Şimdi Ara

[Yayında] Pardus ekibine sorun, soralım, cevaplasınlar! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
1
Favori
2.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pardus 2009 ile birlikte kde4 masaüstü de geldi ancak bu versiyonla bilgisayarların performansı oldukça düşmekte, eski sürümdeki serilik kaybolmakta. Görünüm olarak oldukça güzel ama bir o kadar da pcyi yavaşlatıyor. Bu yüzden de bir pardus sever olduğum halde bilgisayarımdan kaldırıp sadece Ubuntu kullanmaya başladım. Kdenin gidişatı böyle devam ederse ne yapmayı düşünüyorlar? Gnome gibi bir alternatif sunacaklarmı yoksa KDE odaklı olmaya devammı edecekler?

2. olarak, Pardus yaygınlaşsın istiyoruz ama nedense Sağlık bakanlığı, MEB sitelerinde Internet Explorer kullanımını zorunlu bırakıyorlar. 3000$ lık Mac bilgisayarlar kullansak bile Windows yüklü bilgisayarlara ihtiyaç duyuyoruz. hem devlet Pardus gibi bir işletim sistemini finanse ediyor hem de Windows kullanımını zorunlu bırakıyor. devletin bilişim alanında politikası yokmu? bu nasıl çelişkidir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Speed-Step

Arkadaşlar Merhaba,

Pazartesi günü yerli işletim sistemimiz Pardus'un Geliştirme Ekibini Donanimhaber.com Ofisinde ağırlayacağız. Ekip ile gerçekleştireceğimiz söyleşide merak ettiğiniz sorulara cevap alma şansımız olacak.

Merak ettiklerinizi sorun, soralım, cevaplasınlar!

allah aşkına, şuna işletim sistemi demeyin! taban unix, çekirdek linux, masaüstü yöneticisi kde! al sana işletimsistemi

ŞU PARDUSA ARTIK DAĞITIM DİYİN, DİYEBİLİN

• quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Pardus u neden bilgisayırımıza kuralım ?

Yani Windows tan ekstra olarak bize sundugu özellikler neler ?
    Windows varken pardusu kurmamızı sadece Türk İşi olmasıyla mı saglayacaklar ?

Teşekkürler.

Yanlış anlamasınlar soruyu , bilgilendirme amaçlı soruyorum. Türk yazılımını herkes desteklemeli.

Burayı incelersen bir fikrin olabilir.

http://www.whylinuxisbetter.net/index_tr.php?lang=tr

Pardus'un yeni başlayanlar için güzel bir sitesi var, buraya da gözatabilirsinhttp://www.ozgurlukicin.com

• ati ekran kartlarındaki videolarda namıdeğer tearing (yırtılma) problemi nezaman çözülecek. bu sorun yüzünden ben dahil çoğu ati kullanıcısı linux kullanmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: B.A.R.I.Ş

1-Wine tarzı, ama daha başarılı bir emulator neden yazılmıyor? Pardusa entegre olarak, bilindik, sık kullanılan yazılımlar için üzerinde çalışılmış bir emulator yazılsa harika olur.
    2-Neden KDE?
    3-Pardusa neden tema desteği getirilmiyor?
    4-Pardus'un neden yurtdışında tanıtımı yapılmıyor? Diğer bir çok linux (!) programı diğer dağıtımlarda çalışırken Pardus'ta sorun çıkarabiliyor?
    5-Niçin Pardus'un, netbook'lar için özel, kolay bir şekilde indirilebilecek bir USB SÜRÜM'ü yayımlanmıyor?
    6-Neden daha çok geliştirici ekibe katılmıyor?
    7-Daha çok Türkçe isimler neden kullanılmıyor? Her şey, her yazılım adı&içeriği Türkçe olmalı bence...

Mesut Bey lütfen atlamayın çok merak ediyorum tek tek sorarsanız çok minnettar kalırım.

genel olarak linux adına yanıtlayayım.

1- yapamazlar. wine ters mühendislik (reverse engineering), hatta temiz- oda (clean room) tekniği ile yapılır. bir grup programları/kütüphaneleri inceler, debug, dissassamble eder ve rapor hazırlar, 2. grup bunları baz alarak farklı kodla aynı işi yapan bir program oluşturur. vakti zamanında kayıp windows 2000 kullanan 2 yazar gruptan çıkarılmıştır. kısaca microsoft kodları GNU/GPL altında açmadan, linux da daha farklı bir emülatör göremezsiniz?

2- gnome her ne kadar basitliği sunsa da gnome git gide microsof tekeline doğru göç ediyor! git gide .net abanında çalışan uygulamalar ekleniyor. ki her nekadar gpl altında çıksada microsoftun .neti bir noktada geliştirmeyi durduracağı / farklı lisans altında alacağı anlamına gelmiyor. ki org xorg gibi bişey olacaktır ama madem özgür işletim sistemi bunları da düşünmek lazım. ki kde daha fazla özgür bırakıyor insanı, gnomu gibi ne verirsen yeter değil

3- bu konuda haklısın. bir pardus teması olabilir. ama onun dışında bknz: kdelook

4- dağıtılar tanıtımla olaak iş değil, başarı ile olur

5- bu kadar sübvansiyona karşı kesinlikle olmalı ama 64 bit mevzusu bile daha yeni

6-komünite üzerine dağılmasına izin vermeden linuxun ruhuna inat ediyorlar. bir biziz biz ne dersek o olmalı. bknz: pardus kullanıcıları derneği vakası

7- ben sana neden daha fazla paket yok diye yanıt veriyorum

pardus bir anlmda çok iyi oldu. linuxla insanları tanıştır dı ama tam türk klasiği!

• quote:

Orijinalden alıntı: B.A.R.I.Ş

5-Niçin Pardus'un, netbook'lar için özel, kolay bir şekilde indirilebilecek bir USB SÜRÜM'ü yayımlanmıyor?

Mesut Bey lütfen atlamayın çok merak ediyorum tek tek sorarsanız çok minnettar kalırım.

ben de şöyle ilavede bulunayım bu soruya:

şimdi adı neydi vmware yoksa wmvare her seferinde unutuyorum. neyse ne demek istediğim üç aşağı beş yukarı belli oldu.
    sanırım linux altında adı geçen program ile windows veya windows tabanlı browser kullanılabiliyor.
    genelde windows kullanım oranının yüksek olduğunu söylersek eğer, insanlara pardus' u sevdirmek için
    windows altında da kullanılabilir bir sürüm çıkartmak iyi bir girişim olmaz mı? çok abes bir soru mu olur acaba?

yani linux altında windows var da windows altında linux niye olmasın. kurulumu windows altında yapacağız. pencere içinde pencere yani..
    o vakit inceleme ve kurcalama şansı da bulabiliriz. bulmasına da biraz alengirli soru oldu galiba :D

bir de bu konuya challenger şöyle bir girdi çıktı. acaba soru mu depoluyor yoksa, bombardıman mı yapacak hepimize birazdan?
    bunu da merak ettim şimdi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 16 Ocak 2010; 0:50:07 >

• sanal bir makina vasıtası ile kurulum cdsinden kurabilirsin.

http://yazilimdepo.blogspot.com/2009/09/virtual-box-ile-windows-icine-sanal.html

buraya göz atabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: vanlystalker

sanal bir makina vasıtası ile kurulum cdsinden kurabilirsin.

http://yazilimdepo.blogspot.com/2009/09/virtual-box-ile-windows-icine-sanal.html

buraya göz atabilirsin

uğraşara olur. ama keyfi yerinde, rahat olan bir kullanıcıya hitap etmek her zaman zordur.
    kullanıcı hazıra konacak.. burda şu var, orda bu var dersek kullanıcı da google' da herşey var der..

• quote:

Orijinalden alıntı: The souls migration

quote:

buraya göz atabilirsin

uğraşara olur. ama keyfi yerinde, rahat olan bir kullanıcıya hitap etmek her zaman zordur.
    kullanıcı hazıra konacak.. burda şu var, orda bu var dersek kullanıcı da google' da herşey var der..

daha ne kadar olsun! adam resimlerle tek tek anlatmış daha hazırı gerlip adamın elinde pardus cdsi ile evine, pcne kurup bide cebine 10 tl sıkıştırması olur

• Yeri değil ama madem konu güncel yazayım
    Pardus 2009 kurdum ancak bir türlü silemiyorum. Kendi sitesindeki aşamaları takip ettim ancak tam olarak bulamadım.
    Diski biçimlendiremiyorum. Basit bir çözümü varsa Pardusçulardan ricam anlatabilirler mi? Windows 7 64 bit ile birlikte kullanıyorum (Çift sistem olarak kurdum)
    Şimdiden teşekkürler.
  • quote:

quote:

quote:

buraya göz atabilirsin

daha ne kadar olsun! adam resimlerle tek tek anlatmış daha hazırı gerlip adamın elinde pardus cdsi ile evine, pcne kurup bide cebine 10 tl sıkıştırması olur

ama orası blogspot link. dediğime geliyor işte, google' bir iki kelime yazınca senin verdiğin linke gideceğiz demektir.
    bunu pardus' dan görmek lazım. yani zor olmasa gerek. cd' yi takacaksın windows açıkken kurulum yapacaksın, güncelleştirmeler felan..

• quote:

quote:

quote:

buraya göz atabilirsin

cebine 10tl sıkıştırmalarına ya da eve gelmelerine gerek yok ama kesinlikle çok kolay olması gerekir ki windows'a üstelik 7 sürümü gibi güçlü bir sisteme rakip olabilsin...
    Ubuntu içinde çok kolay next next kur olsun bitsin dediler ama öyle olmuyor...
    yok kök dizin bulunamadı, yok x3 bilmem ne formatı, hayır bunlar çok da zor olmasa da boş vakti olmayanların, birde bu sorunlar için vakit ayırmasını beklemek zor...
    yani cebine 10tl sıkıştırmaktansa bu zorlukları aşmaya yardımcı olup, sade bir basitlikte olması, daha çok kullanıcıya hitap edebileceği anlamına gelir...
    emin ol şu illet windows'tan kurtarın kullanıcılar sizin cebinize 10lira sıkıştırır...
    dünyanın en kral sistemi de olsa windows ile kardeş kardeş uyumlu olmazsa ve windows için hazırlanan oyun ya da programları kolaylıkla çalıştırmazsa pek bir şansı olmaz...
    dediğin gibi eve gelip kursalar, birde 10tl verseler gene tutmaz...

• quote:

Orijinalden alıntı: Speed-Step

Merak ettiklerinizi sorun, soralım, cevaplasınlar!

Valla benim merakım teknik değil magazinsel .

Soru =

Microsoft XP dir Vista dır Wİn 7 dir sonra Mac olsun Linux olsun belli yere gelmiş ve pazara hakim olmuş şirketlerken varken hangi akla hizmet olarak Pardus adı altında bir işletim sistemi kurulurda bunu yaygınlaştırma hayaline kapılınır?

Yapılan emeğe zahmete yazık değil mi?

Pazarın 1000 de birini ele geçirme ihtimali olmayan bir sevdanın peşinden nasıl olurda koşulur?

Bu iş gücü bilgi birikim farklı bir alanda kullanılamaz mı?
  • 1. pardusun yapimindaki amac nedir? diger isletim sistemlerinde olmayan bi eksigi kapatmak mi?

2. diger isletim sistemlerine gore artilari nedir?yani niye pardus kullanalim?
  • niçin windowsta çalışan oyunları pardusta çalıştıran bir yazılım çıkartmıyorlar
  • Oyun bilgisayarları olarak da tanımlanan üst seviye donanıma sahip bilgisayarlara pardus kullanılır mı kullanılırsa ne amaçla? Görünürde linux işletim sistemi sadece alt seviye sistemlerde office ve internet gibi basit işlemler için uygun görünüyor. Şöyle açıklayayım: Bir oyun bilgisayarı topladğımızda öncelik, adı üstünde oyun performansıdır. linux işletim sistemleri üst seviye donanımlara tam destek veremiyor, çoğu oyunda emulatörlerden dolayı düşük performans alınıyor gerekli eklentiler çalıştırılamıyor. Hiçbir lan turnuvasında linux kullanıldığını göremezsiniz. Bu sebeple yeni bir makine topladığımızda linux kurmak makinenin tüm kapasitesini sınırlamak olmaz mı?
  • Pardus 2010 çıkacak mı? Çıkacaksa ne zaman? Ve ne gibi yenilikler olacak acaba?

Çalışan CD sorusu iptal oldu. Çıkmış zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHI -- 17 Ocak 2010; 10:44:54 >
  • Uzun süredir Pardus kullanmıyorum. En sonra Pardus'ta program yüklemek için kurulum programını açıyorduk ve program Pardus'un veri tabanındaki derlenmiş programları indirip bilgisayara kuruyordu. Bu hâlâ devam ediyorsa; buna benzer program yüklemeyi offline yapamazlar mı? Yani HDD'deki derlenmiş bir paketi programa göstererek kuramaz mıyız?
  • pardus yerli işletim sistemi değildir, sıradan linux çakmasıdır nokta.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.