Şimdi Ara

Yatırım sohbetleri, anlık muhabbet, kaynaşma, selamlaşma (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.425
Cevap
243
Favori
115.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir televizyon programı vardı "Şaaak 10 milyar dolar, Şaaak bir 10 milyar dolar daha" diye.

Şu anda tahvil satışlarıyla o yapılıyor.

Bu makasla dövize-altına giren büyük kaybeder kısa vadede.

4 Mart öncesi girenler bile mevduat faizine göre ancak kar yazmaya başladı.

Faize para konulur ama yatırım 6-7 farklı sepete ayrılmış ise.

Şahsen ben Altın, Euro, Dolar, Sterlin, İsviçre Frangı, Mevduat Faizi, Para Fonları, Diğer Fonlar, Coin, Borsa hepsine yatırım yapmış durumdayım.

Acil lazım olur diye günlük mevduatta 50-300k tutuyorum 3 aydır. 3 ay önce tutmuyordum getirisi düşük diye.

• otaku kullanıcısına yanıt

On FX'in de kalır yanı yok ama normal banka makaslarına göre daha iyi

Yatırım sohbetleri, anlık muhabbet, kaynaşma, selamlaşma
    Fx ile normal döviz alım satımı farkı nedir hocam

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Bankalar makası açtıkça, millet fiziki dövize daha çok yöneldi sonra da piyasa dengeleri daha çok bozuldu. Merkez Bankası'nın talimatıyla bankalar alış-satış makaslarını açabildikleri kadar açıyorlar ama bence bu çok daha fazla fiziki dövize talebi artırıyor, ayrıca bugün kapalı çarşıda bile 32,70'den dolar satışı vardı sonradan yükselmiş olabilir takip etmedim. Bankaların döviz satış fiyatlarına binde 2 (6,50 kuruş civarı) kambiyo vergisi eklediğimizde satış fiyatları iyice uçup gidiyor. Bunlar böyle yapmaya devam etsin millet alternatif olarak binance üzerinden usdt alıyor, öyle olduğunda da para bir nevi yurtdışına çıkmış oluyor, fiziki dolar alıp yastık altına koyuyor yastık altı dövizin de ülke ekonomisine en ufak bir katkısı yok, hiç değilse bankalar makul fiyattan satış yapsa hem bankalar kazanacak hem de millet parasını bankada tutacak fon alacak vadeli döviz hesabı açacak vs. ama bankalar merkez'in talimatıyla güya dövize olan talebi azaltmaya çalışıyorlar da 1-2 ay içinde TL'de %20-25 devalüasyon olursa milletin zararını kim karşılayacak? Eğer devalüasyon olmayacağının bir garantisi varsa ve eğer devalüasyon durumunda merkez bankası vatandaşın kur farkını karşılayacaksa herkes TL mevduata geçsin, bir nevi kur korumalı TL mevduat garantisi verilsin :) vatandaşın dolar almasını kısıtlamaya çalışmakla olmuyor bazı şeyler, güven ortamı tahsis etmek gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueyed -- 12 Mart 2024; 18:14:28 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• N Kolay'da 10 bin dolarım var swift ücreti için 180 dolar istiyor. Oysa ON FX'ten alıp buruya bedavaya göndermiştim.

Yakınlarda Aktifbank şubesi de yok, ATM'den (limite takılırız) ya da PTT'den alma şansımız var mı acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • darksaal1903 kullanıcısına yanıt

Midas üzerinden belki daha ucuz olabilir. Bazı bankalarda Midas transferi ücretsiz ama N Kolay göremedim.

• spintirea kullanıcısına yanıt
    Patlamazsa sıkıntı yok.
    Bkz: FDUSDT 5 Mart 2024
    Bkz: USDC 3 Ocak 2024, 11 Mart 2023
    Ayrıca bkz: TUSD

Ek bonus için max. 500$ koymak gerekiyor

• Coin shilleme konusu olmuş

• kriptoymus kullanıcısına yanıt
    Ek bonus çok da gerekli değil çünkü günlük getiri 17$ civarı şu anda.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ya tutma be abicim işte nereye kadar tutacan da

• ry4n kullanıcısına yanıt

kotasyon olmadığı için fiyat böyle görünüyor. bu fiyattan satış olmuyor, bunları sadece profesyonel platformlar üzerinden görebilirsiniz

Yatırım sohbetleri, anlık muhabbet, kaynaşma, selamlaşmaİris Cibre 🐦 (@iriscibre) on Xtwitter
    Bazı sitelerde USDTRY 32.50 fiyat görünüyor Daha önce bir çok defa açıkladığım üzere, o fiyattan geçen işlem yok, kotasyon kayması oldu 32.50 altında kotasyon kalmayınca, 32.50'yi satışta gösteriyor Bugün, en yüksek, 32.10, ordan da çook düşük hacim Genel fiyat 32.0850-0965
    https://twitter.com/iriscibre/status/1767800022324707587
  • ry4n kullanıcısına yanıt

beklenti alınır, haber satılır. olan bu

• Binance'de usdt stake ediyorsanız Launchpool'u da araştırın. Launchpoollar stake boyunca kasayı %1.5 2 kadar arttırıyor. en son portal %1.5 civarı arttırdı 7 günde. Yine usdt kadar riski var bunun da.

Ayrıca yatırım sohbetleri konusunda dolardan başka bir şey konuşulmaması da niye bu halde olduğumuzun kanıtı. altın da alın cari açığı arttırırsınız :dd

çok az riskli getiri isteyen varsa halka arzları araştırsın. evdekilerin hesabıyla girerseniz yemek parası çıkar.

Sadece arzların getirisinin sene sonu 100bin olmasını bekliyorum yeni eklenenler ve eldekilerin de değerlenmesiyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi victoribarbo -- 13 Mart 2024; 22:59:19 >

• victoribarbo kullanıcısına yanıt
    Abla dolar shortlamış galiba, allah bile yardım edemez artık ona

• Merhaba arkadaşlar
    2017 model dizel otomatik Clio 4 arabam ve yaklaşık 1 milyon TL ederinde kripto varlığım var. Bunları bozup hem yatırım hem kullanım amaçlı sıfır km Peugeot 408 almayı düşünüyorum. Sizce mantıklı bir hareket mi?

Kriptodaki varlık 2017den beri orada sürünüyor inip çıkıyor yıllardır bir hayrını göremedim. Bu sefer düşmeden bozup mantıklı bir yere harcamak istiyorum. Maalesef araba yenilemekten başka bir şeye yetmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kry71 K kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle mantıklı hareket. Hatta hiç düşünmeyin bence sizin asıl düşünmeniz gereken şuan 408 mi? Yoksa başka ne alabilirim :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ry4n -- 13 Mart 2024; 12:5:5 >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.