Nod32 kurdum arkadaşlar artık rahatım, fakat bunun süresi nerde yazıyo ona bakamadım, bilgisi olan war mı acep?
Arkadaşlar bir süredir (4-5 aydır) AntiVir kullanıyorum. Norton, Kaspersky, BitDefender ve McAfee gibi devlerden sonra hafif ama etkili bir AV aramaya başladım ve AntiVir'e yöneldim. Oldukça riskli sayılabilecek sitelerden ve dosyalardan başarıyla geçti. Dahası içimde bedava bir AV için hep bir şüphe kalmıştır dolayısıyla arada bir büyük AV'lerin web tarayıcılarıyla da sistemi tarattım ama hep temiz çıktı. Güvenle önerebilirim.
quote:
Orjinalden alıntı: emptyrean
Arkadaşlar bir süredir (4-5 aydır) AntiVir kullanıyorum. Norton, Kaspersky, BitDefender ve McAfee gibi devlerden sonra hafif ama etkili bir AV aramaya başladım ve AntiVir'e yöneldim. Oldukça riskli sayılabilecek sitelerden ve dosyalardan başarıyla geçti. Dahası içimde bedava bir AV için hep bir şüphe kalmıştır dolayısıyla arada bir büyük AV'lerin web tarayıcılarıyla da sistemi tarattım ama hep temiz çıktı. Güvenle önerebilirim.
+1
+ Özellikle Kaspersky pc'yi kasar bilginize.
avg free öneririm. sistemi hiç kasmaz ve yeterli koruma sağlar. yanında birde windows defender kuracaksın işlem tamam.
Dostum bilgisayarında veya kullandığın yazılımda sorun yok. Sorun senin kullandığın yazılımın özelliklerini anlayamamanda.
Mesela msn giremedim demişsin. O programın internete çıkışına izin vermezsen giremezsin tabi. Hangi bilgisayarda denersen, hangi yazılımı kullanırsan bu böyledir.
Antivirüs programları tabii ki işlemciyi kasar. Çünkü arka planda devamlı çalışan birşey var. Kimisi az kasar kimisi çok. Bunu deneyip görebilrsin. Çünkü mesela bir arkadaşın pcsini kaspersky hiç kasmıyorken diğer arkadaşınkini kasabilir. Bu kullandığı antivirüs programının sürümüne, yaptığı updatelere, ya da arkadaşın kullandığı başka bir yazılıma bağlı olabilir.
düşünecek fazla bişey yok...hiçbirini kullanmayacaksın benim gibi... vakti zamanında ünlü bi anti-virus programı kullanırken bilgisayarıma alanen virus girdi... madem işe yaramıyo kullanmıyom dedim..o gün bu gündür kullanmam.. firewall olarak da windowsunki yetiyo, modemde de var zati... üstelik bilgisayar da kasılmıyo doğal olarak anti-virus ve firewall olmayınca..
2 haftada bir sistemin yedeğini alırım o kadar.. 10 dakkamı da almaz yani...
Arkadaşlar werdiğiniz cewaplar için saolun, ben nod32 kurdum we artık sorunum kalmadı,teşekkür ederim ilginiz için..
kura kura nod mu kurdun Allah belanı vermesin daha ne diyim ben sana hic mi okumadin forumu anketlere hic mi bakmadin
quote:
Orjinalden alıntı: Postal_Phreak
kura kura nod mu kurdun Allah belanı vermesin daha ne diyim ben sana hic mi okumadin forumu anketlere hic mi bakmadin
ne kurcaktı..ram kurdu kasper mi...ondan başka da koruyan yok emin ol..hepsini denedim..ayrıca nod32 nin programlama diline bak derim..farkı ozaman anlarsın...
Nod32 bir numara ne dersen de kardeşim,ayrıca kaspersky kuramıyom eğer onu tavsiye ediyosan,neyse ben nod32 ile mutluyum gerisi önemli deil..
quote:
Orjinalden alıntı: Dragon_fly
Nod32 bir numara ne dersen de kardeşim,ayrıca kaspersky kuramıyom eğer onu tavsiye ediyosan,neyse ben nod32 ile mutluyum gerisi önemli deil..
nod 32: 5 yıldır kendi alanında ödül alıyor ve diğer antivirüsler gibi aynı dilde yazılmadı...piyasadaki en farklı antivirüstür...kasper de güzel ama ram kullanımı çok fazla...nod32 nin test sonuçlarına ve diğerlerine bi bakın ona göre yorum yapın..her virüs programının açıkları olabilir..senin başına bişey gelmiştir ve beğenmiyosundur ama nod32 nin kalitesini de gelip küçük gösteremeszin sonuçta...piyasadaki en ii antivirüslerdendir...bende ya nod32 ya kasper derim ama ram ve yazılım dili bakımından nod32 diyorum
quote:
Orjinalden alıntı: kesh_fosil
quote:
Orjinalden alıntı: Dragon_fly
nod 32: 5 yıldır kendi alanında ödül alıyor ve diğer antivirüsler gibi aynı dilde yazılmadı...piyasadaki en farklı antivirüstür...kasper de güzel ama ram kullanımı çok fazla...nod32 nin test sonuçlarına ve diğerlerine bi bakın ona göre yorum yapın..her virüs programının açıkları olabilir..senin başına bişey gelmiştir ve beğenmiyosundur ama nod32 nin kalitesini de gelip küçük gösteremeszin sonuçta...piyasadaki en ii antivirüslerdendir...bende ya nod32 ya kasper derim ama ram ve yazılım dili bakımından nod32 diyorum
KASPERSKY:Arkadaşlar,bir çoğunuz memnuniyetle kaspersky kullanıyosunuz.Ama kullananların bir çoğu madalyonun diğer yüzünü bilmiyor.Kısaca açıklamak gerekirse kaspersky taradığı tüm dosyalara ek olarak 63 byte lık KAVICHS$DATA isimli ekler ekliyor.(ispatınıda yapabilirim)Bunları koymasının sebebi birdahaki taramada 'ben bunu taradım,bunda virüs yok' deyip,o dosyaları daha çabuk tarama isteğidir.Ama her güncellemede bu değiştiği için bir işe yaramamaktadır.Her dosyaya böyle ek eklediği içinde bilgisayarın performansını düşürmektedir.Kaspersky kullanıcıların en büyük şikayetide pc yi yavaşlatmasıdır.Onun dışında gayet başarılı bir virüs programıdır.ilk 3 ün içindedir.
ANTİVİR:Antivir bilgisayarı yormadığından ve ücretsiz olduğundan tercih edilen bir programdır.Virüsleri sime oranı,bulma oranı kadar iyi değildir.
AVAST:Avast Türkçe ve ücretsizsizdir.Bu yüzden tercih edilir.3-4 çeşir skin(kabuk) bulunduğundan kullanıcıya hoş gözükmektedir.Anitivir kadar dahi etkili değildir.
NOD32:Nod32 en iyi olmaya aday programlardan biridir.Virüs bulmada oldukça başarılıdır.Sistemi yormaz ve arkaplanda yavaş yavaş sürekli tarama yapar.
BITDEFENDER:Detaylı bir tarama ve raporlama yapar.Görselliği oldukça güzeldir.En iyilerde sayabileceğiz bi programdır.
MCAFEE:'En iyi' virüs programı yoktur ama bu lakabı birine yakıştırmak gerekirse onu hakeden McAfee dir.Antivirüs testlerinin genelinde üst seviyelerde olmuştur.Sistem taramada ve virüs bulmada oldukça etkilidir.
nod32
yeni tanışan kullanıcıların dahi farkını kısa sürede algıladığı, ancak uzun süredir piyasada olan ve uzuuun süredir tartışılmaz en iyi antivirüs sıfatını götüren antivirüs.
antivirüsler içerisinde en gelişmiş heuristic rutinlerini barındırır. ondan sonra da norton değil drweb gelir (bilginize) heuristic algoritmaları sahsına hünhasır bir mantık yapısına sahiptir. en gelişmiş polimorfik ve metamorfik virüsleri dahi diğer yazılımlar mal mal bakarken yakalar. heuristic rutinleri o kadar gelişmiştir ki... update etmeden dahi kullanabilirsiniz. veritabanında hiç virüs pattern yokken dahi norton'dan daha iyi yakalamaktadır (bizzat denedim) tüm bu hırçınlığına rağmen neredeyse hiç false alarm (sahte alarm) vermemektedir. bu nedenle yapay ve zararsız virüslerle test yapan mal güvenlik uzmanları tarafından başarısız ilan edilir. neyseki bu salak kardeşlerimizin hepsi geç de olsa öğrenmiştir. false alarm vermemek bir özelliktr. virüs testleri gerçek virüslerle yapılır...
ben ortalama 35.000 virüsler yaptığım testte (ki bunların içerisinde hiç yakası açılmadık olanlar var) en yakın rakibini 2'ye katlamıştır. piyasada kum gibi bulunan popüler'ler ise sondan 2. ve 3. sıralarda yer alıyorlar. bunların içerisinden sadece kaspersky'nin hakkını yememek lazım. ancak yinede nod'la karşılaştırmayın...
antivirüsü antivirüs yapan heuristic'dir. çünkü karşılaşılan virüslerin neredeyse %20'si henüz tanımlanmamıştır. ayrıca sandbox ve generic decrypter fonksiyonları çok iyi çalışmalıdır. çünkü polimorfik ve metamorfik virüsler başka türlü yakalanamazlar. işte bunları yapabilen birkaç yazılımdan birisi (önde gideni) de nod32'dir.
gelelim sistem entegrasyon, sürat ve performans konusuna... nod'un en önemli özelliklerinden biriside assembly ile yazılmış olmasıdır. oldukça yüksek işlemci gücü isteyen heuristic rutinler ve tarama motoru (scan engine) gibi kritik (mission critical) modüller assembly ile yazılmıştır. bu da gösteriyor ki bunu yazanların ruh sağlığı pek iyi durumda değildir :) ama beni ilgilendiren sonuçlar. sağolsunlar.
performans yönünden nod'dan hızlı (geçen yıl yaptığım test sonuçları) tek antivirüs mevcuttur. o da (düzeltme xramp'dir). scan engine üreticisi olan hauri'nin arama motorunu kullanan bu yazılım, %50'yi dahi yakalayamayan tarama sonuçlarıyla antivirüs bile sayılmaz :)
antivirüs gibi antivirüsler içerisinde en hızlısı tartışılmaz nod'dur. norton, mcafee, pccilin, panda, ayı, porsuk, sincap :) vb. antivirüslerdan 2 - 15 kat daha süratlidir. çalıştığını hissettirmez.
sisteme entegrasyonu son derece centilmendir. kurduğunuzda sistemin sağında solunda salak değişiklikler ve yamulmalar görülmez. size aptal toolbarlar kurmaz, çöp kutunuzun da ırzına geçmez. uninstall ederken de sorun yaratmaz. basar gider. diğer n... gibi sümük değildir. ona buna ve hatta şuna entegre olayım saçmalıkları yoktur. istediğiniz browseri veya yazılımı kullanabilirsiniz çünkü yazılıma entegre olarak değil direkt işlemciye giden komutlar üzerinden işini yapar. kernel...
bu nedenle istediğiniz mail veya internet browseri kullanabilirsiniz. ayrıca ads (alternate data stream) taraması da yapar. ama yinede siz gerekli olmadıkça ntfs kullanmayın :)
bu arada, nod'un yeni sürümlerinde outlook entegrasyonu var. bu sizi yanıltmasın. kullanıcılar çoğunlukla salaklardan oluştuğu için sanki desteklemiyormuş gibi bir tablo çıktı. adamlar böyle bir gereksiz modülü eklemek zorunda kaldılar. outlook tarama modülü yokken de aynı şekilde yakalıyordu hani...
kısacası nod'u norton gibi geyiklerle karşılaştırma gafletine düşmemek gerekir. daha teknik detaylar var ancak yaz yaz bitmez. devam etmeye sabrım müsait olmadığı için burada kesiyorum.
bunlar başka forumlardan alıntıdır>>>>>>>>>>>>
kesh_fosil döktürmüşün aga saol emeğine..
kendi sitesinde de 98 yılından veri virus bulletin dergisinde en yüksek sonuçlar elde edilmiş...sitesinde detaylı açıklaması ve aldığı ödül ve sertifikalar mevcuttur...ama nod32 kötülencek bi yazılım değil...
Ben birçok virus programını denedim. hangisini beğeniyorsanız onu kullanın.
quote:
Orjinalden alıntı: Dragon_fly ben nod32 kurdum we artık sorunum kalmadı
hadi gözün aydın
Saol sinner yardımlarınız için teşekkürler..
biyerde de firewall sorununu gördüm başka başlıkta..outpost firewall pro kur...bizim arkadaşın babası bakü de cargolux un sahibi..orda da bu varmış...kolay kullanımı var+spy taraması da yapıyo.