Şimdi Ara

Yatay geçişte burs değişir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
8.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler üniversite değiştirmek istiyorum, şuan %75 burslu güzel bir okulda okuyorum. tam burslu girebileceğim başka bir üniversite oldum, ona geçersem burs durumum nasıl olur? %75 devam mı? Yoksa %100 mü?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yatay Geçişte Burs Değişimi

Yatay geçiş, bir öğrencinin farklı bir yükseköğretim kurumuna veya farklı bir programa geçiş yapmasıdır. Bu geçiş sırasında, öğrencinin burs durumunda değişiklikler olabilir.

Tam Burslu Yatay Geçiş

Bazı üniversiteler, akademik başarı veya özel yeteneklere sahip öğrencilere tam burslu yatay geçiş imkanı sunar. Bu burslar, öğrenim ücretlerini, barınmayı ve diğer masrafları karşılayabilir.

50 Burstan Tam Bursa Geçiş

Bazı üniversiteler, yatay geçiş yapan öğrencilere %50 burs verebilir. Öğrenciler, akademik başarılarını sürdürdükleri takdirde bu bursları tam bursa yükseltebilirler.

Yatay Geçişte 75 Burs Veren Üniversiteler

Türkiye'de, yatay geçiş yapan öğrencilere %75 burs veren çok sayıda üniversite bulunmaktadır. Bu üniversitelerin listesini ilgili kurumların web sitelerinden veya Yükseköğretim Kurumu (YÖK) gibi resmi kaynaklardan edinebilirsiniz.

Yatay Geçişte Tam Burs Veren Üniversiteler

Bazı üniversiteler, yatay geçiş yapan öğrencilere tam burs imkanı sunmaktadır. Bu üniversitelerin listesini ilgili kurumların web sitelerinden veya YÖK gibi resmi kaynaklardan edinebilirsiniz.

Yatay Geçişte Burs Veren Üniversiteler

Türkiye'de, yatay geçiş yapan öğrencilere burs veren çok sayıda üniversite bulunmaktadır. Bu üniversitelerin listesini ilgili kurumların web sitelerinden veya YÖK gibi resmi kaynaklardan edinebilirsiniz.

Burslu Bölüme Yatay Geçiş

Bazı öğrenciler, burslu bir bölüme yatay geçiş yapabilirler. Bu geçiş için gerekli koşullar üniversiteden üniversiteye değişebilir.

Yatay Geçişte 100 Burs Veren Üniversiteler

Türkiye'de şu anda yatay geçiş yapan öğrencilere %100 burs veren bir üniversite bulunmamaktadır. Ancak bazı üniversiteler, akademik başarı veya özel yeteneklere sahip öğrencilere tam burs imkanı sunmaktadır.

Yatay geçiş yapmayı düşünen öğrencilerin, ilgili üniversitelerin web sitelerini ziyaret ederek burs imkanları hakkında detaylı bilgi almaları önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Merkezi yatay geçiş yaparsan %100 burslu olabilir. Çünkü sıfırdan kazanmış gibi başlıyorsun diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nessqwe

Merkezi yatay geçiş yaparsan %100 burslu olabilir. Çünkü sıfırdan kazanmış gibi başlıyorsun diye biliyorum.

O nasıl oluyor hocam? Ben çimdi bölüm ve okul değiştirirsem fark eden nedir? Sadece okul da fark eden nedir?

• Hocam sanırım demeye çalıştığınız şey şu. Ben A üniversitesine %75 burslu gidiyorum ama meğerse B üniversitesini yazsaymışım %100 burslu olacakmışım. Şimdi B'ye yatay yaparsam %100 alır mıyım? Şöyle diyeyim iki yatay şekli var biri merkezi yatay geçiş diğeri de not ortalaması ile Ben de geçen sene tam burslu girebileceğim bir üniversiteye yatay yapmak istedim ama bırakın tam bursu veya %75 bursu direk ücretli kabul ederiz dediler. Yani yatay yaparsanız puanınız tam bursa yetse de ücretli olarak alacaklardır. Ha kontenjan açıktadır gider konuşursunuz veya tanıdık sokarsınız tam burslu alırlar çünkü oralar ticarethane. Ama kalkıp direk sorup soruşturmadan ve anlaşmadan yatay yapmayın. İster merkezi olsun ister not ortalaması ile her şekilde para almak öncelikleri
  • quote:

Orijinalden alıntı: Herina

Hocam sanırım demeye çalıştığınız şey şu. Ben A üniversitesine %75 burslu gidiyorum ama meğerse B üniversitesini yazsaymışım %100 burslu olacakmışım. Şimdi B'ye yatay yaparsam %100 alır mıyım? Şöyle diyeyim iki yatay şekli var biri merkezi yatay geçiş diğeri de not ortalaması ile Ben de geçen sene tam burslu girebileceğim bir üniversiteye yatay yapmak istedim ama bırakın tam bursu veya %75 bursu direk ücretli kabul ederiz dediler. Yani yatay yaparsanız puanınız tam bursa yetse de ücretli olarak alacaklardır. Ha kontenjan açıktadır gider konuşursunuz veya tanıdık sokarsınız tam burslu alırlar çünkü oralar ticarethane. Ama kalkıp direk sorup soruşturmadan ve anlaşmadan yatay yapmayın. İster merkezi olsun ister not ortalaması ile her şekilde para almak öncelikleri

Evet demek istediğin buydu hocam. Şaşırmadım, yine torpil yine para. Bıktım lanet olsun

• yine de gidip bir sorun derim ben ısrarcı tavırda olursanız ve üniversite büyümeye çalışan bir üniversite ise alabilirler
  • quote:

yine de gidip bir sorun derim ben ısrarcı tavırda olursanız ve üniversite büyümeye çalışan bir üniversite ise alabilirler

Hocam zaten gitmek istememin öncelikli nedeni maddiyat. Ailemin durumu yok, e bende işsizim. Zaten şuanki okuldan da eğitim konusunda memnun değilim, hocalar falan bildiğin lise 5. Bakalım araştıracağız artık.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Inşallah en kısa sürede çözüm bulabilirsiniz hocam. Üniversitede not ortalamasında ilk 3e girince tam burs olma gibi seçenekler varsa o da çözüm olabilir belki

• quote:

Inşallah en kısa sürede çözüm bulabilirsiniz hocam. Üniversitede not ortalamasında ilk 3e girince tam burs olma gibi seçenekler varsa o da çözüm olabilir belki

Bir kaç okulun sitesine baktım burs kesiliyor kendi burslarını veriyor %10 gibi komik rakamlar. Sağolun hocam iyi dilekleriniz için şuan kaldığım okulda devam etmek en doğrusu sanırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.