Şimdi Ara

Yatırımcı Olmanın En Büyük Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günlerin geleceğini, istediğin şeye istediğin kadar para verebileceğin günlerin geleceğini umud ediyorsun ama düşüşlerde korkuyorsun acaba bu daha ne kadar gidecek, ben o büyük yükselişleri görebilecek miyim?

Elalem araba, telefon, bilgisayar alıp geziyor tozuyor mutlular gibi görünüyor ancak laptop, telefona, arabaya para vermeyi çok uygun görmüyorsun ciddi sorunlar çıkana kadar hatta tamir edip kullanmaya devam ediyorsun.

Bazen boğuluyorsun bazen kafayı yiyorsun bazen seviniyorsun.

Ancak bunlara değeceği zaman geldiğinde havalara uçuyorsun başarabilirsen.

• Yav ne yatırımcısı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yatırım sadece bir borsaya para atıp beklemekten ibaret değil.

Yatırım 1 : arabanın olması istediğin yere istediğin şekilde gitmeni sağlar = yeni networklerin oluşmasına zemin hazırlar.

Yatırım 2 : iyi bilgisayarın olması yeni teknolojileri öğrenmeni sağlar şuan elindeki bilgisayarla dockerı çalıştırsan kapanır gider.

….

• Bir etkinlik için aldığın bilet bile yatırımdır. O etkinliğin kalitesine göre yeni insanlarla tanışabilme imkanı sağlar. O yeni insan senin hayatının yönünü değiştirebilir.

• Yatırım 4 duvar arasında botlarla yönetilen grafikleri izlemekten ibaret değil, bırak artık hayallerde yaşamayı

• _Teddy_ kullanıcısına yanıt

Elimde olan makine çoğu iş için yeterli docker vs çalıştırır. Sadece ağır yapay zeka uygulamalarında sıkıntı çıkarır. Vmware'de felan sorun yaşamıyorum. Onun için ekran kartı güçlü bir makine alınacak zaten yavaş yavaş. RTX 40 ve üzeri serisi ekran kartları alacağım şu paralar bir çıksın.

Network için araba olmasına gerek yok.

Arabayı sana para getirecek bir araca çevirirsin ama anasını ağlatırlar.

• Hayal olan nedir?

E ona bakarsan botlar çoğu yerde var?

Senin ne istediğine karar verip sana reklamda sunuyorlar? 4 Duvar arasında kaldığımda yok ayrıca. Takmışsın 4 duvar arasındasın 4 duvar arasındasın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Türkiye'deki En Büyük Sorun
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kendini kandırmaya devam et, beni kandıramazsın  

Açıkçası 2019-2018 yılında yapay zeka konferanslarına katıldım BOUN'da hiçte hayatımı çok değiştirmedi. 10 Saatlik reklam izledim. Google, hepsiburada alayı geldi biz yapay zeka ile bunu yapıyoruz bla bla bla 10 saatlik reklam izledim. TEK işe yarayan şeyler anlatan IBM'di ve wattson programını tanıtmıştı.

Yani bir etkinliğe katılmakta o kadar seni değiştirmiyor. Tanıştığın insanlar hayatını değiştirebilir ancak bu her yerden gelebilir illa etkinlik olmasına gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E93B1AADE -- 23 Haziran 2024; 22:42:0 >
  • etkinliklere yeni insanlarla tanışmak için katınılır, slayt izlemek için değil

Kendimi veya kimseyi kandırdığım yok. Kuruntu yapıp durmuşun.

Burada verdiğin tavsiyelerin hepsinin içi boş.

Tanıştım zaten o zamanlar?

Ancak sorun şu ki tanıştığım bilgisayar mühendisliği öğrecileri bile SQL'in ne olduğunu bilmiyor 3. sınıf öğrencileriydi. Büyük şirketlerin yetkilileri sorduğum sorulara bile cevap veremiyorlardı sadece önceden hazırlanmış metinleri ezberleyip gelmişler. 1000 kişiye yakın konferansa 10 kişilik staj açan vardı o durumda şansa  

Bana göre Türkiye'de şirket yöneticiside olsan iyi yerlerde okumuşta olsan çoğu insan imaj peşinde işini yapabilenler ya yurt dışına gidiyor veya susuyor çekiliyor köşesine.

Bir tek IBM'den gelen ekibi çok sevmiştim oradan gelen mühendisler baya bilgiliydi. Yapay zeka, derin öğrenme konusunda ufkumu açmışlardı.

Google'dan gelen ekip tahtada aslan çizdirdi "bahın biz beyle şeylerle uğraşıyok ama kendinizi geliştirmeh istiyosanız o konuda yardımcı olamayağuh" gibi saçma bir izlenim veriyorlardı.

Abi açsana bir IBM Watson gibi bir şey? Yok. Soru soruyorsun üzerinde çalışılıyor, o konuda çalışıyoruz, gelişmeler devam ediyor işte DL öğreninden öteye gitmedi verdikleri cevaplar.

Sosyal becerilerimde bir sorunda yok kardeşim benim. Ancak ben böyle konferanslara çok kez gittim ve gördüğüm tek şey reklam. Ufuk açacak bilgi veren yok. Çoğu şirket nasıl kendimizi överiz veya reklam yaparız derdinde. Üniversitelerde olan çoğu konferans boştur.

ANCAK

Dedim, şadi evren şeker gibi hocalar geliyor, bu adamlar Amerikada yaptığı işleri anlatıyorsa işte o zaman o konferanstan ekmek çıkar.

Ben bunu öğrendim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E93B1AADE -- 23 Haziran 2024; 22:56:19 >

• Profil fotosu ve mesaj uyumu  

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.