Şimdi Ara

yatırım için gram altın

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 1-2 gün içinde ilk defa yatırım için gram altın alacagım. daha öncesinde cumhuriyet ve ceyrek alıyordum. gram altın alırken nelere dikkat etmem gerekiyor ? likitide sıkıntısı, güvenilirlik sorunu var mı gram altınlarda ?

• Alacaksan bankadan al. Hesapta dursun. Yükseldikçe yükselir. Düştükçe de düşer. Satmak istersende hemen satarsın. Al-Sat arasındaki makasta azdır bankalarda. Satarken zararında az olur. Bankalar bu hesap için ekstra bir komisyonda almıyorlar. Ne uğraşacaksın kuyumcusuyla komisyonuyla güvenirliliğiyle. Bankadan almak en temizi.
  • miroglu6 M kullanıcısına yanıt
    anladım.

peki al sat da zararı az olan ve en güvenilir banka hangisidir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BenFakeDeilim -- 16 Mayıs 2019; 2:24:14 >
  • Büyük bankaların çoğu güvenilirdir. Sizin şuan hesabınız olan en etkin kullandığınız hatta varsa maaş hesabınızın olduğu bankayı öneririm ki hesabı sürekli eft çekmek zorunda kalmayın. Bankaların al sat arasındaki makası çok küçüktür. Hepsi de hemen hemen aynıdır. İnternetten Bankaların Altın Kurları diye aratabilirsiniz. Mesai saatleri içinde aratın ki aktif farkları görün. Aksi takdirde mesai dışında değişebiliyor. Birde alımlarınızı yaparken mesai saati içinde yapmaya özen gösterin. Gece yaptığınız işlemde tüm bankalarda al sat makası çok geniştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: miroglu6

Büyük bankaların çoğu güvenilirdir. Sizin şuan hesabınız olan en etkin kullandığınız hatta varsa maaş hesabınızın olduğu bankayı öneririm ki hesabı sürekli eft çekmek zorunda kalmayın. Bankaların al sat arasındaki makası çok küçüktür. Hepsi de hemen hemen aynıdır. İnternetten Bankaların Altın Kurları diye aratabilirsiniz. Mesai saatleri içinde aratın ki aktif farkları görün. Aksi takdirde mesai dışında değişebiliyor. Birde alımlarınızı yaparken mesai saati içinde yapmaya özen gösterin. Gece yaptığınız işlemde tüm bankalarda al sat makası çok geniştir.
    Hocam ziraatta vadesiz hesabım bar. Altın veya dolar hesabı açacağım zaman stopaj ücreti vs dediler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vadesiz altın veya dolar hesabına stopaj alınmıyor. Bankaya vadesiz açmak istediğinizi söylediğinizde aynı cevabı alıyorsanız diğer bankalara bakabilirsiniz. Banka size vadeli açıp paranızı işletmek isteyebilir. Bundan dolayı devlet stopaj alıyor. Ancak bu bile elde edilen faiz üzerinden düşümü yapılarak veriliyor. Ben faize bulaşmadığım için konunun detayını bilmiyorum. Siz bi araştırın isterseniz.
  • Kuveytturk ve turkiye finans tfx in makas araliklari cok dusuk diger bankalara nazaran. Ustelik istedigin zaman belli bir ucret karsiligi altini fiziki olarak talep edebilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gram altın biriktirmek?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • En kıymetli ve % 99,9 saf olanı İstanbul Altın Rafinerisi üretimi... başka gram altın satan markalar var.... İstediğin gramda bulunuyor....5 -10 - 30- 2 grm lık yada 500 - 1000 grm.. külçe altın alıyorsun..Satarken Kapalıçarşıda alış satış arasında 2 - 3 lira zararın oluyor...Hepsi o kadar... Atmasyon örnek satış 255 ise senden alışı 253 oluyor...Hepsi bu...Kuyumcular İAR damgasını gördülermi hiç bakmıyorlar..Bile… Hile hurda yok saf altın...En sağlamı alıp evin gizli bir köşesinde saklamak... Elektrik süpürgesinin dolaşmadığı yer olacak....
  • quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

En kıymetli ve % 99,9 saf olanı İstanbul Altın Rafinerisi üretimi... başka gram altın satan markalar var.... İstediğin gramda bulunuyor....5 -10 - 30- 2 grm lık yada 500 - 1000 grm.. külçe altın alıyorsun..Satarken Kapalıçarşıda alış satış arasında 2 - 3 lira zararın oluyor...Hepsi o kadar... Atmasyon örnek satış 255 ise senden alışı 253 oluyor...Hepsi bu...Kuyumcular İAR damgasını gördülermi hiç bakmıyorlar..Bile… Hile hurda yok saf altın...En sağlamı alıp evin gizli bir köşesinde saklamak... Elektrik süpürgesinin dolaşmadığı yer olacak....
    ev güvensiz olur,batmayacak bir bankaya yatırmak daha mantıklı,
    örneğin kriz olsa bile hcbs,kuveyt turk gibi yabancı merkezli bankalar etkilenmez sanırım

• Ben Vakıfbank maaş müşterisiyim. Talimat verdim her ayın 15'inde 200 TL değerinde gram altın alıyorum. Bazen 0.70 bazen 0.60 gram geliyor ama düzenli 200 TL değerinde alıyorum. Orada birikiyor. Ocaktan beri yapıyorum memnunum. Herhangin bir işletim ücreti de almıyor benden

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • arkadasin da dedigi gibi bankalarda alim satim farki 2 lira gibi olur. o da 250 lira fiyatta binde 8 gibi yapar. fiziki alim satimda %2 gibidir bu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.