Şimdi Ara

Yavru kedim kapıya sıkıştı Artık arka ayaklarına basamıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
13.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Az önce çektim :)

Arkadaşlar belki hatırlarsınız 2 hafta önce yaylada bulduğum kediyi besleme kararı aldım. Yalnız talihsiz bir kaza sonucunda kedi kapıya sıkıştı, sıkıştıktan sonra yaklaşık bir dk boyunca sağa sola kıvranarak bağırdı. Daha sonra elime aldım başını okşamaya başladım sakinleşti.

Ardından yere bıraktım baktım ki yürüyemiyor, ön patileriyle ilerliyor arta patileri ise ardından sürünerek geliyor. sağ bacağını az çok kıpırdatabiliyor lakin sol bacağını hiç kıbırdatamıyor resmen sürünerek sağa sola gidiyor.

Bulunduğum ilde ( Gümüşhane de ) 2 tane veteriner var ikiside kediye bakmıyor. Hiçbir öneride sunmadılar. Ne yapabilirim ? Olay 3 gün önce oldu. Belki zamanla düzelir dedim ama aradan 3 gün geçmesine rağmen hiçbir düzelme olmadı. Durum ilk günkü gibi. Geleneksel yöntemlere başvurayım dedim dün iki ayağını zeytin yağlı bez ile sardım ama bu iş zeytinyağıyla olacak değil biliyorum.

Kediye de çok acıyorum öyle bir bakışı var ki adeta bana yardım edin dercesine. Bugün bağırıyordu elime aldım zaten ufacık birşey avucumun içine koydum. Başını parmaklarımın arasına soktu mırıldanarak uyudu. Yere koyar koymaz başlıyor yine bağırmaya...

Ne yapabilirim arkadaşlar ? Sizce ayağı kırılmışmı ? düzelme ihtimali var mıdır ? SS eklemeye gerek yok zaten fotoğraflarda görünmüyor, fiziki olarak herhangi birşey gözükmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heamvivna -- 4 Kasım 2015; 13:47:26 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yavru Kedinin Arka Ayaklarının Tutmaması Durumunda Ne Yapılmalı?

Yavru kedinizin arka ayaklarının tutmadığını fark ederseniz, hızlı bir şekilde harekete geçmek çok önemlidir. Bu durum, kedinizin sağlığı için ciddi sonuçlar doğurabilir.

Kedimin Arka Ayakları Tutmuyor Ne Yapabilirim?

• Sakin Kal: Panik yapmayın ve sakin olun.
    • Kedinizi Güvende Tutun: Kedinizi nazikçe sakin ve güvenli bir yere taşıyın.
    • Veterinere Danışın: En kısa sürede veterinerinize başvurun. Sağlık durumu kötüleşirse beklemek tehlikeli olabilir.
    • Yaralanmayı Değerlendirin: Kedinizin yaralanma belirtilerini kontrol edin. Şişlik, morarma veya açık yara olup olmadığına bakın.
    • Yaralı Bölgeyi Hareket Ettirmeyin: Kedinizin arka ayaklarını hareket ettirmeyin veya düzeltmeye çalışmayın. Bu, yaralanmayı daha da kötüleştirebilir.

Veterinere Gitmeden Önce:

• Kedinizin arka ayaklarına soğuk kompres uygulayın.
    • Kedinizi ılık bir battaniyeye sarın.
    • Kedinizi rahat ve sakin tutun.

Veterineriniz, kedinizin yaralanmasını teşhis edecek ve uygun tedaviyi önerecektir. Tedavi, yaralanmanın türüne ve şiddetine bağlı olarak değişebilir.

• Ayak kırığı veya çıkığı için atel veya alçı gerekebilir.
    • Sinir hasarı için ilaç veya fizik tedavi gerekebilir.
    • Omurga yaralanması için cerrahi müdahale gerekebilir.

Kedinizin sağlığı için hızlı hareket etmenin önemini unutmayın. Arka ayaklarının tutmaması durumunda, veterinerinize başvurarak en iyi tedaviyi sağlayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Up geçmiş olsun üzüldüm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah yardımcınız olsun, şehir merkezi gibi bi yer yok mu veya yakın şehirler? Arabası olan bi tanıdığınız varsa rica edebilirsiniz bence

• Br00klyn28 kullanıcısına yanıt
    Yakınlık olarak Trabzon var 1 saatten fazla sürüyor yol. Araba işi kolay lakin Zaman olarak zamanım yok. Özellikle seçimler yaklaştığı için izinler durduruldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: heamvivna

Yakınlık olarak Trabzon var 1 saatten fazla sürüyor yol. Araba işi kolay lakin Zaman olarak zamanım yok. Özellikle seçimler yaklaştığı için izinler durduruldu.
    geçmiş olsun röntgen çektirerek görebilirsin durumunu. 70 tl civarı olması lazım vetlerde
  • Lan o kedi çok tatlıydı ya geçmiş olsun umarım düzelir

• quote:

Orijinalden alıntı: Devon Jade

Lan o kedi çok tatlıydı ya geçmiş olsun umarım düzelir
    Geçmiş olsun.

Kötü haber olacak ama ayaklarını sürüklüyorsa belden aşağısı felç kalmış da olabilir.

Kapıya tam olarak nasıl sıkıştı? neresinden sıkıştı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ss atabilir misin hocam öyle bir anlatmışsın ki kediyi merak ettim

Çok geçmiş olsun bu arada

• Mutlaka uzman bir veterinerin görmesi lazım. Hala üstüne basamıyorsa ciddi bir şey olabilir. Şimdi tedavi olmazsa ileride yürüyemez. Napıp edip götürün düzgün bir veterinere. Anlamadığım bir konu daha o gittiğiniz veterinerlerin ne işe yaradıkları.

• Üzüldüm ya, up yardımı dokunan olur belki

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • O veterinerler neye bakmamış ki mümkünse şikayet edin.
    Bu arada geçmiş olmuş.

• Ben kedimle oynarken ters bi hareket yapti kedim. Fena ciglik atti. Ayagini 2 hafta yere basamadi. 2 hafta sonra hafif hafif basmaya basladi ama dokundurmuyordu. Sonra yavas yavas iyilesti. Bence zamanla duzelir. Cok ilisme kediye. Zamanla basmaya baslar.

• retrocr kullanıcısına yanıt
    Düzelecek gibi görülmüyor. Kediler dayanıklı hayvanlardır diye kendimi avutmaya çalışıyorum. inşAllah dediğiniz gibi zamanla kendine gelir.
  • The Rainmaker kullanıcısına yanıt
    Gittiğim veterinerler daha çok büyük ve küçük baş hayvanlarla ilgileniyorlarmış.
  • Geçmiş olsun.
    Öyle veterinerleride şikayet et.Gerekirse olay çıkart.

• Piêr Dé Sans kullanıcısına yanıt
    Oda karanlıktı kendiside arkamdan gelmiş kapıyı kapatıyordum meğersem kedi arkamdan koşarak gelmiş tam çıkarken. birden bağırdı kapıyı üzerinde kapatıyordum az daha.

tam olarak neresinin sıkıştığını görmedim. Dediğim gibi fiziki olarak baktığında hiçbir şey belli olmuyor.
  • Yukari.umarim yardimci olacak biri cikar

• röntgen çekilmesi gerek.bi veterinere götür.kırık veya çıkık varsa görülür orda ona göre tedavi edilir.bide kedinin kemiği yanlış kaynarsa hayatı boyunca o bacak ona yük olur.

• Eğer ayaklarını sürüyorsa felç kalmış olma durumu mevcut. bunu da göz önünde bulundurun.

İkinci olarak bir veterinerin kediye bakmıyorum kuşa bakmıyorum deme şansı pek yok. Ama ne yapıp edin mutlaka kediyi bir veterinere gösterin. gün geçtikçe düzeltilmesi zor durumlara yol açmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Eğer ayaklarını sürüyorsa felç kalmış olma durumu mevcut. bunu da göz önünde bulundurun.

İkinci olarak bir veterinerin kediye bakmıyorum kuşa bakmıyorum deme şansı pek yok. Ama ne yapıp edin mutlaka kediyi bir veterinere gösterin. gün geçtikçe düzeltilmesi zor durumlara yol açmasın.
    Geçmiş olsun. Başka bir veterinere filan götürseydin illaki bakan biri olur.Ciddi bir mesele.Kedinin sağlığı için gezebildiğin kadar veteriner gez illaki biri bakar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingStark -- 27 Ekim 2015; 4:01:56 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.