçişle İlgili Önemli Soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben yatay geçiş yapmak istiyorum ve 2 sorum olacak.İstediğim üniversitenin ortalama isteği 2. Ben yaz okulu sonunda o ortalamaya ulaşabilirim ancak bizim okulun yaz okulu bitiş tarihi,istediğim üninin başvuru tarihinden sonra bunun için birşey yapabilir miyim? 2. sorum da yatay geçiş için hiç müracaat olmazsa ortalama şartına bakılır mı?

• Hangi okula başvurcaksınız merak ettim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • zedge08 kullanıcısına yanıt
    beykentten düzce üniye
  • - 2.00 ortalama ile bahsedilen, başvuru yapabilmeniz için minimum 2.00 ortalama olması gerektiğidir. Bu ortalamayla kazanıp kazanamayacağınız, sizinle beraber başvuran kişilerin ortalamasına göre değişkenlik gösterir. 2.00 ortalama ile kazanabilir, 3.30 ile kaybedebilirsiniz de. Önce burayı belirteyim.

- Başvuru tarihlerinin bittiği andan itibaren hiçbir şey yapamazsınız. Mevzuata aykırı.

- Hiç müraacat olmasa bile ortalama şartına bakılır. YÖK yönetmelikleri de bu şekilde.

- Ortalama ile geçişin dışında, merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş yapabilme imkanı getirdi YÖK. Ortalamaya vs. diğer kriterlere bakılmaksızın bu imkanı kullanabilirsiniz. Bu imkanın kullanılabilmesi için; ÖSYS'yi kazandığınız yılda aldığınız yerleştirme puanının, geçmek istediğiniz Üniversitenin ilgili bölümünün taban puanına eşit veya o taban puanından fazla olması gerekmekte. Örn: Diyelim ki 2013 yılında ÖSYS ile X bölümünü kazandınız. 300 puan aldınız. Eğer, geçmek istediğiniz okulun X bölümünün o yıl sonundaki ösys ile belirlenmiş taban puanı 300'den az ya da 300'e eşitse geçiş yapabilirsiniz. Ama, siz 300, geçmek istediğiniz okul 301 puan ise bu mevzuattan yararlanıp yatay geçiş yapamazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MLoveR -- 28 Şubat 2014; 2:15:16 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    XX
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.