Şimdi Ara

Yatay petek, dikey olarak kullanılabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
6.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar evimde küçük bir tadilata gideceğim.
    oda bulunan 60*120cm lik YATAY duran eca marka peteği, DİKEY olarak kullanabilir miyim?

çalışmasında herhangi bir problem yaşar mıyım?

teşekkürler...

peteğin özelliklerini belirten link:
    http://www.ecasanalmarket.com/eca-sanal-market-eca-standart-panel-radyator-yukseklik-600mm/274-eca-standart-panel-radyotor-pkkp-600x1200mm.html

• hiç denemedim biraz ilginç bi soru oldu bu yapı olarak düşününce sıkıntı olmaz bence.. çapraz bağlarsan tabii..
  • quote:

Orijinalden alıntı: turgay_lermi

hiç denemedim biraz ilginç bi soru oldu bu yapı olarak düşününce sıkıntı olmaz bence.. çapraz bağlarsan tabii..

teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: turgay_lermi

hiç denemedim biraz ilginç bi soru oldu bu yapı olarak düşününce sıkıntı olmaz bence.. çapraz bağlarsan tabii..

Mantıklı
  • Maşallah herkes mantıklı bulmuş. . Petekten odaya ısı transferi olabilmesi için, hava akımı gerekir. Petek içindeki boşluklar bu hava akımını sağlar. Isınan hava petek içinde yukarı doğru hareket ederek, soğuk havanın petek içine girmesini sağlar. Bu hava ısınarak yukarı çıkar ve döngü devam eder. Peteğin deliklerini kapatın bakalım ısınabilecek misiniz?.

Ha peteğin deliklerini kapatmışsın, ha peteği dik yerleştirmişsin. Hava akımı olmadan ısı transferi olmaz. İlla da dik yerleştirmek zorundayım derseniz, peteğin deliklerine düşük güçlü bir kaç fan koymanız gerekir. Bilgisayar fanı gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanemmii

Maşallah herkes mantıklı bulmuş. . Petekten odaya ısı transferi olabilmesi için, hava akımı gerekir. Petek içindeki boşluklar bu hava akımını sağlar. Isınan hava petek içinde yukarı doğru hareket ederek, soğuk havanın petek içine girmesini sağlar. Bu hava ısınarak yukarı çıkar ve döngü devam eder. Peteğin deliklerini kapatın bakalım ısınabilecek misiniz?.

Ha peteğin deliklerini kapatmışsın, ha peteği dik yerleştirmişsin. Hava akımı olmadan ısı transferi olmaz. İlla da dik yerleştirmek zorundayım derseniz, peteğin deliklerine düşük güçlü bir kaç fan koymanız gerekir. Bilgisayar fanı gibi.

sağdan soldan hava akımı olmazmı? ozaman peteklere normal halindede fan takalım..

• turgay_lermi T kullanıcısına yanıt
    Sayın turgay siz hiç yanan bir mangalın üstüne soba borusu koydunuz mu? Isınan hava borudan yukarı çıkarken aşağıdan nasıl soğuk hava çektiğini bilir misiniz? Hava sirkilasyonu kendiliğinden oluşur. Mangal içinden geçen havanın arttığını da mangalın çıldırmasından anlarsınız. Şimdi aynı boruyu mangal üzerinde yatay koyduğumuzu düşünelim. Hadi cevabı da siz verin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yatay geçiş nasıl oluyor?
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanemmii

Sayın turgay siz hiç yanan bir mangalın üstüne soba borusu koydunuz mu? Isınan hava borudan yukarı çıkarken aşağıdan nasıl soğuk hava çektiğini bilir misiniz? Hava sirkilasyonu kendiliğinden oluşur. Mangal içinden geçen havanın arttığını da mangalın çıldırmasından anlarsınız. Şimdi aynı boruyu mangal üzerinde yatay koyduğumuzu düşünelim. Hadi cevabı da siz verin.

abi mangalla ne alakası var. ozaman mangalıda dikey şekilde koyarsak yine borudan yukarı sıcaklık çıkar. tekrar söylüyorum ben hiç denemedim ama mantıken baktığım zaman hatta daha iyi olur diye de düşünmüyor değilim çünkü petek üst kısmından sıcaklık verirken alt kısmı zemin engeline takılıyordu artık bu sorunda kalkacak ortadan. bu faktörle artısı bile olabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.