Şimdi Ara

Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU] (570. sayfa)

6 Kayıtlı Üye (3 Mobil) ve 18 Misafir (2 Mobil) - 19 Masaüstü5 Mobil
5 sn
14.737
Cevap
726
Favori
735.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
6. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 568569570571572
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hem alacağınız risk düşük olacak hem kazancı yüksek olacak, üzgünüm öyle bir şey yok diye biliyorum. :)

Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guzelyali -- 14 Ekim 2024; 11:7:56 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Guzelyali kullanıcısına yanıt

teşekkürler her ikiside aynı dünyada yok biliyorum sadece az riskli ürün bakmıştım

• Gzn fonu hisse tutmak zorunda değil borsa düşüşteyken hisseleri satıp bekleyemez mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PPF ( GTL ) ile Mevduat ( oran %49 ) 14 günlük karşılaştırma ;

Örneğin ; 2.100.000 TL - 32 gün - %49'dan - 30/09/2024 'te bağlasaydım günlük getirisi NET : 2.600 TL idi

14 günlük NET : 36.400 TL

PPF 'de 14 gün NET : 36.016 TL ( Fon : GTL )

yorumlar sizde ...

• Bu konuya yazmayacağım diye kendime söz vermiştim ama

gelen onlarca özel mesaj ve insanların borsadan mağdur olmasından dolayı bir bilgilendirme mesajı atmak şart olmuştur

Borsa'da olası senaryolar

özetle

1. Endeksin 8695-8563 puan bandı altına sarkmadan yukarı dönmesi
    2. Endeskin 8695-8563 puan bandının da altına kayması halinde, ve SATIŞ BASKISINdan bir türlü kurtulamadıkÇA/satış baskısı sürdükÇE (IF/THEN); İlerleyen dönemde, Endeksin, maalesef, 7200lere kadar gerilemesi tehlikesi/endişesi,
    3. Endeksin 8695-8563 puan bandının da altına sarkması, ama kısa vadede gözlenen satış baskısından, 7200lere kadar falan gerilemeden, XXXXX gibi bir ara noktada, dip yaparak, yönünü yukarı çevirmeyi başarması

Şu AN için, (yani yarın, Haftanın son işlem günü için), üstte, 9080 puan seviyesi önemli.. Altta da, "8695-8563 puan seviyesinin hemen üzerinde 88XX-87XX puan bandında", bir dip oluşturup oluşturmadığı önemli, diye düşünüyorum

Endekste 7200 riski vardır teknik olarak görmeden anlamadan bilmeden alım yapmayın...

2020 Mart - 2024 Temmuz arasındaki 50 aylık trendin bitişi ve 18 temmuz 2024 tepe noktasından sonra oluşan ayı piyasası...

Şu an borsa istanbul teknik olarak ayı piyasasındadır

ve ayı piyasaları ortalama 9.5 ay sürmektedir...

18 temmuz zirvesinden yüzde 20'den fazla bir düşüş yaşamıştır

daha düşüşlerin başında bile olabiliriz o yüzden teknik olarak görmeden bilmeden alım yapmayın incitirler

Konu sahibi olan, 24 saatini bu işlerle geçiren Özbey'in bile son 70 günlük dolar bazlı zararı yüzde 17'lerde diye tahmin ediyorum

diğerlerini sizler düşünün artık...

o yüzden burada ve diğer yerlerde yazan kimseye güvenmeden kendi yatırım kararınızı kendiniz vermelisiniz

ve diğer noktada değişken fonlardaki hisse oranlarıdır lütfen bu oranlara bakarak değişken fon alın şu dönemde çok fazla oranda hisse taşıyan değişken fonlar üzebilir dikkat edin

BAKIN TEKRAR EDİYORUM ENDEKS 7200'LERE KADAR BİR DÜŞÜŞ YAŞAYABİLİR

BU DURUM TEKNİK OLARAK İHTİMAL DAHİLİNDEDİR

NEREDEN VE NE ZAMAN DÖNERİZ KİMSE DE BİLEMEZ BU BİR KUMAR OLUR

AMA TREND'İN DÖNDÜĞÜNÜ TEKNİK OLARAK ÖĞRENEBİLİRİZ EVET DİBİNİ BULAMAYIZ AMA BU SÜRE ZARFINDA PARA DA KAYBETMEYİZ

borsa döndüğünde buradan tekrar bilgilendirme mesajı atacağım

desteğini esirgemeyen özelden mesaj yazan herkese de teşekkürlerimi sunuyorum

herkese bol kazançlar ve bol şans diliyorum...

zararda olanların da zararlarından hemen kurtulup kara geçmelerini diliyorum

Yatırımın 2 kuralı vardır.

1.Kural: Asla para kaybetme,

2.Kural: birinci kuralı unutma

Warren BUFFET

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A7996B64B -- 18 Ekim 2024; 15:48:53 >

• manipüleli borsa endeksi inmeye devam ediyor,yapacak birsey yok suan,beklemekten başka.

geçen hafta zcd aldım bugün satışını verdim,o bile kazandırmıyor,hangi fonu denerseniz deneyin,hüsrana ugrarsınız,biraz zararları düşürür diye aldım ama malesef oda borsa endeksi düşmeye başladığında oda etkileniyor,para fonlarından başka kazandıran fon yok..1500TL kardaydı,bugün 500 TL kalmış,dedim ana sermayeyi yemeden çıkarayım..

Ben diğer fonlari borsa endeksi 586 puan düsmüsken almıştım,kara pazartesiden önce yarısını satip tekrar,kara pazartesi geri almıştım yarısını,spk biliyorsunuz bsökeye satış yassağı adı altında talimat vermişti spk ama hernedense satışlar devam etmişti..

SPK ve devlet manipüle etmeye devam ediyorlar,endeks 8000 bine iner böyle devam ederse,birileri,ekleme yapayım diyor,eger fondaki sermayeniz fazla eridiyse yapın onun dışında yapmayın o ekleme yaptığınızda eriyecektir,bu devlet ne zaman manipüleyi durdurur ozaman alım fırsatı yaoparsiniz,şuan borsa yukarı yönlü cıkması pek mümkün gibi gözükmüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin345 -- 14 Ekim 2024; 12:41:43 >

• belki düşüşü fırsat bilip ucuzdan hisse topluyordur

• mmtgs kullanıcısına yanıt

PPF lerde ortalama aylık getiri %4.00 iken örnekteki GTL %3.70 gibi vasat altı bir performansa sahip.

Aynı dönemde AC4 ile yapılırsa getiri 37.237,34tl ederdi.. Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU] 

İlaveten, ppf deki esneklik vadelide olmadığı için kıyaslamak da ne kadar rasyonel..

Yorum sizde..

• Fallenangel_1903 kullanıcısına yanıt

Ppf'lerdeki esneklik konusuna diyecek bir şey zaten yok.

Ancak , verdiğiniz örnekteki ac4 her ay aynı getiri getirecek diye bir kural yok.

Belki önümüzdeki 14 gün GTL PPF'de zirve yapacak? Aslında yaptığım hesapta ortalama PPF leri baz almak gerekirdi. Ne dersiniz?

garantinin fonu zirvemi yapacakmış,uçuk yönetim ücreti olmasa belki olabilir🤔

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akhenatonnn kullanıcısına yanıt

Sadece varsayım.

Anlık değil ama düzenli kontrol edip ayda 1 falan değiştirmek gerekiyor, yoksa geride kalırsın. Ppn-tcb-cfo-ac4 şeklinde değiştirdim son birkaç ayda.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam anlamıyla soygun devleti.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • b0Ni kullanıcısına yanıt

dediğiniz mantıklı tabii de böyle yatırımcı satısı az olanlara nedense güvenemiyorum. ( mesela 1.000 kişi falan . )

• İçimizden geçmeye devam ediyorlar paramızı sıfırlayacagiz böyle giderse elimdeki nakit ve karda olduğum fonları satarak tamamen altına geçtim zararda olan kph fonu , limak , eupwr , mogan hisselerini zararı çıkana kadar gerekirse yıllarca beklemek üzere biste yatırım yapmama kararı alarak konuyu kapattım

• Realsatoshi R kullanıcısına yanıt

Devlet-i ebed müddet..

Soyguncu hükümet..

• Kar ettiğiniz fonları realize edip ''all in'' diyerek tamamını altına geçirmek epey bir risk değil mi?

%25 altın fonları - %25 tmg aft afa gibi yabancı fonlar - %50 ppf 'ler daha dengeli gibi geliyor bana şuan...(burada yerli hisse fonlarını tamamen denklem dışı bıraktım soğuk baktığınız için. Bu yüzdeleri kendi risk anlayışınıza göre değiştirebilirsiniz.)

YTD.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mckoy -- 14 Ekim 2024; 18:0:0 >
  • IPB yerli hisse oranını artırdığı için %25 lik kısmı satıp ,gelen parayla SMH etf i aldım.

böylece ıpb fonun hatasını kendim düzelttim. şuanda da abd borsası güzel yükselişte

• ekonomi bakanı ingiliz mehmet gitsin bu gelsin.

gerçi en tepedeki değişmeden bir şey de fazla değişmez

Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU]dünya gazetesi
    Son dakika: Daron Acemoğlu 'Nobel Ekonomi Ödülü'nü kazandı
    https://www.dunya.com/ekonomi/son-dakika-daron-acemoglu-nobel-ekonomi-odulunu-kazandi-haberi-749750#google_vignette
  • mckoy kullanıcısına yanıt

Tabiki düşündüm lakin yaza düğünüm olduğu için altına ihtiyacım olacak alıp konuyu kapatmak istedim

• 
Sayfa: önceki 568569570571572
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.