Şimdi Ara

Yatırım yapmak istiyorum Nereye yapayım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
2
Favori
1.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ama biraz daha kısa olarak altın, döviz, petrol vs..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yatırım tavsiyesi değildir.

Döviz al diyen arkadaşlar. Ekonominin nasıl çalıştığının farkında değil misiniz?

Şartlarını zorlamak, şansını denemek istemiyorsan ya da benim ağzım laf yapar çevrem geniş, al-sat yapabilirim demiyorsan; sanırım en iyisi yukarıda iki arkadaşın da dediği gibi kendine yatırım yapmak (dil kursu, herhangi bir sertifika kursu) ya da Allah’ın unuttuğu yerde alabildiğin bir arsayı satın almak.( kısa vadede kazancı unutarak) Ama bir zamanlar her yerin dutluk olduğunu da unutmamak gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest4-8574745y -- 29 Haziran 2018; 5:13:56 >
  • 17bin tlye 3 ay içinde 500tlmi ben 2000tlye aylık 500tl faiz verebilirim hocam detaylı görüşme için pm atabilirsin
  • Hocam dovize yatirim vizyonu dar olanlar icindir Eger biraz kar edeyim ulkemde biraz daha rahat yasayim diyorsan dolar alabilirsin. Ama yurtdisinda cikmak ve gezip para harcamak istiyorsan simdi de yapsan bir sey degismez cunku dolar alirsan para hicbir sekilde artmayacak veya azalmayacak. Dolar 8 oldu diyelim, paran TL degerinden ikiye katlandi ama ulkede alabilecegin seyler de neredeyse ayni miktarda pahalanmis olacak? 2010'da 30000tl'ye alinabilecek seviyede bir 0 araba su anda 100000'den asagi degil.

Oncelikle asagida yazacaklarim YATIRIM TAVSIYESI DEGILDIR.

Eger riskli piyasa istiyorsaniz benim tavsiyem Bitcoin. Simdi gorebilecegin en dusuk fiyatlarda butun coinler. 0.5 Bitcoin alirsin ama Aralik'ta 1BTC $50000 oldugundaki kari dusun. Simdi karalamaya gelenler olacaktir hadi sizi kirmayalim $15000 olsun Eger uzun sure beklersen her turlu kar var. Aralik'ta degil seneye Mayis'ta sat gerekirse. Bu arada shortlamayi ogrenirsen de kar olanagi var.

Zaten yanlis anlama ama 17000tl cok para degil ulkede, ne araba alirsin ne duzgun bir is kurabilirsin. O miktarda bir parayla ETF'lerden de kaydadeger bir kar elde edecegini sanmam. Hisse onermiyorum ulkede yarin hangi sirketin batacagi belli degil. Hisse yatirimi yapacaksan sirketin gecmisini iyi arastir.

Ustte bir de arsa al demisler ben o islerden pek anlamam o yuzden yorum yapmayacagim. 17000tl'nin alabilecegi bir arsanin kar etmesi icin EN AZ 20 yil beklemen gerekecek muhtemelen.

Bol sans

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multiTYRT -- 29 Haziran 2018; 5:11:0 >

• multiTYRT kullanıcısına yanıt
    Şu coin nedir, ne değildir, nasıl çıkarılır, nasıl satın alınır, nasıl satılır, borsası var mıdır, bitcoin ile ne alınır, nasıl alınır hiç bilmiyorum doğrusu. Forumdaki konusu da bayağı uzun gözüktü

• Parayi dagit hepsini bi yere basma

• 1-2 hafta içinde arsa alacağım. Bende nakit daha az var ama kredi çekip taksitle odiycem. Değerlenmesine kesin gözüyle baktığım bir lokasyonda. Aldiktan sonra sanada haber veririm o civarlarda borç harç alirsin işte.

Ama yinede yatırım tavsiyesi değildir. Sen bilirsin.

• USD
  • quote:

Orijinalden alıntı: multiTYRT

Hocam dovize yatirim vizyonu dar olanlar icindir Eger biraz kar edeyim ulkemde biraz daha rahat yasayim diyorsan dolar alabilirsin. Ama yurtdisinda cikmak ve gezip para harcamak istiyorsan simdi de yapsan bir sey degismez cunku dolar alirsan para hicbir sekilde artmayacak veya azalmayacak. Dolar 8 oldu diyelim, paran TL degerinden ikiye katlandi ama ulkede alabilecegin seyler de neredeyse ayni miktarda pahalanmis olacak? 2010'da 30000tl'ye alinabilecek seviyede bir 0 araba su anda 100000'den asagi degil.

Oncelikle asagida yazacaklarim YATIRIM TAVSIYESI DEGILDIR.

Eger riskli piyasa istiyorsaniz benim tavsiyem Bitcoin. Simdi gorebilecegin en dusuk fiyatlarda butun coinler. 0.5 Bitcoin alirsin ama Aralik'ta 1BTC $50000 oldugundaki kari dusun. Simdi karalamaya gelenler olacaktir hadi sizi kirmayalim $15000 olsun Eger uzun sure beklersen her turlu kar var. Aralik'ta degil seneye Mayis'ta sat gerekirse. Bu arada shortlamayi ogrenirsen de kar olanagi var.

Zaten yanlis anlama ama 17000tl cok para degil ulkede, ne araba alirsin ne duzgun bir is kurabilirsin. O miktarda bir parayla ETF'lerden de kaydadeger bir kar elde edecegini sanmam. Hisse onermiyorum ulkede yarin hangi sirketin batacagi belli degil. Hisse yatirimi yapacaksan sirketin gecmisini iyi arastir.

Ustte bir de arsa al demisler ben o islerden pek anlamam o yuzden yorum yapmayacagim. 17000tl'nin alabilecegi bir arsanin kar etmesi icin EN AZ 20 yil beklemen gerekecek muhtemelen.

Bol sans

Maşallah maşallah felaket bir yatırımcı bilgin var,hele hele en son verdigin bitcoin örnegin yok mu ki evlere şenlik..Bitcoin dedigin piyasa şu an hemen hemen gelişmiş bütün memleketler de kara liste de,büyük suç,o ülkelerin gizli servisleri tarafından tsakip ediliyor.Bitcoin silah ve kara para trafiği icin kullanılıyor.Seni dinleyen hem parasını kaybeder hem de paketlenir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• gümüş diycem ama sen o işi kıvıramazsın. dikkat etmen gereken bazı hususlar var.bazı konularda deneyimin olmadığı için zarar görebilirsin bu nedenle altın al diyorum.

• Önce paribu.com dan hesap aç sonra bankadan buraya eft ile Bitcoin al, sonra Binance.com dan hesap aç, buraya btc leri transfer et, telegramda balina hareketleri bitcoin trading gibi kanalları takip et, altcoin al sinyali gelince btc yi altcoinlere çevirip %3-25 kar ile sat.. sinyal değerlendirmeyi öğrenirsen günlük ciddi btc sayısnı arttırırsın.

• BiggestNiko B kullanıcısına yanıt
    Hocam, btc konusu hakkında geniş bilgiye sahip olduğunuzdan eminmisiniz, büyük suç falan, siz pek takip etmiyorsunuz magazinsel seviyede bilginiz sanırım...

• Dolar al geçen yaz aldım 11 ay oldu, dolar başına 1,15 tl kazandım. Ozaman alaydın şuanda yaklaşık 6 bin tl kar etmiştin

• Alp_Tigin kullanıcısına yanıt
    17bin tl ye doğru lokasyondan arsa? o paraya ancak noter masraflarını ödersin. 17 değil 170bin tl ye bile öyle arsa bulamazsın.170bin dolara belki..

• em2018 E kullanıcısına yanıt
    Ayrıca alacağı arsa hisseli arsa ise ki o paraya anca hisseli olur, uzak durulması gereken bir yatırım, her bir hissedardan ayrı ayrı satış hicazeti alması gerekir ki bunu emlakçılar size söylemez, sonra bir bakmışınız diğer hisedarlar şak diye rayiç bedelden arsanızı elinizden almış olur ki rayiçler çok düşüktür malum..

• quote:

Orijinalden alıntı: Hitlerin Bıyığı

Dolar al geçen yaz aldım 11 ay oldu, dolar başına 1,15 tl kazandım. Ozaman alaydın şuanda yaklaşık 6 bin tl kar etmiştin
    Dostum ben mi yanlış biliyorum yoksa döviz gerçekten mantıklı bir yatırım aracı mı?

Senin alım gücün günden güne dolara-euroya bağlı düşmüyor mu? Yani aldığın her şey bu kurlara bağlı olarak fiyatlanmıyor mu? Benim hesabımda ya çok çok minimum kazanırsın-kaybedersin ya da değişmez.

Yanlış biliyorsam lütfen aydınlatın beni.

• Dolar al

• Benim de elimde 4.5k tl var şuan kararsızım. Gram altın mı döviz mi veya bu meblağ ile başka hangi yatırım aracı mantıklı olur

• quote:

Orijinalden alıntı: pusat1249

Dolar al
    Dostum ben mi yanlış biliyorum yoksa döviz gerçekten mantıklı bir yatırım aracı mı?

Senin alım gücün günden güne dolara-euroya bağlı düşmüyor mu? Yani aldığın her şey bu kurlara bağlı olarak fiyatlanmıyor mu? Benim hesabımda ya çok çok minimum kazanırsın-kaybedersin ya da değişmez.

Yanlış biliyorsam lütfen aydınlatın beni.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.