Şimdi Ara

Yavru Sokak Kedisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Okula gitmeye hazırlanırken evin önünde yavru bir kedi buldum. Tahmini 4-5 haftalık, ya da daha büyük. Eve almayı düşünüyorum ama tereddütlerim var:

1) 3 yaşında bir muhabbet kuşum var. Kedinin ona zarar verme ihtimali var mı? Ya da küçüklükten kuşa alışabilir mi?
    2) 6'dan 1'e kadar okuldayım. 2 gibi evde oluyorum. Yiyeceğini, suyunu ve kumunu koyup onu yalnız bırakırsam kendi halleder mi?
    3) Evde tek sıkılır ve eşyalara zarar verir mi? Giderken önüne birkaç oyuncakta koysam onlarla oyalanır mı?
    4) Mobilyalara zarar vermesini istemiyorum, eski bir halıyı sarıp duvara dayayarak basit bir tırmalama tahtası oluyormuş. Ona alışsa bile diğer eşyaları da tırmalar mı?
    5) Kedi kumunu koyacağım kabın büyüklüğü ne kadar olmalı? Standart olduğunu sanmıyorum, yoksa öyle mi? Peki kedi kumunu ne kadar koymalıyım? Ne zamanda bir değiştirmeliyim? Kedi kumunun türü ne olmalı ve fiyatı ortalama ne kadar oluyor?
    6) Eve almadan önce veterinere götüreceğim. Hangi mamadan alacağımı veteriner mi söyleyecek yoksa herhangi bir mama kullansam olur mu?
    7) Veterinere götürünce aşılarını hemen mi yapıyor? Fiyatı ortalama ne kadar tutar?
    8) Aşılarını yaptırmadan önce yavru kediyi yıkamalı mıyım? Yıkanırsa(pireleri varsa eğer) pireleri gider mi? Ya da temizleme işlemini veteriner yapar mı?

Cevaplayacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Aklıma gelirse daha yazarım.
    Saygılar.

• 1)Kediler avcı hayvanlardır, hareket eden, küçük canlılara karşı tehlikeli olabilirler.. Ama uysal bir yapıdaysa kuşa zarar vermez..
    2)Evet, ev ortamına alışıp, tuvalet eğitimi verildikten sonra sorun olmaz
    3)Oyuncaklar kediyi oyalar ama sıkılıp mobilyalara sarma ihtimali her zaman vardır
    4)3. sorudaki ccevapla aynı:)
    5)Standart bir boy yok, boyutlar hemen hemen 40x60x10 cm civarında.. iki avuç kadar koysan yeterli, fazla koyarsan kazmaya çalıştıkları için etrafa saçarlar. Özel kedi kumları var, pet shoplar ve veteriner kliniklerinde bulabilirsin. Fiyatı 5-10 lira civarında
    6)Veterinere götür o sana uygun mamayı soyler, yavrular için veya yetişkinler için üretilen mamalar var.. Tavsiyem kaliteli kuru mama yedirmen..
    7)Yaşına, sağlık durumuna bakarak, önce parazit temizliği, sonra da karma-lösemi-kuduz-aids-mantar aşıları yapılır.. 20 ila 50 TL arasında değişen fiyatları vardır.. Aşısına göre de değişir, veterinere göre de değişir.. Aynı aşıyı farklı yerlerde farklı fiyata yapabilirler, yada farklı aşılar aynı veterinerde farklı fiyatlarda olabilir:)
    8)Yıkamasan daha iyi olur, çok kirli değilse yıkama, yada veterinere gidince yıkanabilecek durumda olup olmadığını onlar soylesin.

*daha sorun varsa sorabilirsin:)

• Kedi yıkanmaz, yıkama ile pireler gitmez. Veteriner de yıkamaz. Yıkadın diyelim ne kadar kurulasan da ıslak kalır, üşütür hayvan. Sabun vs. kullanırsan vücuttaki faydalı yağ gider.
  • @ilterish_kaan
    @barisdragon
    Cevaplarınız için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRasd -- 25 Ekim 2011; 20:41:33 >
  • 1) 3 yaşında bir muhabbet kuşum var. Kedinin ona zarar verme ihtimali var mı? Ya da küçüklükten kuşa alışabilir mi?
    2) 6'dan 1'e kadar okuldayım. 2 gibi evde oluyorum. Yiyeceğini, suyunu ve kumunu koyup onu yalnız bırakırsam kendi halleder mi?
    3) Evde tek sıkılır ve eşyalara zarar verir mi? Giderken önüne birkaç oyuncakta koysam onlarla oyalanır mı?
    4) Mobilyalara zarar vermesini istemiyorum, eski bir halıyı sarıp duvara dayayarak basit bir tırmalama tahtası oluyormuş. Ona alışsa bile diğer eşyaları da tırmalar mı?
    5) Kedi kumunu koyacağım kabın büyüklüğü ne kadar olmalı? Standart olduğunu sanmıyorum, yoksa öyle mi? Peki kedi kumunu ne kadar koymalıyım? Ne zamanda bir değiştirmeliyim? Kedi kumunun türü ne olmalı ve fiyatı ortalama ne kadar oluyor?
    6) Eve almadan önce veterinere götüreceğim. Hangi mamadan alacağımı veteriner mi söyleyecek yoksa herhangi bir mama kullansam olur mu?
    7) Veterinere götürünce aşılarını hemen mi yapıyor? Fiyatı ortalama ne kadar tutar?
    8) Aşılarını yaptırmadan önce yavru kediyi yıkamalı mıyım? Yıkanırsa(pireleri varsa eğer) pireleri gider mi? Ya da temizleme işlemini veteriner yapar mı?

1-Evet verebilir , kuşunu kediden ayrı bir odada tut.
    2-Kendi halledebilir ölçülü bir şekilde suyunu ve mamasına koyarsan tabiki.
    3-Köpek değil bu kedi.Kedinin dağıtma huyu yoktur.Ben kedimi 3 gün boyunca evde tek başına bıraktım eve geldiğimde bıraktıgım gibiydi.
    4-Evet,olabilir.
    5-4 TL'ye bile var kedi kumu..3 günde bir değiştir.Kaplar pet shoplarda var alırken onlar yardımcı olur sana zaten
    6-Veteriner söylese daha iyi olur.
    7-50 TL'den başlıyor , kedi küçükse , daha aşı olmayacak.
    8-Pire tasması veya Pire Pudrası kullanabilirsin pirelerden kurtulmak için.Veteriner yapmaz , hayvan kuaförüne götürürsen harika yaparlar o ayrı tabi.

Umarım sana yardımcı olabilmişimdir.

• @siren201
    Yardımın için teşekkürler
  • Pire tasması stres yapar oraya buraya takılabilir, onun yerine vette parazit damlası yaptıracaksın. Diğer aşıları yaptırmasan da karma aşıyı mutlaka yaptır, 3 virüsten birden korur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tekir kedi almayın
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.