Şimdi Ara

Kasa dik mi taşınmalı yatay mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arabayla bir yerden bir yere uzun yol taşıyacağız. Geçen dik taşıdım ekran kartının bir kablosu çıkmıştı. Taktım sorunsuz oldu. Ama soketlerin vs gevşemesinden korkuyorum. Özellikle ekran kartı diken sıkıntılı olur giib. Yatay mı taşıyalım bu sefer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• vidası düzgün takılıysa, dik/yatık fark etmez.
  • Yatay taşımak daha mantıklı. Dik taşıma esnasında ekran kartı ve varsa kule tipi soğutucu titreşimden dolayı zarar görebilir veya anakarta zarar verebilirler diye düşünüyorum.

Firmalar hazır sistemleri kargoya verirken ekran kartını ayrı gönderiyorlar. Ekran kartını çıkartıp ayrı taşımayı da değerlendirebilirsiniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yatay

• Ekran Kartını sök kutula sonrasında nasıl taşımak istiyorsan taşı. (aşırı büyük işlemci soğutucun yok ise.)
  • Yatay taşınmalı hele ki ağırlığı 1 kg olan kule tipi soğutucunuz varsa direk sökün. Ben hava soğutmayı daha sorunsuz buluyorum. Ama bu iyi kule tipi soğutucular çok ağır. Anakarti bir süre sonra yamultuyor

• Yatay taşımak daha mantıklı. Sokete yada porta ağırlık yapmayacağı gibi devrilip zarar görmesi riskini de büyük ölçüde azaltmış olursunuz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yatay taşınması daha mantıklı, anakarta baskı yapacak kartlar ve cpu soğutucusu sallanma ve titreşim çok olursa zarar verebilirler. İdeal olansa, sistemi söküp sonradan tekrar toplamaktır.
  • En mantıklısı ekran kartını söküp yatay taşımaktır. İşlemci soğutucusu büyük ise onu da sökmek mantıklı olur.

• Ekran kartını söküp kutusuna koyun, o şekilde taşıyın. Eğer işlemci soğutucu çok ağır ise onu da sökün.
  • kasanın yan yatırılması birçok sorunu çözecektir.

• Yatay taşırsan dayanıklılığı artar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • en sağlıklısı ekran kartını söküp, yatay taşımak hocam. Ha, yok ben riski severim bi ekran kartı parası daha veririm diyorsanız tabi orası başka.
  • Su soğutma var ise yatay dik farketmez ama hava soğutma var ise yatay taşımanı tavsiye ederim anakartı güvence altına almak adına. Tedbiri elden bırakmamak adına ekran kartını sökmen yararına
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.