Merhaba arkadaşlar dün anne babalarıyla birlikde 2 tane yavru güvercin aldım ama adam anneleri ağzına kusar dedi ama şimdiye kadar kustuğunu görmedim bu konuda bilgisi olanlar biraz yardım edebilirmi hastalıklarından falan sularına hangi vitaminleri koymalıyım annesinin beslediğini nerden anlıcam bide beslemiyo ben nasıl beslicem
yavruların kursaklarına bak doluysa besliyolardır ve yavrular bayağa büyük anneleriyle birlikte yere sal ve yem ver buğday yani belki yem yerler vitamin isine gelince ben güvercin besledigim zamanlarda vitamini veterinerden alirdim baya ucuzdu cok para verme simdi olsa olsa 10 veya 15 liradır sularina karistiricaksin yerleri temiz sulari taze olsun pek hasta olmazlar ve yanlarina hasta güvercin koyma kolay gelsin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Eğer yemiyorlarsa kendin de ağızlarını açıp yedirebilirsin bir süre ama tabi yemek yemediklerine eminsen, yoksa bırak anneleri beslesin.Vitamin olayına gelince evet veterinerden alabilirsin.Büyük güvercinlerin buğdayına mısır da karıştır daha zengin beslenmiş olurlar.Bir de çok yemleme kuşları belli süreleri olsun kesinlikle hergün aynı saatte ver yemlerini.
selam arkadaşlar merhabalar.Bizim evin balkonuna bi güvercin yuva yaptı, geçenlerde dikkat ettim bi baktım yavruları olmuş iki tane ve sarı tüylü. çok küçükler annesi ve babası değişmeli olarak yavruların yanında kalyordu fakat yaklaşık 2 gündür gelen giden yok.Yavrular acıkmıştır susamıştır diye düşünüyorum.Daha önce de hiç güvercin beslemedim.Acaba onlara yem versem yerler mi ? su verdim içmediler zaten kafalarını tuylerıne sokuyolar ve başlarını kaldırmıyorlar bile... bana yardımcı olabilir misiniz?
quote:
Orijinalden alıntı: xcosarx
selam arkadaşlar merhabalar.Bizim evin balkonuna bi güvercin yuva yaptı, geçenlerde dikkat ettim bi baktım yavruları olmuş iki tane ve sarı tüylü. çok küçükler annesi ve babası değişmeli olarak yavruların yanında kalyordu fakat yaklaşık 2 gündür gelen giden yok.Yavrular acıkmıştır susamıştır diye düşünüyorum.Daha önce de hiç güvercin beslemedim.Acaba onlara yem versem yerler mi ? su verdim içmediler zaten kafalarını tuylerıne sokuyolar ve başlarını kaldırmıyorlar bile... bana yardımcı olabilir misiniz?
Sen görmüyorsundur 7-24 takip etmiyorsun onlar mutlaka besliyordur . sakın ama sakın elleme ve yaklasma kokun gittimi hiç beslemezler.
Bak söyle yap bir pet şisiye biçakla kes ucundan ve içinen pirinç filan koy çiğ degil haslanmıs olsun yavru çiğ yemez yada ekmek içi koy ve yakınlarına koy görecegi sekilde karının aç oldumu yiyecektir tabi annesi babası içinde kolaylık olacak sokak sokak yemek dolasacagına koy yuva yaptıgı yerin bölgesine yemegini yiyip yavrusuna versin