Şimdi Ara

Yatırım Fonları+BES Fonları (ANA KONU) (834. sayfa)

6 Kayıtlı Üye (5 Mobil) ve 8 Misafir (4 Mobil) - 5 Masaüstü9 Mobil
5 sn
16.887
Cevap
770
Favori
853.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
64 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
4. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 832833834835836
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Fonun sayfasına girdiğinizde ;

Bildirimler > seçim yapınız > portfoy dağılım raporu > sağda ek kısmında pdf oluyor yada;

ana sayfada istediğiniz fonu arayın ;

isminin altında bildirimler > portfoy dagılım raporu > sağda ek kısmında pdf oluyor

• Kampanyaavcı kullanıcısına yanıt
    Alaylı Ekonomistyoutube
    #Ekonomi #Dolar #Euro Türkiye ve dünya ekonomisinde kritik gelişmeler yaşanıyor! 🚨 İstanbul'da bazı metro ve raylı sistemlerin yönetimi İBB'den alınarak Ulaştırma Bakanlığı'na devredildi. Merkezi yönetimin brüt borç stoku 9,9 trilyon liraya ulaşırken, bunun yarısından fazlası döviz cinsinden. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan takvim dışı sürpriz hamle geldi ve gecelik borç verme faizini %46'ya yükseltti. Döviz mevduatlarında yükseliş sürerken, KKM hesaplarında kritik bir düşüş var. Reel sektörün döviz açığı 148 milyar dolarla son 5 yılın zirvesinde. Türkiye'nin CDS primi ise son bir yılın en yüksek seviyesine çıkarak risk algısını artırdı. Goldman Sachs'a göre TCMB, TL mevduatlardan çıkışı önlemeye çalışıyor. 🇺🇸 ABD'de ikinci el konut satışları beklentinin üzerinde artış gösterirken, işsizlik başvuruları da beklenti altında geldi. Ticaret savaşı endişeleri ise ekonomik verilerin pozitif etkisini gölgeliyor. Trump, ABD Eğitim Bakanlığı'nı kaldırma planıyla yetkileri eyaletlere devredeceğini açıkladı. ABD Ticaret Bakanı yatırımcılara Tesla hissesi önerirken, Double Capital CEO’su ise ABD'de resesyon riskinin %50'yi aştığını ifade etti. 🌐 Avrupa, ABD tarifelerine karşı misillemesini nisan ortasına kadar erteleyerek müzakerelere zaman tanıyor. Japonya'da ise çekirdek enflasyon %3’e yükselerek yeni bir ekonomik tedbir sinyali veriyor. 📊 Piyasalar: Dolar/TL: 38,01 | Euro/TL: 41,31 | Sterlin/TL: 49,19 Parite: 1,0843 | Dolar Endeksi: 103,8 Altın Ons: 3.037 dolar | Gram Altın: 3.704 TL Petrol: 71,61 dolar | Borsa (BIST 100): 9.200 puan 🔔 Ekonomiye dair en doğru, tarafsız ve güncel yorumlar için kanalımıza abone olmayı unutmayın! Hashtagler: #Ekonomi #Dolar #Euro #Sterlin #Altın #MerkezBankası #Faiz #CDS #Enflasyon #ABD #Trump #borsa #TürkiyeEkonomisi #KKM #Piyasalar #GramAltın #BIST100 #Petrol #Japonya #Tesla #GoldmanSachs #Döviz Anahtar Kelimeler: Türkiye ekonomisi, dolar kuru, euro kuru, sterlin kuru, gram altın, faiz artırımı, merkez bankası faiz kararı, CDS primi, reel sektör döviz açığı, borç stoku, ikinci el konut satışları, ABD ekonomisi, resesyon riski, altın fiyatları, borsa endeksi, ticaret savaşı, kur korumalı mevduat, Japonya enflasyonu, Tesla hissesi 🔴 UYARI: Bu videoda yer alan yorum, analiz ve bilgiler yatırım tavsiyesi değildir. İçerik yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacı taşır. Herhangi bir yatırım kararı almadan önce kendi araştırmanızı yapmanız önemlidir. Yatırımlarınızdan doğabilecek risklerden tamamen yatırımcı sorumludur.
    https://www.youtube.com/watch?v=mXr272VaSOs
  • Teşekkürler arkadaşlar, bir tek bildirimlere tıklamamışım . Konuyu boşuna meşgul ettim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar herkese merhaba Anadolu Hatay BES ile ilgili bir şey kafama takıldı sormak istiyorum;

Son hafta olanlardan sonra ne olmuş diye bir bakayım dedim. Fon dağılım değişikliği yaptığım tarihten bu yana

İş Bankası İştirak fonu %25 pay ile -%4,79

Hisse Fonu % 25 pay ile -%7,08

Altın Katılım Fonu %50 pay ile +%7,59

basit matematik ile şu olaydan kar ile çıkmam gerekirken zararla çıkmışım. 10 yıllık BES kesinti vs yok. Bilmediğim başka kesintiler mi var bunu nasıl öğrenebiliriz.

• aydnksvl kullanıcısına yanıt

Tam anlayamadım hesabınızdaki toplam meblağda hesapladığınızdan daha fazla bir düşüş mü var? Eğer devlet katkısı dahil bakıyorsanız devlet katkılarında da büyük kayıplar var sebebi o olabilir. Çünkü devlet katkısı hisse ve tahvil ağırlıklı. AET devlet katkı fonunun son 1 haftalık kaybı %7.5 mesela şu anda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mojno M kullanıcısına yanıt
    Yok hocam devlet katkısı harici bakıyorum. Düşüş başlamadan 1 gün önce atıyorum 100 lira getiri vardı. Sonra düşüş başladı ama düşüşten etkilenmemem gerekirken kaybım var. Çözemedim

Geçen hafta 40k getiri vardı şu an 50k olması gerekirken 30k var.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Gecelik faiz artışı ppflere yarar dendi ancak ne olacak arkadaşlar böyle satsak mı bunları?

• dolcia kullanıcısına yanıt

Yeni ihrac edilen 2 yıllık tahvil 50 oldu eskisi 44.60 . tahvilller yukselise devam ederse tl ref .tavandan islem gecse bile (ki garantisi yok )likitide çok fazla bir sure sonra tl ref düşebilir.

Kotu haber cikarsa p.tesi 55 te olur 60 ta hoşgeldin 2001...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .montana. -- 22 Mart 2025; 22:24:47 >
  • .montana. kullanıcısına yanıt
    İris cibre ppf getirileri yukarı gider demişti ancak ne zaman başlayacak düzelme hocam sizce? Açıkçası yetti yani fsk yine üç günlük 0,18 getirmiş mevduat daha iyi gibi sanki bunlardan

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • dolcia kullanıcısına yanıt

0 stopaj bile olsa anlami yok 0.06 için beklemenin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .montana. -- 22 Mart 2025; 22:31:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dolcia

İris cibre ppf getirileri yukarı gider demişti ancak ne zaman başlayacak düzelme hocam sizce? Açıkçası yetti yani fsk yine üç günlük 0,18 getirmiş mevduat daha iyi gibi sanki bunlardan

Cibre bir bakıma haklı ancak bahsettiği yukarı gidiş kötünün iyisi şeklinde olur, çünkü bu tahvil meselesinden dolayı para piyasası fonlarının getirileri artık şansa kalmış vaziyette. Faiz yükselse bile tahviller getiriyi aşağı çekebiliyor. Şu an itibarıyla sabit getiri için tahvilden arındırılmış para piyasası fonları ve standart mevduat dışında bir seçenek yok. Sabit getiri verebilen PPF'ler de bir elin parmaklarını geçmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mojno -- 22 Mart 2025; 22:36:28 >
  • Ppflerin içinde %10 zorunluluğu var .ister hazine bonosu al ister devlet tahvili veya ikisini birden ikisinin toplamı %,10 olmak zorunda.

• tahvil faizleri aşırı şişti .piyasalar düzelirse borçlanma araçları ralli yapar .zamanını iyi ayarlamak lazım .şubatta - 25 k çıkmıştım:))

• aydnksvl kullanıcısına yanıt

İş Bankası İştirak fonu %25 pay ile -%4,79

Hisse Fonu % 25 pay ile -%7,08

Altın Katılım Fonu %50 pay ile +%7,59

Yalnız bu verilere göre -4,28 kayıp görünüyor. Ben mi bir şeyi gözden kaçırıyorum?

Gözden kaçırdığım bir durum varsa, siz zarar etmediğinizden eminseniz muhtemelen son fiyatlar yansımamıştır. Pazartesi gün sonu belli olur.

• Soru: sizce İMKB İmamoğlunun tutuklanma ihtimalini geçen hafta fiyatladi mı?

• antireis A kullanıcısına yanıt

Hiç zannetmiyorum pazartesi bi taban daha yeriz

• Borsayı açamazlar gibi baya sıkıntı baya düşer

• Adamı tutukladılar, yarin bilmiyorum neler olur.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 832833834835836
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.