Şimdi Ara

Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU] (568. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: bexter Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 10 Misafir (3 Mobil) - 8 Masaüstü3 Mobil
5 sn
14.746
Cevap
726
Favori
736.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
5. Sırada  bugün en iyi #5
Sayfa: önceki 566567568569570
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

20 yıllık USD/TL : %2135

20 yıllık GRAM ALTIN: %15000

20 yıllık BİST100 endeksi fonu :%3655

20 yıllık sp500 ETF fonu: %19700

20 yıllık QQQ ETF fonu:%31991

yani en çok kazanç ABD teknoloji endeksi fonu

en berbat yatırım ise dolar biriktirmek.

• Guzelyali kullanıcısına yanıt

güzelyali zaten isin en güzel yani,normal bankada vadeli 1 ay veya 3 ay veya6 ay veya 1 sene tutsalar,vadesi gelmeden bozduklarinda paralarini faizleride ölüyor ama para fonlarinda o sorun yok,istedigin zaman faizi ile birlikte bozma imkanin var en büyük avantajda o birde birlesik faizle devam ediyor..

bende nvb almistim 30 nisandan önce,bende onu bozmuyorum,sürekli faizi ekleyib duruyor,0 stopaj avantaji ile..

Bankalarin millete gagaladigi tanisma faizine birde bakiyede su kadar duracak diyorlar,zaten onla hesapladinmi,para fonlarindaki faize denk geliyor tek avantaji para fonlarinda,faizin hic bir sekilde ölmüyor..

Ayriyeten sevindim niyetimin sana saldirmak gibi olmadigini :)))..bakalim ne zaman manipüle duracak borsada..

• atakanpower10 A kullanıcısına yanıt

eger borsada fon veya hisse aliyorsan ve sermayeni %50 veriyor diye orda tuttugunda,satmak istediginde fon veya hisse almak icin,malesef alacagin vadeli faizi kaybediyorsun,eger borsada fon veya hisse almiyorsan,orda tutabilirsin parani,sadece tek desavantaji var,32 gün doldugunda ya baska banka arayislarina gireceksin ve sürekli parani bir bankadan digerine havala etme zorunda kalacaksin,eger tabi o banka havala masrafi almazsa senden,birde havale masrafi ödüyeceksin..

Bir desavantaji daha var o mevduat faizlerin,32 gün doldugunda yani 33 günde hesabina parayi aktaracaklar,1 günlük faiz kaybin olusuyor,aliyorsun baska bankanin faizini degerlendirmek icin,havale ediyorsun ve mevduat faizi devreye girmesi icin ertesi gününe bekliyorsun burda kaybin 2 gün faiz elde edemiyorsun.

Para fonlarinda ise,öglen hesabina yatan sermayeni,ayni gün bankanin günlük ppf ni alir birgün öyle degerlendirirsin ertesi günde diger ppf i secersin..

Tanisma mevduat adi altinda hesabinda bakiye kalma zorlulugu cikariyorlar,zaten o kullanilmayan parayi para fonuna eklersen ,bankalarin verdigi faiz aslinda ppf deki faize denk geldigini görmüs olursun..

• ersin345 E kullanıcısına yanıt

Hocam haklısın.Ben maaş bankamın kendi fonunu alıyorum.Eft havale limiti 10 milyon.Gerçi o kadar paramız olsa keşke.Yani eft havalede sorun yok.Vakıfbank sky limit 50,normal vadeli 50,bu ay ki ppf ise ilk defa 50 nin altında kalarak birleşik faizle 48.5 getirdi.O biraz canımı sıktı.En azından birleşik de olsa fonun 50 altına düşmesini istemiyorum.Bu arada aldığım fonlar mayıs sonrası 7.5 stopaja tabi.Bu sebeplerden dolayı keşke geçen ay 32 gün bağlasamıydım diye düşündüm.Tlref 50 yi geçemiyor son zamanlar.Vakıfbank fonda hep tl ref kadar yada 1 puan altını veriyor günlük.Tlref üstü verdiğini hiç görmedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de eskiden bankadan bankaya hosgelin faizi takip ederdim sıkılmıstım. 4 ay falan once ppf fonu aldım. mevduat faizi kadar getirdigini gorunce banka banka gezmekten kurtuldum diye sevindim ama gecen hafta satınca cok yuklu miktar stopaj kesildi ve mevduatın getirisinin altına dustu. bir banka 53 faiz verince oraya yatırdım. bir ay sonra vade dolunca 50-51 mevduat faiz kovalamaya devam edicem mecbur. cunku ppf mevduatın 1 veya 1.5 puan gerisinde kalıyor. evet ppf cok pratik istedigin zaman bozuyorsun ama bunun da bir bedeli varmıs o da mevduat faizinin biraz gerisinde kalması. Ben bunu anladım. Mesela 1 milyonun varsa mevduat ayda 40 bin ppf ise 39 bin getiriyorsa. kimisi aayda bin tl icin faizle ugrasmaz ppf de durur. Kimisi de mumkun olan en yuksek getiriyi hedefler.

• Dostlar bir kaç yorumcu bistte ocağa kadar düşüş bekliyorum diyor sizin düşünceniz nedir

• kim o yorumcular?

• madem o kadar eminler o vakit evi,arabayı satıp

VİOP piyasasında short pozisyonlar açarak düşüşe oynasınlar milyon liralar kazansınlar . ocakta da kazandıkları milyonlar ile 2 tane ev, 3 tane yeni araba alsınlar

• ozbey08 kullanıcısına yanıt

Trend hisseler kanalı bu şekilde yorum yapıyor ocaktan önce yükseliş beklemiyorum diyor ki şöyle bir düşündüğümüz zaman borsada bir hikaye görüyor musunuz. Enflasyon muhasebesi bütün şirketlere zarar ettirdi patronlar zarari fırsat bildi vergiden kaçırdı. Yabancı yatırımcı ne için gelecek zarar eden şirketlere ortak olacak , faiz indirimi ocaktan önce olmayacak az çok belli oldu şuan tr borsasını yükseltecek hikaye yok ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C00K -- 13 Ekim 2024; 0:18:16 >
    Yapmadıklarını nerden biliyosun?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MPower12 M kullanıcısına yanıt

yaptıklarını nerden biliyorsun? yüreği olan varsa ve kesin borsa ocak kadar düşer diyen varsa buyursun short işlemler yapsın ve o yaptığı işlemleri de delikanlı gibi ekran görüntüsünü paylaşsın buraya.

• Özbey birşey dikkatini çekiyor mu? Her geçen gün konudaki popülerligin kayboluyor, hatta bırak popülerligi herkes sana tavır almaya başlıyor, bunun sebebini ben yazmayayım sen şapkanı önüne koy bir düşün bakalım...

Twitter da short açtığı ekran görüntülerini paylaşanlar var, açıp bakabilirsin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aynen katılıyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Bu tablodan yas fonuna hıc gerek plmadıgını dusunuyorum bu ne yaw altının gerısınde kalmıs

• atakanpower10 A kullanıcısına yanıt
    50 ustu zor dostum 49 kusurlerde tutuyorlar hep ınmedıgıne sukretmelıyız kafadan cekebılıyorlar da asagı

• antireis A kullanıcısına yanıt

benimde çok da umurumdaydı. sosyal medya fenomeni değilim,takipçim azaldığı için para da kaybetmiyorum. siyasi parti lideri de değilim ki oylarım azalsın Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU] 

yani şu platforda aşırı popüler olsam bana 1 kuruş faydası var mı? yok.

bu yüzden isterse tek kişi dahi konuyu takip etmesin,yazı yazmasın hiç umurumda olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 13 Ekim 2024; 10:8:15 >
  • ahmet9000 A kullanıcısına yanıt

yalnız şu da bir gerçek ki YAS fonunun yıllık %3,55 komisyonu var ve bu %3,5 komisyon 20 yılda çok büyük farklara sebep olabiliyor.

yani yas fonu 20 yılda %10700 kazandırmış gözükürken YAS fonu içindeki hisseleri 20 yıl önce eşit oranda alsaydık 20 yılda altının kazancını dahi sollar.

isterseniz bunun ispatını da yaparım

• 8 Ekim 2004 yılından başlatılarak YAS fonu içindeki her hisseye 100 er bin tl para yatırılarak hesaplanmıştır.

şimdi 2004 yılında tuprs koç holding e ait değil di onun yerine migros vardı.

neyze sonuç çok enteresan çıktı bu 10 hissesinin 20 yıllık ortalama getirisi %26096 çıktı.

ama YAS fonunun 20 yıllık getirisi neydi %10700

yani %10700 nerde %26096

Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU]

• 
Sayfa: önceki 566567568569570
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.