Şimdi Ara

Yavru kedim kapıya sıkıştı Artık arka ayaklarına basamıyor. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
14.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Dostum nasıl veterinerler kediye bakmıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kitaptakikurt kullanıcısına yanıt
    Valla biz sırf kediye özen göstermiyorlar diye 3-4 veteriner değiştik. daha fazla veriyoruz ediyoruz ama kafamız rahat oluyor. maalesef ülkemizde hastalık bile verdiğin para kadar tedavi ediliyor.
  • Zuko kullanıcısına yanıt
    Hayati durumlar ayrı, kaş yaparken göz çıkarmak ayrı şeyler. Araba çarpmış bir kediye ilk müdahale yapmayacak veteriner hekim yoktur diye düşünüyorum, olmamalıda aynı beşeri hekimlerde olmaması gerektiği gibi :)

• Piêr Dé Sans kullanıcısına yanıt
    Değindiğiniz nokta veterinerlik mesleğinin dönüm noktası. Bu işi tamamen para kaynağı olarak görürseniz maalesefki hem insanların gözündeki değerinizi hemde kişiliğinizi kaybedersiniz . Koca sürüyü tek enjektörle aşılıyan adamlar var dilim dönmüyor hekim demeye.

• kitaptakikurt kullanıcısına yanıt
    Maalesef öyle. Ama insana değer vermeyen bir milletin hayvana farklı şekilde davranmasını beklemiyorum da. İlla ki bizim gibi düşünen vet vardır diyip geziyoruz. Şimdi aşılarını yaptırmak için 20 dakika yol gidiyoruz ama yapacak bir şey yok maalesef
  • Acilen veterinere goturun hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Piêr Dé Sans kullanıcısına yanıt
    Neler neler var hocam. İşin içinde olunca daha çok duyuyorsunuz bunları maalesef. Size bir önerim olacak; kimsenin ekmeği ile oynamak istemem ama Veteriner Fakültelerinde daha fazla ilgi alaka göreceğinize eminim. Umarım olmaz ama eğer bir hastalık ile karşılaşırsanız bi düşünmenizi öneririm. Tekrar kimsenin ekmeği ile oynamak istemem sadece bir öneri :)

• quote:

Orijinalden alıntı: kitaptakikurt

Hayati durumlar ayrı, kaş yaparken göz çıkarmak ayrı şeyler. Araba çarpmış bir kediye ilk müdahale yapmayacak veteriner hekim yoktur diye düşünüyorum, olmamalıda aynı beşeri hekimlerde olmaması gerektiği gibi :)

Gec mudahale sonucu hayvancagiz felc kalacaksa bu da acil sayilir hocam. Ama bunun farkindadir tabi veteriner de koskoca sehirde sadece iki veteriner olup onlarin da pet bakmamasi ilgincmis.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amuda kalkıp yürür üzülme

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

Geçtiğimiz dolunay da kapıma siyah bombay tarzı yakışıklı yavru bir erkek kedi geldi. Havada soğuktu ve aldım içeri. Yaklaşık 1,5 ay gül gibi geçindik alıştım da keretaya.. Tabi iç dış parazit de yapıldı karma aşısı geliyordu. 10-12 gün evden çıkarmadım sonra ufak ufak tekrar bahçeye çıkmasına müsaade ettim. 19 şubat günü gündüz evden çıkarken odamın camını yarım bıraktım havalansın diye. Bırakmaz olaydım, çocuk ben evde yokken ordan girmeye çalışmış ve sıkışmış. Gece eve geldiğimde orada bulunca onu beynimden vurulmuşa döndüm. Çekip aldığımda onu ordan bitkin bir halde idi :( arka iki ayak çalışmıyor. Sürünerek iki ön pati ile sağa sola gitmeye çalıştı. Apar topar gece vakti 3.30 sıraları bir veteriner buldum. Götürdüm hemen, gerekli müdahaleyi yaptılar sağolsunlar. Durumu ilk 24 saat kritik dediler. Şimdi 4 gün oluyor her gün gidip görüyorum iyileşeceksin diyorum. Kuyruk oynayatabiliyor sol ayak da hafif kıpırdama var gibi ama sağ ayak yok. Bodrum da yaşıyorum, burda hayvanlar için MR bulamayabilirsin ankara veya büyükşehir e götürsen astronomik rakamlar isterler dedi. Yaşayacak ama felç kalma durumu var, bakımı da zor olabilir dedi. Doktor iyi tecrübeli ama içimi kararttı. Çok üzülüyorum bu duruma. Tesadüf google da ararken donanm haber de sizin post a denk geldim. Baştan sona okudum herşeyi, ve bir ümit dir diye size yazmak istedim. Yazdığınız herşeyin bire bir bende yakın tarihte yaşadım. Olay zuhur ettiğinde tahminim saatlerce orada sıkışıp kaldığı :(

Kendi imkanlarımla kediye baktım diye bir yorumunuz var. Yaşadağınız süreçten biraz bahsedebilir misiniz neler yapmalıyım evde?
    Çocuk şu an mutsuz her gün gidip gördüğümce saldırgan değil ama muayene esnasında baya ciyakliyor ben kafasına dokununca hiçbirşey yapmıyor ve beni burdan al der gibi bakışlar atıyor. Allah'ım sen aklıma mukayet ol.

dipnot: yeni üye oldum ilk mesajım bu. resim yükledim ama sistem biraz saçmaladı gibi geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Plurbjk -- 24 Şubat 2019; 22:18:17 >

• Plurbjk kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Öncelikle geçmiş olsun. İnşAllah kediniz en kısa sürede sağlığına kavuşur.

Bende olayı ilk yaşadığımda sizin gibi çaresizdim ve sizde olduğu kadar da imkanım yoktu. Yaşadığım yer bir yayla köyüydü ve imkanlar baya kısıtlıydı. Kedilere bakan petshop ta yoktu. Ben şu yöntemi izledim;

Çörek otunu zeytinyağının içine koydum. Ardından kedinin belden aşağısına (ayaklar dahil) güzelce ovalayarak sürdüm ve etkisi hemen kaybolmasın diye temiz bir havlu ile sardım. Bunu her gün tekrar ettim. Bir hafta sonra sağlığına kavuşmuştu. Dışarı çıkardığım da sanki yattığı günlere inat koşup zıplamaya başlamıştı :)

Yalnız aynı şey sizde etkili olurmu bilmiyorum. Benim avantajım, kedimin henüz 1-2 aylık olmasıydı. Küçük olduğundan dolayı bağışıklık sistemi biraz daha hızlı çalıştı diye düşünüyorum. İsterseniz yaptığım şeyi sizde deneyebilirsiniz. ( Kullandığım zeytinyağı hakiki zeytinyağıydı. Kendi imalatımızdı)

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.