Şimdi Ara

Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU] (550. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir (3 Mobil) - 8 Masaüstü3 Mobil
5 sn
15.644
Cevap
745
Favori
785.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
38. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 548549550551552
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TheLordOfTheGames

DIA, SPY, QQQ var midasta yazdığınız sırayla. Endeks fonları algoritmayla yönetilir otomatik, aktif yönetilmez. Ha risk alırım dersen biraz üstlerde Özbeyin önerdiği kaldıraçlı nasdaq fonu falan var onlara bakabilirsin ama ben önermiyorum kaldıraç

Tefas fon öneriniz var mı?

• DHTech D kullanıcısına yanıt
    Amerikan hisselerine yatırım yapan diyorsanız ben yapı kredinin YAY fonunu alıyordum bir aralar yabancı teknoloji endeksi gibi düşünebilirsiniz. Fakat çok iyi performans göstermedi açıkçası doğrudan amerikan borsasından almaya başladım o yüzden üstte saydığım endeks fonlarını.

BIST olur derseniz üstte bahsettiğim DDA güzel gidiyor. YTD

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TheLordOfTheGames kullanıcısına yanıt

geçen gün bunun muhasebesini yaptım işte sonuç

YAY fonu ocak 2004 Eylül 2024 e kadar %8434 sağlamış.

aynı süre zarfında dolar/tl ise %2206 yükselmiş.

Yani YAY fonu 20 yılda %384 dolar bazlı getiri sağlamış.

lakin nasdaq 100 ETF fonu aynı zaman zarfında dolar bazlı %810 getiri sağlamış.

peki bu devasa farkın ana sebebi nedir? tabiki YAY fonun yüksek fon yönetim komisyonları . 1 yıllık %3,5 yönetim komisyonunu hiç önemsemeyiz ama bu önemsemediğimiz komisyonlar 20 yıllık çok uzun zaman zarfında devasa farklara sebep olabiliyor işte gördüğünüz gibi.

• ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Eline sağlık, ben nedense geçen yazdığında YAS diye okumuşum hep neden koç grubuyla karşılaştırdı diyorum, şimdi jeton düştü.

Amerikan borsasından alınca vergi beyanı yapmak gerekecek ordan biraz kar azalır ama yine de uçurum var harbiden.

• reguse kullanıcısına yanıt
    çok sık alım satım yapmıyorsanız midas yeterli bence. komisyon onbinde4 çok yüksek değil. aylık herhangi bir ücret de yok. nakit (veya t+2) varsa 7/24 bankaya da çekilebiliyor

Yönetim ücreti düşük performası yüksek alternatif fon var mı?

• DHTech D kullanıcısına yanıt

Var IRT fonu.

IRT 1 şubat 2022 DEN BU GÜNE %287 artmış

YAY fonu ise 1 şubattan bugüne %%182 artmış

IRT nin komisyonu %1,95

YAY ın komissyonu %3,25

şimdi denecekki neden 1 şubat 2022 den başlattın çünkü IRT fonu 22 ocak 2022 de açılmış. daha veri yok.

• IPB çimento faciasına rağmen %0,36 yükselmiş.

ben zarar bekliyordum

• kph 1,82
    ıpb 0,36
    kpa 1,31
    ıhk 1,55
    gtm şow yapmış 2.32

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üstte dün akşam bahsettiğim DDA 3.93% kar yazmış, şu sıralar bankacılık tarafına şans vermek lazım

• sizce kur yılı nerelerde kapatır? fitch yıl sonunda dolar için 36 öngörüsünde bulunmuş. 38 istiyordum şimdilerde 37 lere de razıyım. en nihayetinde dolar bazında kazanç her şeyden önemli ama adamlar resmen 34.10a çekiç attı. bir tık rahatsız ediyor çünkü yatırımımla mevduat faizi arasındaki fark daha da açılsın istiyorum. ilk günden beri kıyaslama yapmadan edemiyorum. sizde de var mı bu huy bilmiyorum ama önde olmak negatif reel faiz ortamında psikolojik de olsa rahatlatıyor. biliyorum dolar/tl analizi yapmak pek mümkün değil ama yılın son çeyreğine girerken nerelerde kapatacağını düşündüğünüzü merak ediyorum

Bankalar kurtardı yoksa sonu felaketti.

• aaacil.yemek A kullanıcısına yanıt
    Euro 38.25 mesela belki yarın belki yarından yakın 40 olur dolar sadece bizde değil dünyada da biraz manipüle ediliyor bence şuan altın en güvenilir gösterge dolar kasımda faiz indirirlerse 38 indirmezlerse 36-37 kapatır ama her senaryoda 2025 ilk çeyrek 40 lira ve üstü

• hipoallerjen H kullanıcısına yanıt

IIE - %5 yazmış dün. zararım gün geçtikçe büyüyor. ne yapıcam bilmiyorum.

• timsahhh kullanıcısına yanıt
    BSOKE ilk -5% yazdığı günden beri burda konuşuyoruz hocam siz bu vakte kadar niye elden çıkarmadınız o fonu?

basiretim bağlandı en tepeden girdim. ilk günden zarar yazınca çıkamadım haliyle.

her geçen gün zarar daha da büyüyünce elim kolum bağlandı kol kesemedim.

allahtan acil ihtiyacım yok. ama toparlanır mı onu bilmiyorum?

• timsahhh kullanıcısına yanıt
    Hocam ben çıkın derim eğer çok üzecek bir zarar yoksa. O 2 çimento hissesi uzun bir süre toparlamaz gibi duruyor. Ha onları bir şekilde atıp diğer hisselerle kurtarırlarsa bilemiyorum ama kısa zamanda olacak iş değil bence.

• dünya gazetesi
    KAP'a açıklama yapıldı: Tüpraş temettü kararını açıkladı
    https://www.dunya.com/finans/haberler/borsa/kapa-aciklama-yapildi-tupras-temettu-kararini-acikladi-haberi-747427

150,000 TL almıştım.

27,700 TL zarar şu anda.. :(

• 
Sayfa: önceki 548549550551552
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.