Şimdi Ara

Yatırım yapmak istiyorum Nereye yapayım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
2
Favori
1.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Her türlü yatırım aracıdır. Hepsi birbirlerine zincirli zaten. Dolar arttığı zaman euronun düştüğünü gördünüz mü ? Altında öyle zaten. Geçen yıl dolar alsaydım şimdi bozdursam 1tl karım oluyordu sadece 1 dolarda. Her yıl maalesef yükseliyor ve tl değer kaybediyor. Uzun vadede çok getirisi olur ve sabırlı olmanızda fayda var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pusat1249

Her türlü yatırım aracıdır. Hepsi birbirlerine zincirli zaten. Dolar arttığı zaman euronun düştüğünü gördünüz mü ? Altında öyle zaten. Geçen yıl dolar alsaydım şimdi bozdursam 1tl karım oluyordu sadece 1 dolarda. Her yıl maalesef yükseliyor ve tl değer kaybediyor. Uzun vadede çok getirisi olur ve sabırlı olmanızda fayda var.
    Öyle ama senin aldığın gıda, elektronil herhangi bir ihtiyaç da dolara ve euroya bağlı artış göstermiyor mu döviz kuru artışına yakın oranlarda ya da daha fazla?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelişmekde ülke olduğumuz için değer kaybediyoruz maalesef. Aldığımız her ürün dolar euro kurlarına bağlı.

• En büyük yatırım kendine yatırımdır, eğitim al.
  • ticaret yapmayi seviyorsanız ve yurtdışından ürün alabiliyorsanız illaha yurtdışıda olması şart değil türkiye içniden ürün al sat yapabilirsiniz para kendi kendini sürekli katlar sürekli teknolojik ürünler pahalılaşıyor 250'ye alıp 350-400 satabilirsiniz mantıklı satışlar yaparsanız güzel paralar var
  • Kripto paralar. Ytd

• Düşünmeden altın al hemde bu ara al, en fazla 180lere falan daha düşer ama her türlü 200ü geçecek,
  • BiggestNiko B kullanıcısına yanıt
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest4-8574745y

Dostum ben mi yanlış biliyorum yoksa döviz gerçekten mantıklı bir yatırım aracı mı?

Senin alım gücün günden güne dolara-euroya bağlı düşmüyor mu? Yani aldığın her şey bu kurlara bağlı olarak fiyatlanmıyor mu? Benim hesabımda ya çok çok minimum kazanırsın-kaybedersin ya da değişmez.

Yanlış biliyorsam lütfen aydınlatın beni.

Alıntıları Göster
    Kısa vadede kar ediyorsun. Ben geçen yıl mesela 100 bin dolar alsaydım 350bin tl ediyordu. Şimdi 470 bin tl ediyor. Ama evler veya arabalar bu kadar büyük çaplı fiyat değişimi yaşamadı. Geçen yıl 350 bin to olan ev şuan 400 bin daha yukarı çıkmıyor. Arabada da aynı şekilde geçen yıl 350 bin olan e180 şimdi 400-420 bin. Ben zaten kazanmak amacı ile değil kaybetmemek amacı ile tutuyorum bir planım var onun için.

• pusat1249 kullanıcısına yanıt
    quote:

Hepsi birbirlerine zincirli zaten. Dolar arttığı zaman euronun düştüğünü gördünüz mü ? Altında öyle zaten.
    doların yukarıya sıçradığında euronun hafiften yukarı hareket yaptığını gördük.

herşeyin bir dönemi var. olayı tl bazında değilde döviz bazında düşünürsek dolar veya altında herzaman durulmaz. bazen dolarda bazen altında durmak lazım. mesela saf altının gramı 2011 yılında 60doların üzerindeydi. o sırada altın almış bir kişi şuan hala bekliyor ve saf altının gramı şuan 40dolar civarında. yani hala zarardasın ve ciddi bir fark var. tl bazında düşünürsen yanılırsın. benzer şekilde herzaman dolar alınmaz. yine 2011yılında dolarda ciddi düşüşler oldu (tl bazında değil ingiliz sterlini,isviçre frangı, japon yeni,kanada doları vs bazında düşünmelisin.tl ile düşünürsen yanılırsın)kabaca söylemek gerekirse 2008de altın alıp 2011de dolara geçmek ve ardından 2015sonu tekrar altına geçip hala altında beklemek daha doğru karar.(bence) yada gümüş veya platin de olabilir ama onlar hakkında bilginiz olmalı.gümüş dolar arası geçiş daha mantıklı ama yanlış zamanda geçerseniz cıs olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi em2018 -- 29 Haziran 2018; 9:51:4 >

• bitcoin hazır düşmüşken bas bitcoine yıl sonu 40000 tl yaparsın
  • Uzun vadede altın al her turlu kar edersin

• Dolar al . Krız geliyor

• hiç düşünme direkt altına yatır. ytd.
  • Borsaya girmenin tam zamanı şuan
  • Kendini düşünüyorsan badem, çocuklarını/torunlarını düşünüyorsan ceviz dik.

Tam maliyetini bilemem fakat araştırmanı tavsiye edebilirim. İstedikten sonra her şey mümkün.

• Global teknoloji hisse fonu al. 5 yılda %329 getirmiş

• masaya yatır

• http://www.sazanbank.com.trhocam buradan sanal balık çiftliğine yatırım yapmanızı öneririm, ilk olarak tanesi 100 liradan 100 sazan balığı alıyorsunuz sonra bu sazanlar yumurtlayınca binlerce sazanınız oluyor 1'e 100 kazanç var bence kaçırmayınız http://www.sazanbank.com.tr

uzun vadede altın;
    kısa vadede; döviz (dolar,euro,Zambiya kwachası vb.gibi türk lirası haricinde bir şey)
    veya ithal edilen abd menşeili ürünler; otomobil, ekran kartı vb. şeylere bile yatırım yapabilirsiniz..

• kuzgun_ kullanıcısına yanıt
    Çiftlik bank olayına benziyor.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.