Şimdi Ara

Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU] (773. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.594
Cevap
743
Favori
782.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
13. Sırada  bugün en iyi #6
Sayfa: önceki 771772773774775
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • QQQ ve TQQQ yatırımı yapan arkadaş var mı? aklımda bazı sorular var da.

• johnny lenn kullanıcısına yanıt

sp500 altından daha çok kazandırmış. peki o halde Türkiye deki yabancı hisse senedi fonları 5 yılda altından daha çok kazandıramamış. çünkü bizdeki fonların yönetim komisyonları yüksek. + bizdeki yabancı hisse fonlarının %10-15 kısmı yabancı hisse değil,repo,talvil v.s

Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU]
  • heidinindedesi kullanıcısına yanıt

Tavsiye:

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160735850

qqq nasdaq 100 etf i tqqq ise 3x kaldıraçlı hali.

qqq %1 yükselirse tqqq %3 yükselir. tam tersi olur da %1 düşerse bu sefer tqqq %-3 zarar yazar.

bunun haricinde vergi işini soruyorsan çok fazla sayıda al-sat yaparsan yıl içinde 2026 yılı vergi dönemin de hesapların içinden çıkamazsın her şey karman çorman olur.

• ozbey08 kullanıcısına yanıt

bunları biliyorum.

nasdaq 100 %34 değer kaybederse likit olur muyum? herhangi bir şekilde likit olmak mümkün mü?

etf i tuttuğum süre boyunca faiz ödemesi yapıyor muyuz? bildiğim kadarıyla amerikan vadeli işlemlerde borç alınan süre boyunca gün başına belli bir ödeme yapılıyor bu etflerde de geçerli mi?

aylık düzenli alım yaparak qqq veya tqqq biriktirmek mantıklı mı?

Benim okuduğum uzun vade için kaldıraçlı tavsiye edilmiyor. Tesla 2x Long ve 3x ProShares Ultra Semiconductors (USD) aldım sattım midas üzerinden. Alım satım ücreti dışında harici ücret alınmadı.

midas ta böyle açıklma var tqqq için

Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU]
  • quote:

Orijinalden alıntı: heidinindedesi

bunları biliyorum.

nasdaq 100 %34 değer kaybederse likit olur muyum? herhangi bir şekilde likit olmak mümkün mü?

etf i tuttuğum süre boyunca faiz ödemesi yapıyor muyuz? bildiğim kadarıyla amerikan vadeli işlemlerde borç alınan süre boyunca gün başına belli bir ödeme yapılıyor bu etflerde de geçerli mi?

aylık düzenli alım yaparak qqq veya tqqq biriktirmek mantıklı mı?

ETF olarak aktif yönetiliyor, liq ihtimali düşük.

ETF olduğu için call çağrınız vs olmaz.

Amerikada öyle bir piyasa varki -40$'da birileri nymex'de işlem yapıyordu...

DCA methoduyla birikim yapılabilir ama şahsen DCA'yı bu tarafta değilde coin piyasasında etherium için yapıyorum.

• espial kullanıcısına yanıt

okuduğum birçok yerde uzun vade için önerilmez yazıyor ama tam olarak neden olduğunu bir türlü anlamadım. her ayın ilk işlem günü ufak bir miktar yatırsam (örneğin her ay kenara attığım paranın %5-10 kadarını) ve ilk aldığım tarihten itibaren 1-2 yıl sürecek bir ayı piyasasına girsek bile ben zarara bakmadan gözüm kapalı her ay başı alırsam zaten maliyet düşürmüş olacağım ve piyasa eninde sonunda tekrar boğaya döndüğünde çok devasa bir kar elde etmiş olacağım. bunu yapmamı engelleyecek bir dezavantaj var mı?

• Adı bizde saklı turunculara bağlı gibi görünen emeklilik şirketine 5 Şubat 2025 itibarıyla emeklilik formlarını doldurarak yolladık. Bize emekli olmayalım diye epey çene çaldılar ama direndik ve emekli olacağız ve tüm paramızı da tek seferde alacağız dedik.

Bundan sonra bize 4-5 gün sonra maille doldurulması gereken evrakları yolladılar.

Bu evrakları yazıcıdan çıkartıp dolduracak ve daha sonra tarayarak onların verdiği maile atmamızı söylediler.

İşin aslı kim nerden tarayıcı bulacak, yazıcı bulacak umurlarında bile değil. neyse bizde vardı ve onları yendim. 

Formlarda sanki hata yapılsın dünya kadar evrak yollanmış. Hata yaparsanız sil baştan Neyse dikkatlice okuyarak tufaya düşmeden evrakları doldurduk ve istedikleri mail adresine yolladık.

Nıormalde zırt pırt arayan şirket normalde evraklarınız alındı işleme kondu, veya hallediyoruz veya birşeyler yazıp evrakı aldıklarını dillendirmek veya mail atmak zahmetine dahi katlanmıyorlar. Ne de olsa öküz ölecek ve ortaklı bitecek.

Bu arada bize formlar şirkete gittikten 1 hafta - 10 içerisinde paranız verdiğiniz eban hesaba yatar demişlerdi.

Henüz yatmadı. Hadi bakalım Pazartesi 12.gün yatar diye bekliyorum.

Bu arada 2025 için biz tam katkıya dahişl miktarı ödedik o da şirkete geldiği zaman verdiğimiz ebana daha sonra yatacakmış. Kesin mi dedim. Sakata gelmeyelim dedim. Kesin bilgiymiş.

Darısı emekli olacak kardeşlerimizin başına. Sağlıcakla kalınız

3X leverage ile fiyat %30 düşerse paranızın tamamını kaybedersiniz.

• ozbey08 kullanıcısına yanıt

hocam galiba anladım nasıl olduğunu. gün sonu rebalance diye bir şeyden bahsediliyor. sanırım likit olmanın tek yolu aynı gün içinde %33,4 lük düşüş yaşanması, %20 de zaten devre kesici çalışıyor. yatırdığınız 100 dolar, ndx de 1 günde yaşanacak -%10 düşüş sonucunda 70 dolara düşüyor. sonraki gün de ndx -%10 yerse 70 dolar üzerinden %30 daha kaybediyorsunuz ve 49 dolara düşüyorsunuz. hiçbir şekilde tamamen sıfıra inilmiyor. benim anladığım bu şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heidinindedesi -- 16 Şubat 2025; 20:39:8 >
  • debianmr D kullanıcısına yanıt

gün sonu rebalance nasıl çalışıyor o zaman?

• omeravalar kullanıcısına yanıt

Maalesef 21 gün sanırım bekletme hakları var. bazılarının 15 gün dediğinide duymuştum.

Çok iyi tespğitler yapmışsınız. Elinizde bir kanıt olmasın diye tuzaklar hinlikler çakallıkları var.

birkaç sene önce başıma geldi şikayet leri okuyunca acaip "nitelikli dolandırıcılık taktiklerini " anladım.

sakın beklemeyin saldırın yoksa 21 güğn sonra eften piften bu imza benmemiş yolladığınızı tekrar tarayın, aa kimlik eski kimlik , aklınıza gelmeyen başınıza gelir. ASLA PARAYI KANUNİ SÜRE İÇİNDE ÖDEYELİM DERTLERİ YOK.

resmen tehdit edin, oyalşıyorsunuz sizi resmi kanallara şikeyet ederim deyin Cimer deyin.

B en tehdit ederken EMEKLİLİK GÖZETİM MERKEZİNE ŞİKAYET edeceğim demiştim aradım meğerse bunlar kendileri birleişip kendi adamlarını vs vs çok ta tarafsız değiller gibi gelmişti. 2 ayrı şirketle tecrübem oldu. 3 BES in 2 sini zararına zorunluluk sebebli kötü zamanlarımda nerdeyse intihara kadar gidecek sıkıntılarımda bozarken tecrübeler deneyimler yediğim kazıklar ile kaldım. Genede iyi kurtardım paramı en azından daha da uzatacaklar idi. Haa şans işi bazısı hiç cebelleşmeden uğraşmadan 1-2 hafta içinde işleri hallediyor.

hayırlı olsun. Lütfen her yaşadığınızı paylaşın. Ben eski bildiklerim ile çok yanıltmak istemişyorum malum BES son yıllarda çok yol aldı. Sizin her poaylaşımınız güncel ve değerli olacaktır.

Saygı ve Sevgilerimle,

şuan şu dakka telefondan BES hesabı açmak istesem 2 dakkaya şak diye BES başlatıyor,ama emekliliğe veya BES ten çıkma işlemine gelince kağıt doldurtuyor. yahu BES başlatırken kağıt falan doldutmuyorsunuz, bes sonlandırırken niye doldurtuyorsunuz deseydin

Ben türkiye hayat emeklikten bir tanıdığa doldurdum matbu 1 sayfalık forumu ad soyad tc adres banka iban birde şıklı neden ayrılıyorsunuz diye bölüm vardı nakit ihtiyacını seçtim bu kadar. 25. Günde hesabına yattı.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Beyler iki tane fon arasında kaldığım çok oluyor mesela getirileri birbirine yakın olduğu durumda satın alımda neyi baz alıyorsunuz. Örnek mesela NJF vs HAM getirileri yakın sayılır en azından aylıkta yılbaşından bu yana ve 6 aylıkta çok yakın.

Bir diğer sorum da mesela atıyorum hedef portföy İstanbul portföy gibi fon yönetimleri var ya burası güvenilir değil kesinlikle buradan fon almam dediğiniz yer var mı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mitescere -- 17 Şubat 2025; 0:55:12 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ekonomi

TEPAV Direktörü Cangöz: Yabancı yatırımcı çıkıyor, iki haftada 1,5 milyar dolar gitti

16 Şubat 2025 15:30

Güncelleme: 16 Şubat 2025 15:47

• -A+

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) Direktörü ve eski Hazine Kamu Finansmanı Genel Müdürü Coşkun Cangöz, şubatın ilk yarısında yabancı yatırımcı çıkışlarındaki hızlanmanın, son dönemde faiz, enflasyon ve benzeri göstergelerde yaşanan gelişmelerden kaynaklandığını belirtti. 

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) Direktörü ve eski Hazine Kamu Finansmanı Genel Müdürü Coşkun Cangöz, bir sosyal medya platformunda yayınlanan analizinde, Türkiye’nin kredi risk (CDS) primlerinde yukarı yönlü bir hareket gözlenmediği halde, yatırımcı nezdinde ülke risk algısının değişmediğinin anlaşıldığını aktardı.

Cangöz, "Ülke riski artmamış olsa da Merkez Bankasının aralık ve ocak aylarında toplam 500 baz puan faiz indirimine gitmesi, mart ayında da indirime devam edeceği yönündeki piyasa beklentisinin yanı sıra yüksek çıkan ocak ayı enflasyon rakamının ardından, yıl sonu enflasyon hedefinin yüzde 24'e yüksetilmesi, beklenen reel getirinin, kur riski ve ülke riskini karşılamaya yetersiz olabileceği algısını yaratmış gibi görünüyor" değerlendirmesinde bulundu.

Haziran 2023’te başlatılan "rasyonele geçiş" söylemiyle uygulamaya konulan politika değişikliklerinin ardından yabancı yatırımcıların önce küçük miktarlarda, sonrasında yükselen tutarlarda Devlet İç Borçlanma Senedi (DİBS) satın aldıklarına dikkat çeken Cangöz, bu eğilimin Nisan 2024’e kadar sürdüğünü vurguladı.

Nisandan kasıma kadar geçen dönemde yabancı yatırımcıların DİBS alımlarının, mayısta 6,6 milyar dolar, temmuzda 2,9 milyar dolar, eylülde 1,9 milyar dolar, kasım 2024'te 2,2 milyar dolar olduğunu, aralıktaki küçük çıkış sonrası ocak ayında da 1,6 milyar dolarlık yabancı alımı gerçekleştiğini belirten Cangöz, bu sürecin şubatta tersine döndüğünü, şubatın ilk yarısında yabancı yatırımcı çıkışlarındaki hızlanmanın, son dönemde faiz, enflasyon ve benzeri göstergelerde yaşanan gelişmelerden kaynaklandığını kaydetti. 

"1,5 milyar dolar çıkış, son yılların en yüksek tutarı"

Coşkun Cangöz, şubat ayının ilk yarısında yabancıların DİBS piyasasından 1,5 milyar dolar tutarında satış ve çıkış yaptığını belirterek, "1,5 milyar dolar civarındaki bu satış, son yıllarda görülmemiş büyüklükte bir yabancı çıkışına işaret ediyor. Buna rağmen yabancı yatırımcıların sahip olduğu DİBS portföyü 18,4 milyar dolara ulaşmış durumda. Oysa nas ekonomisinin uygulanmaya başlandığı 2021 sonrasında yabancıların DİBS büyüklüğü 800 milyon dolara kadar inmişti. Nisan 2024’te tersine dönen bu eğilimin, alım yönüne geçmesine karşılık şimdi yeniden çıkış başlamasının nedenlerine dikkat etmek gerekir" ifadelerini kullandı.

Yabancıların, Merkez Bankasının marttaki faiz kararı öncesinde kar realizasyonu yapmayı tercih etmiş olabileceklerini aktaran TEPAV direktörü Cangöz, bunun yanı sıra enflasyon hedefinin yükseltilmesinin de risk algısında değişikliğe yol açmış olabileceğini kaydetti.

Cangöz, "Bu bağlamda, şubat ayının ilk haftalarında görülen yabancı çıkışının devam edip etmeyeceğinde, Merkez Bankasının mart ayındaki faiz kararı etkili olacaktır ve elbette yatırımcılar, önümüzdeki aylarda enflasyon görünümünün ne şekilde seyredeceği kadar, dezenflasyon sürecine maliye politikasının ne ölçüde katkı yapacağına da bakarak yönlerini belirleyecektir" görüşünü dile getirdi. (ANKA)

• 
Sayfa: önceki 771772773774775
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.